Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noch Pflegeassistentin

Czy uznaja w Polsce ukonczona szkole w Niemczech jako

Polecane posty

Eaminierte Altenpflegerin ? Czy jest szansa na prace w domu starcow lub szpitalu?(nie wiem dokladnie jak si to w Polsce nazywa alco cos w tym stylu chyba :P "opiekunka osob starszych")

mialo byc Examinierte Altenpflegerin (z egzaminem )

Gość Dora Domatorka
Polska ma podpisaną umowę z Niemcami o wzajemnym uznawaniu wykształcenia. Musisz się dowiedzieć czy twoja szkoła jest w Polsce uznawana. To jest chyba na stronie Ministerstwa Nauki. No i musisz chyba ten dyplom gdzieś przetłumaczyć i potwierdzić w Polsce. No bo przecież Polacy nie umieją czytać po niemiecku twojego dyplomu.

Jakos nie moge tego znalezc w internecie moze ktos pomoze ? :)

Gość jasne ze uznaja
tylko mam pytanie po co chesz pracowacw polsce za liche pieniadze ? musisz przetlumaczyc przez bieglego tlimacza przysieglego swiadectwo i zerejestrowac sie w urzedzie pracy

a czy mozna z tym zawodem pracowac w polskim szpitalu ?bo w Niemczech mozna.. No wlasnie sie zastanawiam nad tym bo chyba do niemiec wyjezdzaja wszyscy i d innych panstw za opiekunki do osob starszych..Chciala bym wrocic kiedys do Polski ale musiala bym miec pierwsze prace a nie wiem gdzie ja znalezc :/ W jakim zawodzie w Polsce najszybciej znalezc prace ?

Gość jasne ze uznaja
mopzesz pracowac ale za marnepieniadze np na oddziale geriatrycznym..jako opiekunka w domach starcow za gora 1300 zl

acha.ale to by mi nawet wystarczylo bo nie musiala bym placic czynszu poniewaz mieszkala bym u mamy w jej domu tylko musiala bym sie zorientowac czy w okolicach Zywca bym gdzies prace dostala .

nie wiem ale podejrzewam, ze skoro w Niemczech trzeba robic Berufsanerkennung jesli sie uczylo go w Polsce to w druga strone powinno byc podobnie. Musza przetlumaczyc i zobaczyc czy taki poziom im wystarcza. Nie rozumiem Cie dlaczego chcesz jechac do Polski i robic jak wol za 300 - 400 euro jak tutaj dostaniesz 1300 euro albo i więcej.

wiem ze mnie nie zrozumie duzo z was ale wiem ze Niemcy predzej czy pozniej padna a w Polsce bedzie kiedys coraz lepiej ,moze mnie wysmiejecie ale ja w to wierze .Wole zyc bez luksusow ale wazne ze w polsce :) noi przedewszystkim dlatego (proponuje dokladnie przeczytac ) http://www.modlitewnik.com.pl/trzecia%20tajemnica%20fatimska.html

Gość wigry 3
Pflegeassistentin - tue es nicht! Myślę, że w pOlsce ci uznają, będziesz mogła pracować, bo brak ludzi do tej pracy. Niemcy padną? Na to będziesz musiała długo poczekać.

Niemcy padną? Nie zapowiada się W Polsce będzie coraz lepiej? Może i tak ale jeśli już to tego nawet pewnie Twoje wnuki się nie doczekają. Polska jest jakieś 10 lat w tył za krajami zachodnimi. Gdyby reprezentowała ten sam poziom to jasne, większość z nas wolałaby żyć tam. Mnie przeraża mentalność i cały system, olewające podejście do pewnych problemów których rozwiązanie mają przed nosem. Każdy potrafi narzekać i wytykać Państwu błędy, marudzić co powinno być lepiej ale żaden z nich nie włoży ani jednego procenta ze swoich wysiłków by tego dopiąć. Poza tym ja się czuję w Niemczech u siebie. W Polsce czuje się jak obcokrajowiec, serio.

Gość jasne ze uznaja
neimcy nie padna!!!!! predzej polska zabnkrutuje przez strefe euro..mieszkasz w de i nie ogladasz wiadomosci?