Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bella ...

Banki mleka

Polecane posty

Oglądacie Dzien dobry TVN - jest program o bankach mleka. Ciekawa jestem co Wy o tym myślicie? Dla mnie to fajna sprawa, szkoda tylko że w Polsce nie funkcjonuje. Mówią, ze dużo kobiet sprzedaje mleko przez internet. Kupiłybyscie albo sprzedałybyscie mleko ?

A ja miałam ochotę leżąc na noworodkach dac mojemu dziecku mleko, którego w nadmiarze miała dziewczyna leżąca na sali. Oan to mleko wylewała do umywalki, a moje musiałam dokarmiac butelką. Ale troche wsytdziłam sie poprosic i nie wiem jak zareagowałyby polozne. Do tego ta dziewczyna kiedys miala pode mna praktyki w moim miejscu pracy ... ale kusilo mnie. W sieci raczej nie kupilabym ale z banku bym wzieła gdyby była taka możliwosc.

Tylko w tych bankach to mleko jest badana a takie z internetu nie, wiec pewnie nie kupiłabym. Ale gdybym miala sprawdzone zrodlo - czyli np ta dziewczyna z sąsiedniego łóżka to OK.

Oj to gdyby było zbadane to tak. Inaczej nie. I chciałabym mieć liste co ta osoba jadła :D

Gość hf10
nie kupiłabym, bo nie wiedziałabym czy kobieta, która jest dawcą mleka nie ma jakiś chorób i nie zażywa lekarstw. Krowie mleko jest pasteryzowane, więc ma zniszczone szkodliwe bakterie.

Gość nie kupilabym
uważam ze dla dziecka najlepsze mleko jest matki, ale jego matki a nie pierwszej lepszej jaka się nawinie. Wolałabym dawać modyfikowane.

Gość nie kupilabym
krowy sie nie brzydze bo krowa tylko je trawę i robi kupy. Czlowiek jest gorszy niż zwierze i nie wiadomo do czego zdolny.

Być moze, ale tylko i wyłącznie przebadane. Od dziweczyny z łóżka obok bym nie wzięła. Dlaczego? Bo testy na HIV nie są obowiazkowe...

Gość kaskadaaa
a moim zdaniem to głupota w 21 wieku gdzie są różne mleka modyfikowane odpowiednio dostosowane dla dziecka. Ja nie karmiłam piersią bo nie chciałam i moje roczne dziecko nigdy nie chorowało zdążył się kilka razy tylko katarek i nic więcej. Odpukać

Ale np mowili ze dla dzieci urodzonych wczesnie, czyli wczesniaczkow takie mleko nawet pochodzace nie od matki biologicznej jest po prostu duzo lepsze !!! I dlatego te banki działają za granica a u nas oczywiscie jest problem z tym kto je bedzie finansowal. Jak zwykle wszystko opiera sie na kasie.