Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża mama

Ludzie naprawdę są niewychowani.

Polecane posty

tak, matce sie nalezy, ale mi juz nie. zapamietaj raz na zawsze, ze dostajesz to, co dajesz. i wszystkich ludzi trzeba szanowac a nie tylko ciebie i inne matki, WSZYSTKICH 🖐️

Nie wiem, są też wizyty domowe- lekarze prywatni. Nadal wydaje mi się, że przesiadywanie z rozgorączkowanym rocznym dzieckiem w przychodni pełnej ludzi jest nieodpowiedzialne Wracając do tematu, gdy chodzę/jeżdżę gdzieś z moją ciężarną kobietą to bardzo często ludzie przepuszczają nas w kolejkach/ ustępują miejsca/ostatnio jak była w hipermarkecie obcy facet tachał jej zakupy do auta. Ludzie są naprawdę w stosunku do niej życzliwi, pytają kiedy rodzi, czy chłopiec czy dziewczynka itp. Najśmieszniejsze jest to że moja pani tego nie cierpi. Drażni ją to okropnie, czego oczywiście nie omieszka wypominać ludziom. W niedzielę kobieta wzięła ją pod rękę, żeby pomóc jej zejść ze schodów, a ta zołza wyrwała się zgromiła babeczkę wzrokiem i syknęła że umie sama przejść dwa metry bez pomocy. Także mimo, że chce być traktowana jak "normalny zdrowy człowiek" to zawsze znajdzie się ktoś chętny do pomocy. Niektórzy po prostu zakładają, że z racji ciąży wszystko im się należy, każdy powinien schodzić im z drogi, ustępować miejsca itp. Ciąża to nie choroba drogie panie i sam gdy widzę kobietę w zaawansowanej ciąży która zadziera nosa, lezie jak święta krowa pierwsza do kilkunastoosobowej kolejki zawsze zwracam uwagę. Szczerze- wolę ustąpić miejsca staruszce emerytce, która przeżyła swoje, urodziła tą piątkę dzieci niż takiej "przyszłej mamie" mimo że sam mam w domu ciężarną i oczywiście chciałbym aby ktoś jej pomógł/ustąpił gdy nie ma mnie w pobliżu :)

no to masz "wspaniala" zone, ludzie z pomoca a ona fochy stroji. zatem niech sie zatacza z brzuchem i powinni ja jeszcze w tylek kopnac, zeby spokorniala 🖐️

Gość paulis86
Czasem nie ma innego wyjścia jak przesiadywac w przychodni Zapewniam cie JA tez chce dla swojego dziecka jak najlepiej ale niestety nie wszystkie opcje sa dla mnie dostepne

Gość paulis86
nox anielica ciebie chyba ktos naprawde mocno skrzywdzil I tak zle i tak nie dobrze:P

a tekst "ciaze to nie choroba" to chyba jakis facet wymysli, bo wiekszsc kobiet w ciazy ma straszne dolegliwosci ale co ty mozesz o tym wiedziec ciolku majac w domu wielce samowystarczalna babe 🖐️

tak, skrzydzil i owszem bo raz w zyciu potrzebowalam pomocy to jej nie dostalam, mniejsza z tym. ma byc normalnie, a nie jak pisalam ustapisz miejsca a taka idiotka strzeli focha 🖐️

Gość paulis86
Wez sobie facet przyczep do brzucha worek 4 kg i tak pochodz 9 miesiecy Zobaczysz czy fajnie jest stac w kolejce:P

Nom, wredna jest- to fakt :P U nas lekarze chętnie biorą wizyty domowe za 30-50 zeta (oczywista na czarno) więc korzystamy, ale domyślam się że nie wszędzie tak bywa :/

rzygaj przez miesiac, czuj kazdy ruch dziecka, potworny bol plecow, zawroty glowy i co tylko i pozniej pierdol co jest choroba a co nie cwelu 🖐️

Gość tragedia ogolnie
Dajcie sobie spokoj!! Ludzie sa, byli i beda pozbawieni kultury i uprzejmosci w tej zasranej, zacofanej i wulgarnej polsce!!Mi, jako kobiecie, jest wstyd, ze widzac inna kobiete z dzieckiem, wozkiem, zakupami, nikt jej nie pomoze wsiasc do autobusu ( zaden niskopodlogowy ), tylko jeszcze dostaje zjebke za to. Zalosnosc i dno!!!

