Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka w ciązy

Studentka w ciąży co dalej?

Polecane posty

"Może to okaże sie być plusem dla mnie i pójdą mi na rękę w niektórych sprawach." Może tak, a może nie, nie traktuj ciąży jak taryfy ulgowej. :)

Gość Studentka w ciązy
megmeg dzięki:) Potrzebowałam pozytywnego słowa :)

Gość Studentka w ciązy
Nie traktuję,ale takie uczelnie często są bardziej "elastyczne". Przynajmniej tak mi się wydaje.

Gość jjjjjjjjjj
autorko, a napisz mi jak wpadłaś co ..bo od zawsze mnie intrygowało czy to zabezpieczenia zawodzą czy człowiek nie umie się odpowiednio nimi obsłużyć:)

Gość megmeg
Koniecznie się dowiedz. O ile dobrze pamiętam jest możliwość napisania na uczelni pisma z prośbą o studia o indywidualnym toku nauczania ;) Tzn ze względu na Twój stan mogłabyś nie chodzić na wykłady (bo są uczelnie gdzie obecność jest obowiązkowa na wykładach) tylko na same ćwiczenia.

Gość Studentka w ciązy
Zsunęła się prezerwatywa i za późno się zorientowaliśmy:/ Poza tym przypuszczam, że mój partner zrobił to częściowo specjalnie ;) Ale pewna nie jestem. Długo by pisać..

Gość Studentka w ciązy
O!Świetny pomysł z indywidualnym rokiem nauczania. Poza tym mogę zrobić certyfikat językowy, bo nie mam problemów z angielskim i tym sposobem zwolnić się z lektoratow:) To dodatkowe kilka godzin tygodniowo wolnych, poza tym piątki też mam wolne. Właściwie jest całkiem dużo opcji ;)

"Poza tym przypuszczam, że mój partner zrobił to częściowo specjalnie" Chryste... Mnie z kolei zawsze zastanawiało jak można być takim pustogłowiem, żeby posuwać się do celowej wpadki. Ręce opadają.

Gość jjjjjjjjjj
o kurcze to ostro się musiała zsunąć :)

Gość Wave
Studentka w ciązy na szczęście ciążę zniosłam dobrze, a termin mi wypadał na koniec czerwca więc akurat udało mi się wszystko pozaliczać. Teraz moja córa ma 3 lata ;) Wiesz ja myślę, że uczelnią to się nie przejmuj, najważniejsze żebyś ty się dobrze czuła i nie stresowała, maleństwo teraz najważniejsze ;) Skoro mówisz, że będziesz miała pomoc to spokojnie skończysz. Na kiedy masz termin porodu?

Gość Wave
a i na pewno nikt na tej uczelni nie będzie patrzył na Ciebie krzywo, olej wszystko i się nic nie przejmuj. Mnie wszyscy mówili, że "ooo wpadka no to teraz to sobie może pomarzyć o studiach tylko" i co?? dla chcącego nic trudnego :) dasz radę ;)

Gość do Studentka w ciązy
jezeli ciąza bedzie przebiegac prawidłowo, no to w sumie nie ma zadnego problemu zaliczenia i egzaminy mozesz zdac wczesniej przed sesją, jak urodzisz dziecko wez indywidualną organizacje studiów, aby nie byc ciagle na zajecach ale nie kompromituj sie twierdzeniem, ze sie zabezpieczaliscie:(

Gość Studentka w ciązy
Dzięki:) Taka prawda ,że się zabezpieczaliśmy a że można było zachować większą ostrożność to też prawda.. Ale przeciez dziecko to nie tragedia, nie mamy po 16 lat ;)