Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia..........

która z was jest w ciąży i ma już około 1,5 letnie dziecko?

Polecane posty

Gość Gosia..........

Jest tu taka mama jak w temacie? jak sobie radzicie? ja cieszę się i płaczę na przemian. Córka bedzie miała 2 lata jak urodzę drugie dziecko. boje się nawet tego czy będę je równo kochała. Chciałam tej ciąży ale teraz strasznie się boję czy podołam, także finansowo. od trzech tygodni się zbieram, żeby powiedzieć najbliższym :) wie tylko partner i przyjaciółka

spokojnie, bedzie dobrze :) Mala sie bardziej usamodzielni jak pojawi sie dzieciatko, bedzie uczyc sie dzielic, bawic, itp... i najwazniejsze- juz nigdy nei bedzie sama :) bedzie miala siostrzyczke albo brata :) Bedzie dobrze !! ja jestemw ciazy, i moj syn bedzie mial 3,5 roczku. On baaaardzo sie cieszy !! ciagle caluje brzuch, przytula sie itp takze jestem dobrej mysli :) Powodzenia !!

... nie planowana ciąża ... mogłaś przemyśleć przed ... zajściem w ciąże o tym wszystkim ! O pieniążkach na życie ... o rodzeństwie , o miłości do drugiego dziecka ... Z całą pewnością są tu mamy mające dzieci w oddziale wiekowym nawet różnicy niecały rok ! Poczytaj ...

Nie jest tak źle :) Moja córa miała 1,5 roku jak urodziłam synka :)

Wszyscy ci powiedza ze dasz rade! Bo dasz, ale bedzie ciezko na poczatku, dwa takie maluszki to podwojna ciezka praca... Z drugiej strony odchowsz i bedziesz mogla bardziej skupic sie na sobie! Ja tez sie zastanawialam nad drugim ale postanowilam jeszcze rok poczekac az corka z pieluch wyrosnie:) Ale tobie zycze zdrowka i powodzenia!

oja kolezanka urodzila tez gdy corka miala 2 latka... mowila ze bylo ciezko ... ale niedawno jak sie z nia widzialam to bardzo zachwalala sobie ta sytuacje, i mowila ze bardzo sie cieszy, ze zdecydowala sie szybko na drugie dziecko :)

Gość kaskadaaa
moja córa będzie miała 2 lata bez miesiąca. Też jakoś nie mogę się przełamać żeby powiedzieć rodzinie. Ciąż była nie planowań więc może dla tego.

Gość ;lkghli
Mój mały miał 16 miesięcy jak pojawila się siostra (tak jakoś wyszło :) i od pierwszego dnia to było wielkie uczucie :) Zaraz chciał ją karmić, bawić się z nią. Oczywiście trzeba barzdzo uważać, bo zabawa na poczatku to np. przytulanie, albo kładzenie się na maluszku i trochę to niebezpieczne, ale teraz mają 5 i 3,5 i bez siebie nie wyobrażają sobie świata. Będzie ciężko, ale fajnie :)

Gość Gosia..........
eudaiomonia ciąża była planowana, ale nie sądziłam ,że tak szybko się uda, to był drugi miesiąc starań. miałam być już bezpłodna dlatego nie napalałam się, ale jak widać lekarze nie zawsze mają rację. Cieszę się ale z racji mojej sytuacji ta ciąża jest zaskoczeniem bo było małe prawdopodobienstwo zajścia dziękuję pozostałym paniom za otuchę Moja mała jest bardzo opiekuńcza całuje, przytula i karmi wszystkie maskotki i lale, je sama wszystkie posiłki, chyba niedługo pożegna się z pieluchami, dużo mówi i rozumie a ma dopiero 1,5 roku. lubi też dzieci i młodsze i starsze, nie bije ich, dzieli się zabawkami chce całować i przytulać, z rodzeństwa napewno się ucieszy :) Jak na razie to mnie ta ciąża przygniata, bo ciągle wymotuję i nie mogę nic jeść. jak zjem na każdy posiłek łyżkę to jest ok. jestem osłabiona i być może stąd te lęki

Gość Agagagagaga
Gratuluje Tobie :-) bedzie dobrze. My mamy corcie 5 letnia synka 3letniego malego baka 19 miesiecznego teraz bedzie coreczka termin na 21 stycznia czyli co dwa lata :-) dajemy rade ty tez dasz.

Gość uda Ci się
Najlepsza sytuacja, jaka mogła Ci się przytrafić. Moje mają już 2 i 4 lata i mam już luz. Najgorszy pierwszy rok, potem razem się będą bawić a Ty w tym czasie bedziesz mogła nadrabiać obowiązki domowe lub odpoczywać. Najważniejsza jest dobra organizacja, gdy trzeba np. takie dwa maluchy wykąpać. Ważne by angażować starsze w pomoc przy rodzeństwie. Gdybym ja mogła cofnąć czas, różnica wieku między moimi byłaby jeszcze mniejsza. Powodzenia