Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pytalska87

zaczyna pokazywac nerwy

Polecane posty

Czesc dziewczyny, mój syn ma 9- m-cy zaczał protestować okropnym płaczem kiedy mu się czegoś zabroni. powiedzcie czy nalezy w tym wieku reagować czy nie? O ile ja i maz probujemy go zainteresować czym innym to jego babcia pozwala mi na to o co płacze. Jak jej wyjasnic ze tak sie nei robi?

W tym wieku to normalne, dziecko sprawdza na ile może sobie pozwolić. Musisz być stanowcza i tłumaczyć nie. Z babcią też pogadaj, nie może tak być, że jedna osoba pozwala a druga nie. Jak się buntuje i rzuca po podłodze to go na tej podłodze zostaw lub daj do łóżeczka. Żeby się uspokoiło. :) Nie karz, w tym wieku dziecko kary nie zrozumie. Ale żartuj, odwracaj uwagę, ono się rzuca na podłogę, a ty się śmiej "oj zaraz cię podeptam". :)

oj to zalezy od sytuacji, zależy co chce, dziecko jest ciekawe świata chce wszystko ditknąć oczywiście, podaj przykłady co chce

Gość Lola_
Mój syn też ma 9 miesięcy i też zaczyna pokazywać co mu się podoba a co nie..

Mój zaczął w tym samym wieku :) Teraz ma rok, dalej się wścieka, ale już nie rozumie. :) I jest lepiej :)

A mój ma niecałe 5 i jak się wścieknie nieraz, to tak rzuca tyłeczkiem po łóżeczku, odpycha się nóżkami i tak wrzeszczy taki gulgot wściekły i cały purpura... Jak na przykład go położę do łóżeczka, a on nie chce leżeć, to mi odstawia takie akcje, że aż się dusi i cały trzęsie. A jak go tylko wezmę, jak ręka odjął. Co to będzie jak będzie taki jak Wasze... :O