Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Czort wie, od kiedy to masz kochana, a to moze powodowac problemy z zajsciem podejrzewam. Dobrze, ze teraz to wyszlo, ze to badaja. Nie mierz na zapas, ze trudno bedzie wyleczyc. Mylse, ze na poczatku dadza antybiotyk. Gdybys teraz nie walczyla o te wyniki to jeszcze dluzej wszystko by zajelo, a moze byc przekazana plodowi, wiec wyleczyc trzeba, nie ma zartow.

powiem wam tylko, że badanie zrobiłam 19.05. Powiedzieli mi, że od razu przekazali do labu. Na badaniu pisze, że otrzymali próbkę 22.05. I, słuchajcie, wynik był i został wydrukowany 27.05. A dopiero dziś "wydrukowano go" w Gyncentrum. Całe badanie trwało 5 dni i to nie roboczych... Brak mi słów, poważnie. Wiem, że być może martwie się na zapas. Ale przypuszczalnie mogę być chora od lat, a im później się ją wykryje tym trudniej wyleczyć. Dr Cz w poniedziałek powinna przypisać nam kurację antybiotykową. Po jej zakończeniu (po 2 tygodniach) można dopiero zrobić kolejny wymaz. I jak wynik będzie ok, to możemy uznać że jesteśmy zdrowi i iść dalej. Leczenie trwa od 3 dni to... jak się wyleczysz. Na niektórych leczenie działa od razu, na innych nie... :(

Fif jak 9 dpt to co innego kochana:) ja juz naliczylam 10;) no to kiziaj się po brzuszku i nie stresuj bo wiesz ze to szkodzi. Sil dobrze ze to wyszlo i pewnie jak najszybciej Ci to zaczna leczyć nic sie nie martw.

iwcia10 martwię się tylko, że zanim mnie wyleczą, skończą się środki w programie, albo w ogóle go zlikwidują :(

Sil nie myśl az tak do przodu, refundacja jest jeszcze rok a może akurat wszystko to bardzo szybko pojdzie. Ritta jak tam ciasto? Moje dobre...

Ja nie moge zrobic ciasta z truskawkami, bo T nie tknie, co innego jakby jakies miesne bylo ;-) Ale ja chetnie zjem, okruszki :-D

jeszcze tylko wam powiem, że jak odebrałam wyniki, to tak się pozytywnie nastawiłam, że widzialam że wynik jest ok, dopiero na schodach się zorientowałam, że ostatni wynik jest źle. Nawet nie zapytałam, czemu antybiogramu nie zrobili...

Gość gość
Elusiowo,wszystkiego najlepszego :* Fif,gratuluję i wierzę że beta urośnie,duża okrąglutka :) IwonaPD

Gość Bimbałka
Sil zobaczysz co Ci dr powie bo może jeszcze każą powtórzyć badanie? Mi kiedyś wyszło ze mam zakaźne zapalenie wątroby i dr dal mi pół roku życia :( i powtórzyłam badanie leżałam nawet na oddziale zakaźnym i okazało się ze to była pomyłka. Powiedz ze bardzo wam zależy bo jesienią nie wiadomo co będzie z ivf i powinni szybko działać. Fif trzymamy kciuki za jutrzejsza betę. Ja w przedostatnim transferze miałam wynik 5,89 (a wszystkie poprzednie bety <1)a już w następnym dużo wyższy czyli zagniezdza się jak nie teraz to następnym razem.

Elusiowo Wszystkiego najlepszego :-) fifaszku trzymam kciuki za jutro myślę że będzie dobrze. Jakoś tak czuję od początku że ci się uda. Sil spokojnie wszystko będzie dobrze zdążycie jeszcze w refundacji. oj dziewczyny zawsze stres. Ja jutro zaczynam zastrzyki. W środę mam kontrolę bo w czwartek święto.

Bimbalka Ty jak miałaś takie bety to za to ostatnią rozwalilas nas wszystkie:) Elusiowo tez pamietam miała bardzo dużą tylko że chyba dopiero testowala 16dpt ale i tak miala na ten czas wysoką. Malinka, Catarina gdzie opis z wizyt! Nikita skoro masz czas okolo 3 miesiace moze próbuj dostac sie na histeroskopie z nfz? Jakbys poszla do panstwowego gin powiedziala jak to wszystko wyglada, ze funduszy nie masz a jeszcze in vitro przed Toba to moze Cie skueruje do szpitala? Ja mialam z nfz badanie droznosci jajowodow. Wiem ze w Bytomiu dr Horak robi histero u siebie w szpitalu na nfz tylko nie wiem czy na wizyte zeby dal skierowanie nie trzeba isc prywatnie. Moze popytaj bo w GC to koszt 1100 zl a to wcale nie malo, a jesli masz tyle czasu to moze warto próbować poszukać. Ja po swojej histero w GC poczytalam na necie ze wlasnie robią to na kase chorych tylko ze mnie dr Cz wkrecila ze ja juz musze to miec w ciagu 2 dni bo mam polipa, no to poszlam bo co mialam zrobić ale potem troche sie wkurzylam jak go wcale nie mialam i poczytalam ze kozna to robic w szpitalu za darmo.Kwiat dzieki za mamusiowe życzenia;)

