Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sowa70

wymiana paszportu

Polecane posty

Gość sowa70

Może ktoś się orientuje, czy po osiągnięciu pełnoletności jest obowiązek wymiany paszportu, czy też można wyjechać za granicę posługując się paszportem wyrobionym kilka lat wcześniej?

Gość aaaaaaavaaa
w paszporcie jest data waznosci i tyle. wiek nie ma nic do rzeczy

Gość sowa70
Tak, wiem ,że jest data i logicznie biorąc paszport jest wciąż ważny, ale przecież na zdjęciu jest dziecko, a teraz to już pełnoletni człowiek, więc nie do końca jestem pewna jak z tym jest. Syn pod koniec roku będzie jechał za granicę i teoretycznie zdążyłby wyrobić nowy paszport, tylko, czy musi?

Gość sowa70
Dzięki za radę;p ale o tej porze nie zadzwonię przecież, więc spytałam, bo może ktoś się akurat orientuje.

O to ja korzystając z tematu też o coś zapytam :) czy jeśli dowód ma datę ważności do 2 maja a ja mam wyjazd pod koniec kwietnia a powrót po 5 maja to mogę złożyć podanie o wydanie nowego tak, żeby nie zostać w ogóle bez dowodu? tzn czy mogę dostać nowy trochę wcześniej czy dają mi dopiero po skończeniu ważności obecnego dowodu?

Gość sowa70
Aniołek.....miałas na myśli, że paszportu nie trzeba wymieniać? Ale jesteś pewna?

Gość sowa70
Ok,dzięki serdeczne. A co do dowodu to nie umiem pomóc:(

Gość sowa70
Jutro zadzwonię, ale chociaż teraz mam spokojną głowę, bo jakoś mi to spokoju nie dawało:) Niby wyrobienie nowego paszportu to nie problem, ale po co to robić jeśli nie trzeba. Jeszcze raz dzięki:)