Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margirit

Pytanie do kobiet farbujących włosy

Polecane posty

co ile czasu farbujecie włosy?Chodzicie do fryzjera czy same ? Jeśli u fryzjera to ile Was to wynosi?ja chcę sobie zafarbować 1 raz. Idę na studia i będę sobie odkładać pieniądze i tak co 2 miesiące chyba będę musiała chadzać do fryzjera. http://wd2.photoblog.pl/np1/201109/45/104305071.jpgchcę taki kolor. Myślicie, że powinnam się zafarbować skoro mi się podoba ten kolor i będę się dobrze czuła? Czy szkoda 'niszczyć' włosy?

Gość stosowałam
a jaki masz teraz? ja jestem za naturalnymi, farby szkodza włosom chocby nie wiem co na opakowaniu pisalo

jasny kolor wiąze sie z rozjasnianiem, dzis są środki na tyle bezpieczne ze dobry fryzjer zrobi Ci wymarzony kolor, jasne ze spróbuj co masz do stracenia. ja mam ciemne wlosy i farbuje na ciemne klory palette szamponem bez amoniaku sama.

Gość ZielonaWyspiara
ja wyszłam z czarnego na rudy i zapłaciłam w salonie 190 zł z małym podcieciem, natomiast jak sama farbowałąm na ciemno to w domu - fryzjer do tego nie był mi potrzebny

Gość paulis86
Witaj Ja farbuję włosy od 9 lat I powiem Ci że gdybym mogła cofnąć czas nigdy bym tego nie zrobiła Naturalne włosy to zdecydowanie coś innego niż farbowane No ale jeśli mimo wszystko chcesz się farbować (na taki kolor jak jest na zdjęciu) to koniecznie idz do fryzjera W domu nie uzyskasz takiego rownomiernego odciennia Potem zobacz jak bedzie wychodzilo Blondy z reguły trzeba nakładac co 1-2 miesiace - zależy jak się czujesz z odrostami

no właśnie sama się boję kombinować jak już to pójdę do fryzjera. Ale też mam opcję, że wrócę do swojego naturalnego koloru, bo kiedyś sobie zrobiłam szamponetkę i oczywiście się nie spłukało no i fryzjer robił mi 6 prób na włosach i zafarbował mi na identyczny jak mam i tak wróciłam do swoich naturalnych. Zawsze mogę to powtórzyć.Co 2 miesiące odrosty będą już duże ? Ja z odrostami nie będę się czuć dobrze to pewnie będę chodzić do fryzjera częściej

Gość paulis86
Zależy jak szybko rosną ci włosy:) Farbowanie włosów na naturalny kolor po rozjasnianiu na blon nie zawsze tak do konca sie udaje Moje mialy taki jakis zielonkawy refleks jak sie patrzylo pod slonce

no jak wtedy mi fryzjer farbował na mój naturalny to dobrze wyszło, a też miałam rozjaśnione. Tylko teraz farby nie mają tych utleniaczy w sobie chyba

Gość paulis86
Tylko pisałaś że robiłaś szamponetką - wtedy nie ma problemu Ale jesli rozjasnisz rozjasniaczem to moze byc roznie z powrotem do naturalnego

o nie rozjaśniaczy się nie tykam :DA powiedzcie mi jeszcze, nie będę wtglądała w tym blondzie jak barbie ? albo królewna z wieży?

Gość paulis86
Moim zdaniem kolor jest bardzo fajny:)

jeszcze widzę się ze swoim w niedzielę (nie widzieliśmy się ponad 2 miesiące, bo wyjechał) I chcę się w sobotę zafarbować, żeby mnie wcześniej na skype nie widział, chcę go zaskoczyć ;p i to mnie motywuje, ale wciąż się waham

polecam ci zabawe kolorem w postaci delikatnych, cieniutkich pasemek, to dziala cuda, a nie niszczy wszystkich wlosow. Dobry fryzjer potrafi swietnie odmienic twoj wyglad i nie niszczyc calych wlosow. W dodatku nie ma meczarni z odrostami

nie chcę refleksów... chcę jednolity kolor jak na zdjęciu :)chcę coś zmienić, mocny akcent w swoim wyglądzie. tylko boidupa jestem:)

Gość gjhkcgkgkc
Nie rób tego koloru z wiadomych względów, piszesz, że masz kolor włosów popielaty blond i jest to odcień chłodny, a kolor , który chcesz uzyskać (ten ze zdjecia) jest ciepły, więc możesz wyglądać nie za ciekawie;)))

właśnie raz miałam taki ciepły jak sobie szamponetką zrobiłam i pasował mi, tzn. bardzo dobrze się w nim czułam :)

Gość gjhkcgkgkc
No skoro robiłas, to możesz spróbować jeszcze raz;)) Ja jestem kolorsytycznym latem i w złotych odcieniach blondu wyglądam masakrycznie;)))

Gość Ona :)
Polecam wam produkty firmy Selective do stosowania zarówno w domu jak i w profesjonalnych salonach fryzjerskich. Z produktami firmy można zapoznać sie na stroniewww.selective.com.pl