Jeszcze raz bardzo wam dziekuje za zyczenia mykam spac mam nadzieje ze ciasto dziewczyna sie udalo i smakowalo. Dobranoc kolorowych

Moje ciacho wyszło dobre:) a Ty zmykaj swietowac piersze urodziny we trojke:) ja tez zmykam lulu....dobranoc:)

Dziś ja witam poranną kawą, oczywiście ze snem miałam problemy, ale co tam :( Dziewczyny a kiedy w Gyn założyli wam czerwoną teczkę i podpisali dokumenty? Jak przypisywali wam np. Antyki to byłyscie już w programie czy jeszcze nie?

Gość ani___ani
Fif o ktorej idziesz na bete?

Gość ani___ani
Sil ja czerwona teczke wypisywalam na pjerwszej wizycie a na drugiej pani dr dopisala tam tylko zakwalifikowani i juz nie placilam za wizyte i od razu dostalam rozpiske stymulacji

Ja się pewnie nie doczekam :( teraz się zastanawiam dlaczego ginekolodzy którzy próbują dociec czemu nie zachodzisz w ciążę nie zlecają takich badań od razu? Może jestem chora od zawsze? Może gdybym lata temu zaczęła się leczyć miałabym już dzidziusia?

Cześć dziewczyny, ale lało u mnie w nocy i jak trzasnelo gdzieś w pobliżu to szybko sprzęt z wtyczek wyciagalismy. A teraz sloneczko i w koncu ciepełko zapowiadaja. Sil ja bylam pod koniec lipca na pierwszej wizycie w GC u dr M, nawet jeszcze nie mialam z Bytomia od poprzedniego lekarza zadnych papierow bo chcialam je zabrac po drodze do Katowic a ze lipiec to dr H mial urlop i pocałowałam klamkę. Mialam tylko ze szpitala wypis z droznosci i bylam przekonana że nie msm nawet tylko z tym po co jechac, ale dr M od razu powiedzial ze dowioze nast razem i z tego co mu opowiedzialam że sie kwalifikujemy tylko mamy przyjechac za tydz lub 2 z papierami i oficjalnie nas zakwalifikuje. Na nast wizycie tez juz nie placilam, dostalam antki a w polowie wrzesnia juz bylam po punkcji takze u mnie to sprawnie poszlo bardzo. Tylko nie musialam juz w GC robic zadnych badan bo wszystko mialam z inseminacji w Bytomiu. Moze akurat z tymi wynikami co masz juz Cię zakwalifikuje a miedzy czasie tamto będą leczyć.

Dr M mi też na pierwszej wizycie powiedział że się kwalifikujemy, ale nie mógł mnie zbadać bo miałam spóźnioną @. Na następnej wizycie już pobrał wymaz, jak zapytałam o kwalifikację to powiedział, że jak będą wyniki to wszystko rozpisze, tylko ze wyniki są złe i boję się że z kwalifikacji nici... :(

Sil każdy lekarz jest inny, moja ginekolog po badaniu nasienia, moich wynikach i droznosci rozłożyła ręce i powiedziała ze mamy probowac, probowac bo ona juz nie jest w stanie nam pomóc. No to po roku prób zaczęłam szukac po specjalistach az trafilam do dr H ktory jako jedyny na pierwszej wizycie i dokladnym usg powiedzial ze mam macie jak dziecko i to rowniez moze byc powodem niepowodzen. Potem mnie dobił mówiąc że jesli leki jej nie "utlucza" to bedzie to niedorozwoj macicy i dziecka raczej nie bedziemy mieli bo nawet gdy dojdzie do zaplodnienia to ta macica w ciazy rozciagnie mi sie tylko do pewnego momentu i nie donosze zadnej ciąży:( myślałam że u niego wybuchne, placzem ale zrobilam to po wyjsciu. Trzy miesiace bylam na lekach i z wiecznymi myslami czy sie rozciagnie:( na wizycie okazalo sie że teraz jest 2 razy wieksza:) no ale i tak nie dalo to rezultatow bo 3 inseminacje i dalej nic. Wcześniej bylam u kilku lekarzy i zaden nawet mi o tym nie wspomniał, teraz sie zastanawiam czy gdybym na niego nie trafila a zaszla w ciążę jak by to moglo tragicznie sie skonczyc. Dlatego co lekarz to inny, tak jak nauczyciel itd. Czasem trzeba trafic na tego odpowiedniego, mysle ze skoro masz juz wyniki to będą wiedzieli w GC jak Was poprowadzic, dr M to dobry specjalista. Dzieki niemu i ich "zalodze" będę miała tak wyczekiwane dziecko i Wy za jakis czas również:) Fifaszek trzymam ogromnie zaciśnięte kciuki!!:)