Gość tragedia ogolnie
A zgapic sie, zagadac kazdy moze, co nie jest powodem do niekulturalnego zachowania. Troche OGLADY zycze polakom.

Gość tragedia ogolnie
po co pomoc ??? Bo ciezko jest wciagnac wozek o masie przekraczajacej twoja wlasna, chociazby. Ja jestem nauczona kultury i pomocy w takich przypadkach, niestety tylko nieliczni sa tacy jak ja..

moj facet akurat wiele mnie nauczyl i szanuje mnie i nigdy nie odrzucam pomocy osob trzecich jestem wdzieczna za kazda pomoc. no ale sa paniusie ktore akurat maja focha, mam nadzieje ze jeszcze ktos ja potraktuje tak, ze sie fochow odechce i zacznie szanowac pomocnych ludzi 🖐️

Gość tragedia ogolnie
potraficie tylko obrazac innych, obojetnie z jakiego powodu, zawsze sie jakis znajdzie, prawda ?

Gość anonimmmmka
Trzeba potrafić pomagać jak i tą pomoc przyjmować, zamiast obrażać się na wzajem...

Gość tragedia ogolnie
twoje podejscie i slownictwo nasuwa mysl, ze daleko ci do kulturalnej osoby na poziomie. Stara baba ? Tez kiedys bedziesz..

Noxelia , ja nie twierdze ze matkom się wszystko należy . Uwazam że w niektórych przypadkach należy im się więcej wyrozumiałości i szacunku . Ostatnio jadę z wozkiem pełnym zakupów , torby poprzyczepiane do uchwytów , wjechałam na pasy a że wózek był cieżki to nie mogłam go swobodnie podbić zeby wjechac na krawężnik przy chodniku , zostalam strąbiona , bo się pewnie specjlanie gramolę i pan własniały kierowca musi wykonanć takie poswiecenie i stać minute dłuzej przed pasami ... e nie wpomnę ze setki razy razy nie zdążę jeszcze z pasów zejść , a za mną śmiga auto mało co mi po piętach nie przejeżdzając . Czy wymagam aż tak wiele ? Nie każę się wozić w karecie i sypać płatków róży pod stopy , po prostu jadąc z wózkiem kobiecie jestr trudniej manewrować gdziekolwiek jest , czy w autobusie , czy w wąskiej alejce parkowej , czy nawet w głupim sklepie, ile razy spotkałam się z miną srającego kota na pustyni jak chciałam przejechać wózkiem między regałami sklepowymi i paniusia musiała swój wózek z zakupami przesunać , normalnie obraza majestatu była i sapanie ze znowu kolejna roszczeniowa mamuśka sie z wózkiem wpycha. Ludzie trochę zrozumienia...

rzeczywiscie w Polsce jest chamstwo...jakioś w niemczech nie zdarzyły mi się takie sytuacje, w ogóel oni są bardzo uprzejmi... w sumei w Polsce też rzadko mi osobiscie, bo stram się zachowywać kulturalnie i panowac nad nerwami w stosunku do obcych...

ej taka prawda że teraz większość kobiet w ciąży lub z małym dziećmi to po prostu niewychowane,złośliwe babska które sądzą że wszystko im się należy. wpychają się bez kolejki,zajmują cały chodnik idąc,bo one mają dziecko;/ nie rozumiem tego.a kiedy zwróci im się uwagę wywrzaskują swoje skargi ''no bo jak można było mi zwrócić uwagę?!'' święte krowy. zaznaczam że mówię nie o wszystkich

Gość werazzz
No ja sie nie spotkalam z takimi "wrednymi"matkami:P Moze po prostu jestem wyrozumiała?:)Według tego co tu piszecie to wiekszosc kobiet w ciazy i matek to wredne perfidne zołzy które tylko czychają zeby kogos "normalnego" zdenerwować:P Ludzie troche tolerancji i wyrozumialosci Naprawde nie jest łatwo byc w dzisiejszych czasach mamą i nie jest łatwo kobietom w ciazy skoro tak jest wielu niezyczliwych zle nastawionych ludzi...