Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cola....

Rozgrzeszenie.

Polecane posty

Gość cola....

Dobrze wiem, że rozgrzeszenia można nie dostać po zabójstwie, czy też dokonania abrocji. Natomiast mam pytanie czy rozgrzeszenie można dostać po spożytkowaniu używek typu alkochol i papierosy jeszcze przed nie ukończeniem 18 roku życia, czy dokonanie procesu kaziroctwa, czy po wierzeniu w astrologie (horoskopy, tarot, zaklęcia), czy podchodzeniu podejscia do podpisania cyrografu, albo innych paktów zdjabłem, szydzenie z Boga i zerwanie z wiarą. Jeżeli nie dostanie się powyżej wymienionych sytuacji rozgrzeszenia to co robic, gdzie sie udac, co z nami sie bedzie działo jezeli juz gdzies sie udamy. I czy nan sze rozgrzeszenie wpływa to ze ojciec lub tez matka nie maja rozgrzeszenia. Proszę o odpowiedź;)

Gość salatka grecka
wow... a co masz pakt z szatanem? :)

Gość przelot_em
Rozgrzeszenie dostaniesz jesli spełnisz warunki dobrej spowiedzi. Poszukaj w necie.

Gość te coca cola
zostaw mój nick

Gość PIS PIS PIS PIS PIS
Bóg nigdy nikogo nie skreśla, za życia nikt nie wiem czy zostanie zbawiony czy potępiony. Co ciekawe, nawet Hitlera nie może Kościół uznać za potępionego. Wszystko zależy od postawy człowieka, jego odniesienia się do Stwórcy. Sam akt egzorcyzmów w przypadku osoby opętanej nie ma sensu, jeżeli opętany nie chce się nawrócić i wyznać skruchy. Podobnie jest z aktem rozgrzeszenia przez spowiednika. Jeżeli grzech został zatajony lub kiedy penitent nie wyraża żalu za grzechy i mocnego postanowienia poprawy, spowiedź jest nieważna.

Gość stracili kase na wszelkie
ceremonie najpierw pewnie twoi rodzice potem osobiscie ty więc teraz pomijając niuanse zwyczajowe tez pewnie to kwestia odpowiedniej kasy głównie