Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Pedro von Haker

Problem z komplementami od obcych kobiet

Polecane posty

Gość Pedro von Haker

Jest taka sprawa w moim związku: ostatnio pewna dziewczyna z pracy zwróciła uwagę na mój "fajny tyłek". Przyjąłem to z uśmiechem. No i kaplica: moja dziewczyna, bardzo wrażliwa kobieta, ładna i inteligentna - ale z ogromnie niską samooceną - dowiedziała się o tym. Awantura, ciche dni, itd. Zapytała mnie, czy podobał mi się komplement. Chcąc być szczerym (a teraz uważam, że trzeba było skłamać), powiedziałem, że nic nie miałem przeciwko temu komplementowi, że był miły. I h**, pozamiatane. No to doświadczony takimi nagłymi i niezrozumiałymi przypływami nienawiści u mojej kobiety, wyjaśniłem wszystko bardzo płynnie i logicznie: nie wdawałem się w żadne dyskusje (moja kobieta uznała to za moje przyzwolenie na flirt) z osobą "komplementującą", że ją kocham i tylko jej daje macać ten "fajny tyłek", że w moim odczuciu to nic zdrożnego, że nie jestem napastowany takimi "komplementami" permanentnie i wszędzie - ostatecznie wyszło na to, że kompletnie się wściekłem na nią (z każdą taką awanturą moja cierpliwość jest coraz krótsza i słabsza w fundamentach), a ona na mnie. Jesteśmy ze sobą dwa lata, a takich "akcji" luźno związanych z zazdrością było kilkanaście (zdarza się dwa-trzy miesiące luzu, a potem co trzeci tydzień wojna). Generalnie jestem już takim czymś zmęczony, zauważyłem u siebie coraz większą obojętność na tego typu ceregiele. Chcę być z tą dziewczyną, jest naprawdę najlepsza. Chciałbym się doradzić (najlepiej Pań), jak mam się zachowywać w takich momentach. Różnie mi radzono: ignoruj, rozmawiaj (co jest niemożliwe - ona ma swoje zdanie i tyle, koniec tematu), przyznaj rację (nie mam zamiaru przyznawać jej racji do końca życia, zwłaszcza, że oskarżyła mnie o jakieś milczące przyzwolenie na flirt z inną babką, co w ogóle mam w dupie). Pomóżcie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować