Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wladczyni serc

slonina na kanapki i takie tam

Polecane posty

Gość szmmuu
prawdopodobnie chodzilo o pasze sojowa, ktora byly karmione kurczaki. kurczak jest zdrowym miesem, szczegolnie piersi bo chude, ale oczywiscie nie z hormonalnej hodowli, to sie powinno rozumiec samo przez sie ;)

No ja już słoninę zrobiłam, teraz sobie leżakuje, a żeberka zamarynowane do jutra, kapuchę robie tez jutro :) Jeszcze tylko pasta cebulowa, ale to pewnie też jutro :) Świetne przepisy!!

Gość luska poszla po buty
Jeszcze tylko #%^&! kg i bedę laska! zmien stopke, bo ta jest juz nieaktualna :classic_cool: :D

Gość wladczyni serc
czarna mam nadzieje, ze wszystkim bedzie smakowalo:) ja tez akurat dzis na obiad robilam zeberka:) dzien byl dlugi ale za to udalo mi sie zrobic wiele rzeczy:) mam nadzieje, ze tez mialyscie dobry dzien:)

witam , właśnie wyjadam resztkę gulaszu , dałam dużo mięsa , moi panowie zachwalali , a jutro świeżonka , kiełbasa w słoiki , skwarki i cebulowe mazidło :) popołudniu przychodzą znajomi będzie degustacja no i coś mocniejszego na ząb

Gość roladinia
roladinio czy też mogę wpaść ?

Gość roladinia
sorry miałam zapytać roybusch :)

Gość fajnoł dziołszka
na śląsku to się mówi leberwuszt (kiełbaa w słoiku) , skwarki (spyrki) ,smalec (smołc) , kaszanka (krupniołk) itd.....:) też lubię swojskie wyroby ,moi teściowie takie arcydzieła kulinarne robią , pyszne !!!!!!!!!!

Gość gklmhj
slazacy to sa chuje

miesko w sloikach juz zrobione w piatek i polowa zezarta ostaly sie marne 2 sloiczki pycha z kiszonym ogorem sloninka siedzi w lodowce jutro bede robic cebulke i grzybki w solance wladczyni dziekuje :)

wszystko w słoiczkach , dziś drugi raz pasteryzacja i do spiżarni , degustacja była , przepisy rozdane , i czekam na inne swojskie stare recepty :) :)

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zatem słucham? :) chetnie sie dowiem co to za magiczny sposob na watrobe?:)

No to słuchaj to jest oczyszczanie wątroby sposobem Huldy Clark, mam za sobą 7 takich oczyszczeń, więc wiem co mówię, na kafe jest wątek...Ponieważ już przedtem się oczyszczałam, to gdy zaczęłam tę głodówkę, to nie bolała mnie głowa...tak jak pisała dr Dąbrowska... Schemat jest tu: http://dexterlabz.fm.interia.pl/files/Kuracja%20na%20oczyszczenie%20watroby.pdf Jeśli coś niejasne, to pytaj na Huldzie, jestem tam często... Możesz też zrobić dietę dr Dąbrowskiej, teraz jest najlepsza na nią pora.

zaraz obadam te kuracje :) choc szczere mowiac oczyszczenie watroby niekoniecznie moze mi pomoc, bo u mnie sprawa z watrobą jest dosc złozona: przebyte w dziecinstwie zapalenie watroby plus zespol Gilberta. Nie bede Was zanudzac opisami ww chorob, w kazdym razie niekoniecznie da sie cos z tym zrobic. Ale chetnie sie zapooznam z tym co sugerujesz :) pozdraiwam

przeczytalam opis kuracji dr Houldy Clark ale z przykroscia musze stwierdzic ze mi nie pomoze dlatego ze jest to kuracje na oczyszczenie ogranizmu z kamieni w przewodach zolciowych watroby lub z kamieni w pęcherzyku zolciowym, natomiast podlozem moich problemow z wątrobą nie jest kamica, ale uszkodzenie hepatocytow (komórek wątrobowych) w wyniku przebytego zapalenia oraz niedobór jednego z enzymów w wątrobie zwiazku ze wspomnianym zepsolem Gilberta. Wiec niestety... To zupełnie rozne choroby o innych przyczynach, mimo ze objawy mogą byc podobne. :( Diety dr Dabrowskiej nie znam, ale zaraz poszukam topiku na ten temat...

