Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karota

kto ma kota persa?

Polecane posty

Gość karota

mam z nia problem nie daje sie czesac,gryzie drapie robia jej sie straszne koltuny, jak temu zapobiec?

Gość karota
chyba wylenialego

Gość aska-włascicielka persa
mam persa szynszylowego i juz go nie czeszemy bo mamy dość.Dostawał kociej furii więc po roku zmagan z kotem dalismy spokój.Futrzak ma 12 lat,na dywanie pełno siersci ,zadnych problemów a wydalaniem.Biega,skacze,spi z nami i jest bardzo bojowym kotem.Kastracja nie zmieniła mu kociego,wrednego charakterku.

Gość karota
a czy robia sie mu koltuny, i czy to jemu nie przeszkadza np. kiedy sie drapie?

Ja mam persa od siedmiu lat. Czeszę go codziennie bez żadnych problemów. Wziełam kociaka do domu jako pięciotygodniową kulkę i czesałam od pierwszego dnia miękką szczotką, głaszcząc przy tym. Dzisiaj sam odchyla łapy i głowę, by go dobrze wyczesać. Może masz złą szczotkę i kociak się zraził? Ja z moim nie mam problemów ani z czesaniem, ani z obcinaniem pazurków, ani z otwieraniem pyszczka by "zapodać" jakieś leki. Jest całkowicie ufny i tak przylepny, że chodzi za domownikami jak pies.

Gość karota
moze to problem grebienia,mam metalowy dosc ostry moze to jest przyczyna.A jaki ty masz?

Ja mam szczotkę z dość cienkich metalowych drucików (dobrze się uginają pod naciskiem). Ale jak przeciągam nią po swojej skórze to mnie nie boli, właśnie tak wypróbowywałam w sklepie. Od początku mam tę samą szczotkę choć już jest stara i brzydka, ale mój kiciuś ją lubi. Znajoma, też posiadaczka persa, ma z obrotowymi zębami. Wiem, że też nie ma problemów z czesaniem.