Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek2424

starania o bobaska

Polecane posty

Gość kwiatuszek2424

Witam wszystkie kobietki starajace sie o dzidziusia.Pisze byśmy mogly wspólnie sobie nawzajem pomóc , podpowiedzieć co jeszcze mozna zrobic by moc nosic fasolke w brzuszku. Ja staram sie 5 miesiac moze to dla niektórych dopiero ,ale z kazdym miesiacem kiedy wychodzi jedna kreska na tescie ciazowym jestem bardzo zawiedziona i zalamana. W pierwszym miesiacu nie myślalam że bedzie to takie trudna. Byłam pewna .że kochając się codziennie ciąża napewno będzie , ale niestety rozczarowałam się.Ale postanowiłam wszystko zrobić by osiagnąc ten cel. Przeczytalam bardzo dużo artykułuch wypytywałam lekarzy ginekologow co moge zrobic jescze zrobic by pomóc sobie. Mam cykle nieregularne i tyłozgięcie szyjki ,ale mysle ze to nie jest przyczyną . teraz jestem w 9 dniu cyklu i chce na forum informować was co robię i jaki bedzie tego rezultat. Najpierw wspomne ze pare dni temu zakupiłam produkt DONNA mini mikroskop sprawdzajacy kiedy nastapi owulacja .Zwykle testy nie dają takiego rezultatu przkonalam sie ze stosujac zwykle testy które czesto wskazywaly mi bledny wynik ,ale te testy sa super. robie je codziennie i dzis wyszlo ze owulacji moge sie spodziewac za ok 3- 4 dni. wiec postanowilam wstrzymac sie dzis od wspolzycia oraz jutro by sperma byla lepsza.za 2 dni zaczne igraszki ale przy tym bede uzywac plynu ktory pomaga podobno przetrwac plemnikom i latwiej im bedzie dotrzec do jajeczka. płyn ma nazweCONCEIVE PLUS . wspołzyc tak jak ginekolok powiedział najlepiej od tyłu i po wspólzyciu najlepiej na minimum 15 minut oprzec nogi o sciane tak jak sie swiece robi, i wytrzymac tak min 15 min. pozniej najlwpiej juz nie wstawac z łozka przynajmniej 6 godzin wiec dobrze zrobic to przed pójsciem spać. Nom zobaczymy jak to wyjdzie sprobuje tak zrobic. Podpowiedzcie jeszcse cos jak wiecie ja także odpowiem na pytania jesli bede znala odpowiedz . :-)całuje

Gość dellicje
bobaska, fasolkę, dzidziusia ? to nie mozna już napisać , że starasz się o dziecko> jesteś strasznie infantylna.

Pomijam kwestie "fasolki" :O i "bobaska" Reklamą mi tu pachnie, że szok. Taki sam rezultat = ciąża osiągnęłam przy obserwacji cyklu, za pomocą termometru i bez trzymania nóg w górze, abstynencji, leżenia co najmniej 6 godzin i innych cudownych metod :D

Gość dellicje
ale żeby nie było, że jestem wredna :P ja mam bardzo, ale to bardzo niereguralne cykle i policystyczne jajniki i udało mi się zajść w ten sposób, że kochałam się co drugi dzień. Udało mi się 2 razy zajść w ciążę w ten sposób, pierwszy raz w drugim cyklu starań a drugi raz w pierwszym cyklu Powodzenia!

Gość kwiatuszek2424
hej tez bym tak pomyslala ze pachnie to reklama ale mozemy porozmawiac przez skypa pierwszy raz pisze na forum chcialam poprostu sie dowiedziec co inni o tym mysla .

Gość dellicje
niby wszyscy wiedzą o co chodzi z tą fasolką, ale jakby tak być dosłownym to najedz się fasoli po bretońsku i będziesz nosić wtedy fasolkę w brzuszku :P

Gość kwiatuszek2424
dzieki bardzo . bardzo podbudowalyscie mnie na duchu.Ciesze ze sie tobie udało z dzieckiem . Ale nie kazdy ma takie szczescie

Za Chiny nie widziałam na swoich usg żadnej FASOLKI! No choćbym breszczata na jedno oko była (jak to mawiał Pawlak albo Kargul). Co do wskazanej pozycji, to akurat ja zaszłam w ciążę w najmniej sprzyjającej hehe, no ale może przy tyłozgięciu szyjki jest inaczej, czort wie, znaczy ginekolok.

