Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość addddAA

AXOTRET (izotek) na trądzik warto??

Polecane posty

Gość addddAA

Mam 21 lat, z trądzikiem z lepszym bądź gorszym skutkiem walczę już z 6 lat, nawet dokładnie nie pamiętam...Stosowała różne maści dostępne bez recepty, wiele maści z antybiotykami, stosowałam antybiotyk doustny Tetralysal, prawie rok tabletki antykoncepcyjne, oczywiści też różne domowe sposoby. Obecnie zażywam antybiotyk Tetralysal, stosuję maść epiduo i metronidazol. Już prawie 1,5 miesiąca i poprawy nie widać :( Jest jednym słowem tragedia, chyba nigdy moja cera nie była w takim stanie... I teraz zastanawiam się nad kuracją izotekami, czy warto? Czy duże ryzyko skutków ubocznych itd. Do tego dermatolog powiedziała mi, że obowiązkowo muszę stosować tabletki anty, a ja nie mam potrzeby obecnie takiej i nie chciałabym ich stosować, więc najwyżej powiem, że będę, a nie będę ich łykać. Proszę o zdanie, opinię ludzi, którzy stosowali, znają się na tym. Głupie komentarze proszę darować.

Gość piegata
derma chyba mysli,ze nie kontrolujesz swojej pochwy wiec nie wiem po co Ci tabletki anty... ryzyko jest,nie do rpzewidzenia w sumie,zawsze mozna odstawic LEK DZIAŁA jak jestes z wawy moge ci dac namiary na dermatologow ktorzy tym leczyli mnie.pomogli,niestety po 5 latach jest nawet gorzej niz przed.takze trudno powiedziec czy warto,podobno wielu ludziom pomaga na zawsze. u mnie tetralysal zaczal dzialac po ponad miesiacu,ale zadzialal naprawde dobrze. bralas juz keidys antybiotyki doustne?

Gość addddAA
Tak pisałam...to jest moja 3 kuracja Tetralysalem

Gość piegata
to co co go bierzesz skoro juz dwa razy nie pomogl?idz po izotek i tyle,warto chyba

Gość aaaaaaaaaaabbbbbbb
Pomógł, ale wróciło.... A dermatolog inna, nowa zapisała mi go...a mówiłam, że stosowałam i ja wyszłam z propozycją izoteków, ona jakoś teog nie pochwalała i przede wszystkim mówiła, że antykoncpecja musi być, rpzed wizytą próba ciążowa (to jeszcze rozumiem) i że tabletki anty do 2 lat po zakończeniu kuracji ;/ A mnie nie są otrzebne tabletki, to po co na razie się nimi truć bez potrzeby...

Gość addddAA
podnoszę :)

Gość czerwona malva
spróbuj kwas migdałowy. Ja walczyłam z trądzikiem chyba 20 lat, tez brałam tetralysal i jeszcze jakiś antybiotyk. Albo efekt był krótkotrwały albo żaden. Dopiero ostatnio odkryłam, że kwas migdałowy ma rewelacyjny wpływ na moją skórę. Możesz sobie zamówić półprodukty na mazidla.com i samej zrobić tonik. Ja właśnie zrobiłam sobie kolejną partię :)

Gość addddAA
możesz coś więcej o tym powiedzieć? Jakieś szczegół? :)

Gość łupuupu
mój kolega już lata temu stosował izotek, pomógł, buzię miał w strasznym stanie. Takie gule, wrzody wypełnione cieczą. Policzki to były jeden wielki ropny wrzód. Zostały mu blizny, czasem coś wyskoczy pojedynczego. Izotek jest dość drogi, to raz. Ma sporo ubocznych skutków, bardzo wysusza błony, np usta pękają. A co do antykoncepcji, to po to, że ten lek może poważnie uszkodzić płód i wiesz, lekarze boją się odpowiedzialności za to. Dlatego chyba coś się podpisuje i po to każą brać tabletki. Zresztą, chyba nie chciałabyś uszkodzić płodu. No fakt, że teraz nie mas partnera ale wiesz, lekarze muszą przewidzieć wiele okoliczności. Ja też walczę z trądzikiem, ale nie chcę Izoteku. Mi pomagał Aknemycin ale w końcu się przyzwyczaiła skóra ;/ teraz mam Duac i mam wrażenie, że pomalutku działa... METRONIDAZOL - ja nie wiem, mi kiedyś przepisano ale kolejna dermatolog powiedziała, że to w ogóle się nie nadaje, że to na różowaty jest trądzik, i necie takie samo info. A co jakiś czytam, że przepisują na zwykły...

Gość Anna1965
SEKRET MUMIO. Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze. Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc Tubylcy nazywa mumio "Krwią Gór" lub "Łzami Gór". Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb. Ta rosyjska bro przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń. My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Kirgizji, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków. Przy: Chorobach nowotworowych, w tym także: białaczka, rak kości, kręgosłupa, osteoporoza, rak macicy, rak prostaty, rak przewodu pokarmowego, rak płuc i piersi, rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy. Inne zastosowania : wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy, chorobach wątroby , nerek i trzustki (odbudowuje uszkodzone komórki, działa przeciwzapalnie, neutralizuje zatrucia i odbudowuje mikroflorę. chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic. różnych odmianach gruźlicy, procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc. nadkwasocie i niedokwasocie żołądka, zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu, żylakach, cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku, astmie, reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, zapalenie stawów, artretyzm, gościec stawowy, osteoporoza i inne (przyspiesza regenerację tkanki kostnej, stymuluje wytwarzanie mazi stawowej, działa przeciwzapalnie i znieczulająco). egzemie i łuszczycy, bezpłodności mężczyzn i kobiet, procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy, hemoroidach, ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry. do kuracji odmładzających, Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego. Kontakt: Sekret Mumio tel: 790 743 363 sekretmumio@gazeta.pl

Gość gość
w dvpę sobie te tabletki wsadź, spamerko