Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziuzaaa

Ciąża czy problemy z jajnikami ?

Polecane posty

Gość ziuzaaa

Witam dziewczyny :) mam problem od ostatnich paru tygodni bolą mnie jajniki. Np. wstając z krzesła czuję jakby mnie coś ciągło i wtedy muszę się znów schylić przeczekać parę sekund i wszystko jest okej. Lecz to nie wszystko. W ty miesiącu okres mi się spóźnił (tylko!) 2 dni, nie było by w tym nic dziwnego tylko gdyby nie to że on trwał w sumie 2 dni ( zwykle okres mam ok5 dni) W ciągu pierwszego dnia miałam dosyć mocny a krew była ciemno brązowego koloru, drugiego dnia były lekkie plamienia a 3,4,5 dzień Nic! Gdy pytałam ciężarnej koleżanki twierdziła że może to być ciąża ponieważ od piątku- soboty mam mdłości .. Choć nie wydaje mi się, a do lekarza mam termin dopiero na 4 października. Co o tym sądzicie ? Może któraś z Was miała coś podobnego i wie co to może być ? bardzo dziękuje za odpowiedzi :) Pozdrawiam

Gość laukocyty to oznaka zapalenia
możesz zrobić test z moczu albo beta hcg z krwi -wówczas będzie jasne czy to ciąża czy cos innego. Ale jeśli to trwa tak długo to raczej stawiam na jakiś problem z jajnikami jako takimi -może jakieś zapalenie.

Gość nic niewiadomo
jednak mi to wygląda na torbiele na jajnikach.

Gość ziuzaaa
dodam jeszcze ze zawsze miałam regularny okres i nigdy nie miałam 2 dniowego okresu

Gość nic niewiadomo
masz typowe objawy właśnie obecnosci torbieli łącznie z nudnościami.

Gość Cepelia844
Witam ja mam podobnie tyle ,że u mnie sytuacja jest troszkę inna. Przed @ a dokładnie 2 dni zrobiłam 2 testy ciążowe,gdyż podejrzewałam ciążę .dwa wyszły pozytywnie.Dostałam @ z tym ,że ja mam miesiączki 6-7 dni a w tym cyklu była krótsza i o wiele skąpsza,w sumie jeden dzień krwawienia w normie(nie obfite) a trzy dni plamień.No nic pomyślałam ,ze to ciąża która skończyła się wraz z miesiączką.Cały czas utrzymują mi się leciutkie bóle w okolicy dolnego kręgosłupa,lekki przemienny ból jajników i dolnej części brzucha przypominające bezbolesne skurcze jak by ściśniecie mięśnia macicy,ból trwa jeszcze od wykonania testu ciążowego,do ubikacji biegam ok 10 -15 razy dziennie,co dzień mam lekką zgagę(nigdy nie miałam),pojawiające się leciutkie mdłości,i cały czas jestem senna.Czuję się inaczej,po prostu czuję ,że coś jest nie tak.nie nastawiam się na ciążę,bo przecież @ była.Zapisałam się do ginekologa na 6.X zobaczymy co powie.

Gość uuuuurrrrr
SKĄPSZA> bardziej skąpa.. LUDZIE, NAUCZCIE SIE PISAĆ!