Gość dellicje
no ale jeszcze nie zastosowałaś mojej rady, wiec skąd wiesz że CI nie pomoże czasem zamiast chwytać się wszelkich możliwych medycznych porad, warto zainwestować w cierpliwość i optymizm,

Gość Marika..**
kwiatuszek2424 Ile twój facet ma lat?

robiłas juz jakies badania na wstepie? kwas foliowy przyjmujesz? ja zaniedlugo planuje odstawic plastry zrobic przerwe na "normalny" okres i bedziemy sie starac o dzidziusia. zastanawia mnie wlansie tylko kwestia badan czy juz jakies zrobic czy poczekac az sie uda. kwas przyjmuje od dwoch tygodni

Gość kwiatuszek2424
macie racje śmiech na sali

Gość kwiatuszek2424
tak najlepiej zrobic morfologie krwi by w razie jakiś niedoborów witamin można bylo je uzupełnic.

Po co badania bez zaczęcia starań? No chyba że macie w ciul kasy, to można się bawić w wydawanie pieniędzy bez wskazań medycznych. No i podołować się zawczasu na forum, czytając smutne historie o bezpłodności i niepłodności.

Gość kwiatuszek2424
34

Gość dellicje
nie raz już kobiety tutaj pisały nie wolno schizować i czekać na ciążę jak na wybawienie nie wolno się kochać tylko w celu zapłodnienia, tylko kochać się dla przyjemności, wtedy kiedy ma się ochotę nie powinno sie obsesyjnie liczyć dni płodnych itd, bo czasem owulacja się przesuwa i nie trafiamy z dniem.Znowu rozczarowanie warto brać witaminy, popytać lekarza PSYCHIKA JEST RÓWNIE WAŻNA , jak zdrowie fizyczne

Gość kwiatuszek2424
masz racje psychika jest wazna. ja sie kochalam codziennie jak wczesniej wspominałam ale ten miesiac zrobie odmiane i zobacze .:-)

W ciążę zaszłam, owszem, po obserwacjach cyklu, ale bez parcia na cokolwiek. Najpierw przez 4 dni seksu zero, bo były ciche dni po kłótni. Później w weekend fajna impreza, musieliśmy się jakoś pogodzić :P no i... ;) Z tym że wiedziałam, że akurat tego dnia mam prawdopodobnie owulację. A moje badania w trakcie ciąży wyszły idealnie, więc gdybym zrobiła je przed (a chciałam, tylko doszłam do wniosku, że niepotrzebnie wydałabym pieniądze) i nie mogła zajść, to miałabym mega stresa, że coś jest nie halo przy wzorowych wynikach.

Gość kwiatuszek2424
nom niestety ja do tego lecze sie na niedoczynnosc tarczycy wiec troszke sie stersuje

Jejku, no ale chora tarczyca to przecież nie wyrok ;) i będąc pod kontrolą lekarza na pewno nie zmniejszasz sobie szans na ciążę. Kup wino, zrób mężowi masaż i ten tego :P i nie czytaj tyle tego internetu, bo każdy przypadek jest inny, a tylko niepotrzebnie sobie coś w głowę wbijesz

Gość kwiatuszek2424
chyba masz racje;-)

Mam 30 lat o dzidziusia staramy się juz ok. 2 lat z małymi przerwami kiedy miałam operację- mięśniak macicy oraz torbiel okolojajowodowa. Hormony w normie, jajowody drożne. Od marca tego roku staramy się co miesiąc niestety do tej pory nic

Gość kwiatuszek2424
motylek81 a mialas badania na owulacje

motylek, życzę ci ciąży, zwłaszcza, że jesteśmy w tym samym wieku ;) A próbowałyście zmienić dietę? Ja się do lekarza śmiałam, że po "detoksie" pierwszy raz i bach - ciąża, tak skutecznie się oczyściłam ;) Stwierdził, że bardzo możliwe, że tak organizm zadziałał, no ale ja nie miałam żadnych problemów ginekologicznych.

Gość dellicje
napisz proszę coś więcej o tym detoksie

Miałam indywidualnie ustawioną dietę, po bardzo szczegółowej analizie całego organizmu (wypełniałam taki test). Bez wnikania w szczegóły, dobrze odstawić cukier biały, białą mąkę, produkty w puszkach, z glutaminianem i mięso, zwłaszcza z dużych zwierząt. Czyli chyba nic nowego nie napisałam ;) W każdym razie ja zauważyłam u siebie dużą poprawę, np. włosy przestały mi wypadać i przestałam się uciążliwie pocić.

Miałam robioną prolaktyne, badanie hormonów (FSH, LH-luteotropina, testosteron, androstendion) oraz diagnostykę tarczycy. Dodatkowo robiłam HSG. Robiłam testy owulacyjne-owulacja jest. Nie wiem co jeszcze powinnam zrobić? Lekarz sugerował inseminację, ale nie jestesmy na to zdecydowani. Co do diety chodziłam do dietetyczki która ustawiała mi dietę indywidualną. Fakt schudłam i tyle :) Kwiatuszek2424 ile masz lat?