Dzien dobry dziewczynki moje :-0) Pije kawusie od sil ;-), oczywiscie zrobila moja ulubiona z cytrynka :-) I jak sie zbiore to jade na betke. Powiedzialm wczoraj mojemu T, ze jak nie wyjdzie to j nie dam rady podejsc teraz do kriotransferu. cialko mam wykonczone i glowe tez, to wszystko robi takie duze kuku. Takze nikkita, mysle, ze trzy miesiace sa potrzebne, nawet jezeli w pierwszym odruchu wydaje nam sie, ze moglybysmy od razu. Ja pewnie bym mogla, a chwile odpoczne. Pojade na poczatku lipca na wakacje i wroce po maluszka, ale bede wracac po nie pojedynczo, zeby miec dwie szanse przed kolejna stymulacja. Mi zaden ginekolog nie chcial przepisac zadnych badan, uznali, ze skoro mam dziecko to jestem zdrowiusienka. W Invimedzie "leczyli" nas pol roku, jak sie okazalo, ze T nie ma prawie plemnikow to mnie przez ten okres nawet nie zbadali! Chcieli robic AID bez droznosci, dr powiedzila, ze "ja to zapisalabym od razu na trzy zabiegi, to zwieksza szanse". I tak trafilam do dr M, ktory od razu zlecil hsg i okazalo sie, ze mam niedrozne jajowody!

Fifaszek ja tez do 2 transferu miałam miesiąc przerwy, najpierw w sumie bylam zawiedziona ze juz nie zdaze z lekami aby miec od razu podejscie ale gdy ochlonelismy w aucie M powiedział ze on potrzebuje ten miesiac odpoczac i ja rowniez. Dlatego powiem Ci ze wcale nie żałuję, przez ten czas psychika tak odpoczywa że nawet nie myslalam o tym kolejnym transwerze. Moze akurat to tez pomoglo? nie wiem, ale tez nie eirm czy od razu udzwignelibysmy psychicznie od razu 2 podejscie. Zmykaj na betę i dzisiaj poprosimy tutaj dwucyferkowa:)

Czesc chyba juz za pozno na ta kawke zeby z wami wypic;) Fif mocno trzymam kciuki za was ;)u mnie takie slonce swieci ze nie dlugo jade na zakupy musze popatrzec na sukienki bo mam za tydzien wesele a w tamte sukienki nie mieszcze sie bo po tym drugim transferze przytylam 5 kilo ;) moj m sie cieszy bo mi cycki urosly a mnie to przeszkadza bo dosc ze jestem gruba to jeszcze mam 5 kilo do przodu a najgorsze jest to ze nie moge powtrzymac sie od jedzenia ;)

Fif modlę się, żeby beta u ciebie piękna była. Cieszę się, że kawka smakowała. Mnie to dziś dopadło już totalnie. Od kiedy się obudział siedzę i ryczę, wiem że nie powinnam się załamywać, ale mam bardzo złe przeczucia. I nie wiem co mam robić w sumie. Teraz żałuję, że na rano na poniedziałek nie mam wizyty bo nie wiem jak usiedzę w pracy. A jeszcze dziś muszę trochę popracować i nie wiem jak to zrobić, bo o cyferkach w ogóle myśleć nie mogę. Wciąż się tylko zastanawiam gdzie i kiedy się zaraziłam... I ile osób mogło przeze mnie się zarazić. Myślę o tym ile kobiet w ciąży przewinęło się przez moje mieszkanie i musiało skorzystać z wc i mogło się zarazić... rozwala mnie to totalnie.

Sil nie mysl tyle do przodu wszystko bedzie ok a w poniedzialek masz wizyte to ci lekarz wszystko wytlumaczy i przepisze leki ;)

Chyba strona przeskakuje ;) sil moglas sie zarazic w toalecie publicznej (hipermarkety cpn ) albo w pracy bo tam najczesciej mozna spotkac bakterie ronego rodzaju :/

i tak od godziny cisza? Chyba skutecznie was przeganiam :P

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować