Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaa687678

kto sie zna na photoshopie i pomoze??

Polecane posty

Gość jaaa687678

motam sie od 2 godzin, chce usunac napis ktory jest na obrazku i zeby jak usune bylo tło ktore jest a nie białe. moglby mi ktos pomoc?

jeśli masz nowego photoshopa CS5 to zaznacz cały napis wciśnij SHitf F5 i z listy wybierz CONTENT AWARE>.. jak masz starszego to musisz klonować - niestety :( ps. przerzuć sę na GIMpa - jest 100x lepszy :P

Gość jaaa687678
dyrektorke dzieki ale dla mnie to czarna magia :/ ten napis jest z ukosa 4 duze litery i chce je usunac i zeby zostalo tło obrazka. a na photoshopie pisze cs3, czy mogly mi ktos to zrobic gdybym przeslala na maila ten obrazek?

Gość sdfghgbgvfd
pewnie cchesz usunac nazwisko autora zdjecia co?:O

CS3 CI tego automatycznie nie zrobi..... niestety - jedyne co CI pozostaje to stempelek i do dzieła.... 🖐️ także jak się komuś będzie chciało to CI sklonuje - aczkolwiek w praktyce efekt pewnie będzie mizerny ;) 🖐️ powodzenia

Gość jaaa687678
nie chce usuwac zadnego autora zdjecia to nie jest zdjecie tylko obrazek, a gdzie ten stempelek?

Gość Kasia...............
jezeli nie masz zapisanej fotki w kilku warstwach, a jedynie wynikowy - splaszczony obrazek - to tla nie masz skad wziac. Jesli ow napis jest w jakim graficznie nieskomplikowanym miejscu , np.na tle trawy, sciany itp., to mozesz sie pobawic narzedziem "stempel" i w ten sposob pozbyc sie napisu (przenoszac elementy tla wokol).

Gość jaaa687678
dobra znalazlm stempel, ale pisze ze nie mozna bo nie zostal wybrany obraz do klonowania, moze ktos mi to wytlumaczyc jak krowie na granicy :)

Gość jaaa687678
bozeee :( jest napis na tle blado niebieskiego tla w ropeczki i chce zeby to tło w kropeczki bylo a napisu nie, chyba ze mozna zrobic tak zeby cale to tlo zniklo wtedy mam po problemi

powieksz fragment obrazu wokol napisu. Stempelek skieruj na obszar tuz obok literki, ktora chcesz usunac. Ctrl A plus lewy przycisk myszy- w tens sposob wybierasz miejsce, z ktorego chcesz skopiowac, samo klikniecie lewym na literce przenosisz ow obraz zaslaniajac stary. Lece z pamieci, za kwadrans sprawdze, czy dobrze skrot klawiaturowy pamietam, bo tego A nie jestem pewna..? Wielkosc stempla tez mozesz regulowac.

Gość kasamutra
ustaw wielkość stempla (tam, gdzie ustawiasz wielkość pędzla. Naciśnij jednocześnie na stempel myszką i na alt(na klawiaturze). przesuń stempel, naciśnij myszką i ciągnij po obrazku. Od razu domyślisz się, o co tu chodzi. ;) Jak Ci coś nie wyjdzie, a nie dasz rady cofnąć, to zawsze możesz zamknąć obrazek bez zapisywania i ponownie go wstawić.

jestem przy kompie z photoshopem, oczywiscie pokrecilam skrot :D tak, jak radza wyzej: alt plus lewy przycisk myszy - wybor mieksca, z ktorego kopiujesz, sam lewy przycisk - wklejenie wczesniej wybranego tla. Radze najpierw poprobowac, by wyczuc narzedzie. W razie bledu - cofnij polecenie.