Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikikokololo

Czy mogłam zajść w ciążę? proszę o radę

Polecane posty

Gość kikikokololo

Drogie Panie Wiem,że pewnie panikuję,ale potrzebuje porady. Od lutego biorę tabletki Harmonet regularnie jak w zegarku o tej samej godzinie. W sobote zakończyłam opakowanie,w niedziele jeszcze z chłopakiem sie kochaliśmy no i jeszcze nie dostałam okresu. Zazwyczaj dostawałam okresu w poniedziałki. Czy mogłam zajść w ciąże? Czy też może być to przyczyną stresów jakie ost.mam?

sama odpowiedziłaś sobie na pytanie stres aczkolwiek medycynie są znane takie przypadki że pomimo brania tabletek kobiety zachodziły.tak na mój rozum to tabletki musza byc idealnie dobrane a nie przepisane bo tak.

Musiałabyś mieć bardzo przebiegły organizm ;) Nie sądzę, żebyś była w ciąży. Może powinnaś zmienić tabletki? Zresztą dla pewności zrób test albo idź na betę.

Gość kikikokololo
a czy tabletki chronią mnie w tym czasie od zakończenia opakowania do rozpoczęcia nowego?

oczywiście, bierzesz tabletki już ponad pół roku i nie wiesz że w przerwie też jesteś zabezpieczona? poza tym krwawienie może sie samo z siebie przesunąć na inny dzien, albo może w ogole nie wystąpić, to zresztą jest podane w ulotce: Jeśli nie wystąpiło u Pani krwawienie Jeśli przyjmowała Pani wszystkie tabletki we właściwym czasie, nie miała Pani wymiotów i nie stosowała jednocześnie innych leków, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo małe. Należy kontynuować przyjmowanie preparatu.

Gość kikikokololo
Czyli nie mogę być w ciąży tak?

Dżizas: ZAWSZE możesz, tylko jak bierzesz regularnie tabletki, to szanse są prawie zerowe.