Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jack1819

Moi rodzice nie akceptuja mojej dziewczyny i jej rodziny

Polecane posty

Gość Jack1819

Witam. mam problem z swoimi rodzicami a mianowicie nie akceptują mojej dziewczyny ani jej rodziny bo rodzina z której pochodzi nie jest zbyt zamożna a na dodatek jej mama ma małe problemy z alkoholem. Moi rodzice chcą żebym na sile z nią zerwał, ze to dziewczyna nie dla mnie,ze teraz jest dla mnie dobra a później będzie taka jak jej matka a moja dziewczyna jeszcze nie wypiła ani kropli alkoholu jedynie to symbolicznie kieliszek szampana, ze jak dalej z nią będę to mnie wyrzuca z domu bo to dla nich wstyd mieć taka rodzinę w której jest alkoholik, ze se nie wyobrażają naszego wesela bo jaki to będzie wstyd jak jej matka się nawali. Moja dziewczyna jest z zawodu fryzjerka i ma teraz ostatni rok szkoły, po szkole i praktykach dba o dom, chodzi i obcina klientów, tak sobie zarabia a praktycznie cala kasę daje na utrzymanie domu. opiekuje się od urodzenia swoja najmłodsza siostra i to ona ja wychowała aż po dzisiejszy dzień, ona o wszystko musi troszczyć. Moja dziewczyna naprawdę się stara żeby było wszystko ok ale ona już tego znieść nie umie, tych wszystkich głupstw które moi rodzice mówią i chce zerwać ale nie chcemy tego bo bardzo się Kochamy, doskonale dogadujemy i rozumiemy. Staram się to trzymać w kupie wszystko ale nie wiem jak długo dam jeszcze rade... Czemu tak jest, ze jak trafia na siebie w końcu dwie bardzo Kochające się osoby, tak ze świata poza sobą nie widza, to rodzina chce za wszelka cenę to rozbić, zniszczyć???

Gość Jack1819
pomóżcie, proszę!!! co Wy o tym wszystkim myslicie???

Wielu ludziom (co można zaobserwować na kafe) łatwiej przychodzi krytykowanie, szydzenia i spychanie na margines niż pomoc.Twoi rodzice również tak postępują - nie próbują pomóc, podać pomocnej dłoni, tylko z góry przekreślają dziewczynę za błędy jej rodzica. Nie poddawaj się i walcz o swoje uczucie, o swój związek. To,że matka dziewczyny pije nie znaczy, że ją również czeka taka przyszłość.Poza tym - ma wsparcie w tobie :) Spróbuj porozmawiać ze swoją dziewczyną lub bezpośrednio z jej matką - może mogłaby pójść na odwyk? A wesele może być bezalkoholowe.No chyba,że twoi rodzice nie potrafią się bawić bez wódeczki - ale to ich problem :)

To twoje życie i od ciebie zależy,czy będziecie razem. Rodzice trochę się boją, ale skoro ty pod ich naciskiem zastanawiasz się, czy z nią będziesz, to chyba aż tak mocno ci na niej nie zależy.

Gość fanka parafianka
Kurczę chłopie masz fajną dziewczynę i nie pozwól żeby odeszła,mówisz że uczy się,zarabia i zajmuje domem i siostrą. Czy to dla twoich rodziców za mało? To czego oni oczekują od ludzi? Lepsza by była jakas pusta laska z dobrego domu? Nie bądz głupi, to od twojej postawy zależy czy oni ją zaakceptują czy nie,może gdy zobaczą że ty nie odpuścisz to chociaż spróbują ją polubic i niech docenia fakt że to nie ona ma problemy alkoholowe i jest dobrym człowiekiem.