oj ta dieta dr dąbrowskiej jest tez dosc "hardkorowa" Chyba bym padla na samych warzywach i owocach... nie potrafie zyc bez mięsa :) Ogolnie to dobrze się czuje i na nic nie choruję o ile nie jem tlustego ;) i mysle ze nawet jakbym przeszla te wszytskie diety i kuracje to raczej słoninki i smalczyku to bym nadal nie tolerowala:( Chyba musi mnie ostro przyszpilic zebym sie zdecydowala :) ale dziekuje za sugestie, niewykluczone ze sie za jakis czas przeprosze z tymi dietami ;) Zawsze jak chcialam schudnac ze 2-3 kilo to sobie robilam 3-4 dni diety warzywno białkowej. Same mieso z warzywami jadlam i duzo nabiału. Straczkowe rosliny i owoce również... Elegancko schodzą kilogramy. Z tymze wg mnie nie mozna tego stosowac dluzej niz 4-5 dni dlatego ze zakwasza sie organizm taką iloscią białka i nerki nie wyrabiają... Mozna wlaczyc potem pare dni z weglowodanami i ewentualnie znow pare dni na białku i warzywach. U mnie dzialalo zawsze bez wiekszych wyrzeczen bo sie napychałam np smazonym kurczakiem na oliwie z oliwek i np fasolką i nie bylam glodna a te 2 kilo zawsze zleciało... Ale poki co nie mam natchnienia na to, i nie mam nadwagi wiec sie zmobilizuję pewnie dopiero przed sylwestrem ;) A moze władczyni serc zna jakis fajny przepis na domowy chlebek? taki zebym mogla np upiec w piekarniku??? te sklepowe mi juz bokiem wychodzą, zero smaku, a jak sie doczyta etykiete to sie wlos na glowie jezy ile polepszaczy.... pozdrawiam

Gość wladczyni serc
bardzo przepraszam, ze sie nie odzywalam, mamy gosci wiec tylko szybciutko zajrzalam zeby napisac, ze pojawie sie jutro, i dam przepis na chleb:) obiecje. a teraz uciekam bo goscie czekaja. mam nadzieje, ze mialyscie udany weekend. ja mialam ciekawy ale opowiem jutro przy okazji przepisu na chleb. ciesze sie tez, ze jedzenie Wam smakowalo:)

Czytam i ślina mi cieknie do podłogi :p :) Uwielbiam gotować i nienawidzę swojego "miejskiego" życia :o Na szczęście mam dziadków na wsi, więc i mięsko od gospodarzy, i jajka czy grzybki :) owoce prosto z sadu też mam :) Marzy mi się domek nad jeziorem, niespieszne śniadanie w ogrodzie...:) Swojski chleb na zakwasie i jajko na miękko:)Zapach trawy... Ehhh.... Pozdrawiam Cię autorko serdecznie :)

pierwsze dwa słoiki z kiełbasą zjedzone , potem następne i znów będę robić , nikt dziś nie ruszył kupnej wędliny , cieszę się wszystkim smakuje , dzięki za przepis władczyni :)

Gość wkongs
nie posrajcie sie przynajmniej

Gość slowa nie dotrzymala
autorka obiecywala powrot

Gość fajnoł dziołszka
własnie , gdzie autorka ? smacznie się zaczęło , autorko dostałam dużo gruszek,jabłek , cebuli i buraków , może coś podpowiesz ?

Gość wladczyni serc
przepraszam Was bardzo serdecznie, wiem, ze obiecalam, ze w poniedzialek sie odezwe i dam wiecej przepisow ale sprawy rodzinne mam teraz na glowie, wszystko powinno stanac na nogi juz niedlugo wtedy doloze przepisow. dziekuje i przepraszam, ze zaniedbalam topik.

Gość fajnoł dziołszka
ano