Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzka xxyz

odszkodowanie

Polecane posty

Gość zuzka xxyz

Dzisiaj mieliśmy wypadek,walnął w nas bus,wbijając w stojącego przed nami tira. Kierowca tego busa był pijany,a 4 jego współpasażerów znalazło się szpitalu. Nasz samochód jest totalnie skasowany. Słyszałam, że długo będziemy czekać na pieniądze z odszkodowania, bo są ranni i musi odbyć się najpierw sprawa w sądzie. Sprawca ubezpieczony był w Generali. Jak długo może ciągnąć się ta sprawa z wypłatą ubezpieczenia? Samochód zarejstrowany jest na firmę,więc jesteśmy totalnie udupieni.Czy mogę domagać się rekompensaty za utracone korzyści? Jeśli tak, to od kogo? Pomóżcie, będę wdzięczna za każdą informację

takie sprawy moga ciagnąć sie nawet latami.. ale odszkodowanie to ci chyba wypłacaja z OC tego busa.. z tym że nie wiem, czy dla kierowcy czy dla właściciela pojazdu..

Gość zuzka xxyz
Ale dlaczego latami? Winny jest pijany kierowca,więc z jego polisy powinno być wypłacone odszkodowanie. Co powoduje, że sprawa może sie ciągnąć?

to że jego ubezpieczyciel bedzie się zasłaniał wszelkimi mozliwymi przepisami, ze to nie z jego winy..

A mi się wydaje, że jak ktoś jest pijany, to wina leży po jego stronie. Wiadomo,że po alkoholu reakcja jest opózniona. Zastanawiam się tylko, kto z pijanym kierowcą wsiada do samochodu? A policja na miejscu nie ustala kto jest winny?

Gość zuzka xxyz
???