Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Dziewczyny cherne na progem 2+1, a ktore chca odlozyc to w czasie: pamietajcie co gyn napisalo na swojej stronie na fb juz jakis czas temu: na wtedy zoatalo 50 miejsc. Moze warro zadzwonic co jakis czas ile jeszcze zostalo by miec podglad na sprawe :)

Gość gość
Smutasek ja myślę że ok 25 na wszystko trzeba miec mowie o założeniu na 3 podejścia. ..zakładając lutinus intralipid jakiś crio i 3 x stymulację ale refundowana... bo od czerwca te koszty wzrosną z lekami :( Madzia

Dziewczyny potrzebuję konsultacji. Wyniki TSH mam 2,01. Norma jest do 4,2. Myślałam więc, że mam dobry wynik. Ale sobie przypomniałam, że ktoś pisał, że ma 2,2 i lekarz powiedział, że ten wynik jest zły. I teraz nie wiem już czy mój wynik jest ok :( I jeszcze dostałam wyniki Wit D i mam 31,3 a min to 35. A łykam Wit D w kompleksie witamin :(

Gość gość
Oni dlatego założyli 50 miejsc bo wydaje mi się ze poprostu nie będą w stanie więcej osób przyjac i "obsluzyc" do końca czerwca...lab.tez ma pewnie ograniczona ilość inkubatorów itp sprzętów do choćby nawet chodwoli zarodkow :) Pewnie potem będzie luźnej ale znowu leki nie będą refundowane :( Madzia

Sylwia... w poniedziałek będzie w klinice to się dowiem czy są jeszcze miejsca :-) na pewno będą :-)

Gość gość
Sil dobry idealny na zajście w ciaze to do 2:) Madzia

Gość gość
Dziewczyny jak ja dzwoniłam jakieś 2 tyg temu to położna powiedziała ze do końca stycznia spokojnie. Madzia

Sil..nie deneruj sie ...jeżeli naturalnie nam nie wychodzi to musimy próbować innymi sposobami i tyle ..tobie też się kochana uda .. Smutasek 15 tys to chyba bez badań bo sama procedura razem z zamrożeniem wychodzi 15 tys. Gościu 25 tys?ale to chyba bez refundowanych leków?po refundacji mysle że z 19 tys??

Gość gość
19 to mało. . leki do stymulacji i po punkcje na 1 procedurę klej intrakipid myślę 2.5 tys x3 to już 7.5 zł a jakby jakiś crio mrożenie to kolejne koszty i to nie male :( Ja wolę liczyć wszystkie opcje..:( aczkolwiek każdej życzę żeby udało się jaknajszybciej :) Madzia

Ania... a co mi mają mrozić? Przy moim AMH dobrze, żeby cokolwiek pobrali :-) a jak już zapłodnią to będzie super, a jak już będzie ciąża to ..... zaś mi się włącza moje "głupie "poczucie humoru

Gość gość
19 to mało. . leki do stymulacji i po punkcje na 1 procedurę klej intrakipid myślę 2.5 tys x3 to już 7.5 zł a jakby jakiś crio mrożenie to kolejne koszty i to nie male :( Ja wolę liczyć wszystkie opcje..:( aczkolwiek każdej życzę żeby udało się jaknajszybciej :) Madzia

Gość Baska1988
Endometrioza faktycznie paskudna przypadlosc moze nam tworzyc torbiele na jajnikach ktore w trakcie stumulacji sie powiekszaja i moga zagrazac. Coz u mnie torbiel byla raz usowana za 2 miesiace byla znowu i jest do dnia dzisiejszego pomimo lekow i ciazy. In vitro zwieksza szanse przy tej francy nam udalo sie przy pierwszym podejsciu. Wiwc dziewczyny glowa do gory. Mialam podane 2 zarodki klasy 4aa wiec bardzo dobre jeden zostal ze mnq juz na 6 miesiecy. Z reszty udalo sie zamrozic tylko jeden wiec szansa na rodzenstwo jest. Dzisiaj slyszalam wypowiedz dr M w radiu mowil o programie 2+1 ale nic nie mowil o ograniczonej liczbie miejsc. Ja Tsh i ft4 mam tez w normie ale i tak biore leki na tarczyce ze wzgledu na maly gruczol ktory od czasu do czasu nadmiar hormonu uwalnial do organizmu. Takie wachania mozna wykryc dopiero po 2-3 bqdaniach. Powodzenia moje kochane :-*

SIL ..nie martw sie na zapas ..wydaje mi sie ze nie masz złych wyników..musisz skonsultowac je z lekarzem...kurcze posty mi przeskakuja ...juz nie wiem które przeczyta łam a które nie ..;/

smutasek jak bedziesz w poniedziałek w gyn zaklep mi miejsce na program ;p hehe

a i jeszcze jedno ja tez sobie dorysuje reszty kwoty ...nie spodziewałam sie takich pieniedzy mam nadzieje ze dr.M powie ze nam starczy tej kasy co mamy ..ze bede brała te tansze leki no ie wiem..jak to bedzie

Gość gość
W 2+1 nalezy zaplacic do dnia punkcji. W momencie kiedy daja umowe fo domu do zapoznania sie juz podciagaja wizyty pod 2+1 i za wizyty sie nie placi :-)

Ania... ok powiem, że proszę zarezerwować jedno miejsce dla Ani z kafeterii :-) Przynajmiej dowiem się ile miejsc jest jeszcze :-) jeszcze muszę jak cos męża przekonać :-)

Ania... pożyczyć Ci kartkę na Twoje 10 tysięcy? :-) albo dorysuję dwie jedną dla Was drugą dla nas :-)

ooo smutasek super dorysuj dla nas tez :D hahah..a tak wogóle to wydaje mi sie że z tym programem to nie jest tak ze jest 50 wolnych miejsc tylko poprostu ani chcą aby więcej par sie decydowało na ten program i tyle...

od momerntu podpisania umowy to trzeba liczyć te 2 miesiący do punkcji? a potem ok tyg do podania zarodka?

smutasek a co jak faktycznie bedzie taka duza kwota bedziecie brali w tym udział?

Od punkcji do transferu nie może minąć więcej niż 5 dni.. Zarodki podawane są w 2, 3 lub 5 dobie. Myślę że czas od podpisania do rozpoczęcia stymulacji zależy od tego jakie badania masz do zrobienia jeszcze i czy nie jesteście chore. Jeśli wszystko jest ok, i lekarz nie zaleci antyków, to może dojść bardzo szybko do stymulacji.

Sil mam nadzieje ze juz nie beda kazali robic zadnych badan nie mamy ttyle kasy jedna dziewczyna pisała ze to moze byc 25 tys też tak myslisz ..masaktra jakas ;/..Sil a ty kiedy idziesz do lekarza z tymi wynikami?

Sil kochana ty tez masz PCO masz jakies udręczliwe objawy związane z tym schorzeniem?oprócz pęcherzyków na jajeczkach?

Gość gość
Tak ania 609. U mnie od podpisania umowy,przy krotkim protokole minelo 11 dni stymulacji,transfer w 3 dniu.wiec sprawnie wszystko poszlo.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować