Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość gość
Hej Dziewczyny a za chlamydię, wymaz i cytologię będące w programie kobiety powinny płacić? Czy to obejmuje program? Pozdrawiam A.

Dredzik, Zizia przykro mi :( jednak tak jak dziewczyny namawiam na powtórzenie bety, bo jedna coś drgnęło, a nie wyszło 0,1 jaki mi. Hope83 pytałam się dlatego, że mnie dr M zaraz po tym jak wyszła mi beta 0, przepisal mi antykoncepcję i zaczęłam brać. Dziś Pani Basia umówiła nam wizytę na 29.03 do dr Dworniaka. Kurczę, zastanawiam się czy to dobry lekarz. Jak Ty myślisz???? Zastanawiam się jeszcze nad tymi badaniami o których kilka z Was pisało. Ja mam zrobione ANA1, pcp plemnikom, pcp antygenom lożyska, witamina D, trombofilia wrodzona i Vleiden, immunofeotyp i limfocyty. Już głupieję, to wszystko tyle kosztuje, że szok. Ile tego jeszcze będzie żeby w końcu móc tulić w ramionach to upragnione dzieciątko?? :(

Gość gość
Kurcze na tym blogu piszą nawet, że beta hcg powinna być darmowa...

Zizia tak - Iwona Janosz. Ona mnie konsultuje i jestem z niej bardzo zadowolona. Liczę, że jej terapia zadziała i tym razem stymulacja skończy się ciążą. Dziś byłam w Provicie na piętrze, gdzie odbywają się zabiegi i powiem wam, że jestem pod wrażeniem. I personelu i jakości świadczonych usług.

Dziewczyny tak mi przykro, tulę Was mocno i tak strasznie boję się wyniku mojej bety robimy w piątek .Ja też jestem w programie 2+1 i dopłacałam w sumie ok 2500 w tym akupunktura,klej, nacięcie blastocysty i 2× intralipid. Sam criotransfer chyba jest 1000.

Gość joafer
dorciak super ze juz masz wyznaczona wizyte ja jeszcze czekam co do dr Dworniaka tez chyba sie do niego zapisze jakos ma lepsze opinie choc Rokicki tez ma dobre sama nieiwem ale jakos z wyglądu Dworniak do mnie przemawia... a zrobiłas juz te badania co p. basia kazała, a które to twoje podejscie

Joafer..ja podchodze komercyjnie wiec mojej kasy nie braknie :P Sil ta Pani doktor chodziła ze mna do podstawówki hehe..poznałam ja na zdjęciu:)

Gość kicia1981
hej dziewczynki ,ech w takim ponurym nastroju to nasze forum aż strach cokolwiek zaczynać ,ja mam mrozaka i w nastepnym cyklu go dostanę ,basik 33 napisz mi czy ten klej jest płatny czy refundowany ,jesli nie ile za niego zapłaciłaś

Gość askakrak
Pisalyscie wcześniej ze na 15 osób udały się 3 in vitra -to bardzo mało -licząc najniższą średnia krajowa 30% pozytywne bety powinny być u 4-5 osob...

Gość gość
Basik33 a Tobie zarodki dotrwały do 5doby? Takie mialas podane? Ile masz mrozaczkow? Czyli na kolejna betę czekamy do piątku...lalika

Gość kicia1981
askakrak ja tez duzo nad tym myslałam że niby skuteczność in vitro jest na poziomie 30 procent tak wszystkie kliniki sie reklamują.a każda znas jest inna ma inny problem i co mimo to żadna nie może zajść ja nas policzyłam w sensie nicków dziewczyn i wyszło od stycznia koło 45 które sie dozywaja i loguja i tak trzeba liczyć czyli na 45 dzieczyn z forum 3 od stycznia sa w ciąży

Nie wiem czy od stycznia było aż 15 bet u nas na forum... Wydaje mi się, że mniej, ale mogę się mylić. Na naszym forum na FB jedna dziewczyna też zaszła w ciążę i tu chyba o tym nie pisałyśmy, więc to są 4 bety dodatnie...

Gość kicia1981
policzyłam forumowiczki łacznie znickami gośc bo dziewczyny wpisuja na dole sowje imie i było na forum koło 43 dziewczyn ,jestem strasznie zła podłamana to juz byłam teraz mnie to juz irytuje

Gość kicia1981
sil bi nie 15 bet tylko 4 na 43 osoby logujace sie no dobrze niech bedzie 5 czyli jedna na 10 osób

Joafer ja kupię od Ciebie ten Lutinus bo będzie i tak mi potrzebny do kriotransferu. Takze jak możesz napisz mi tu swojego maila i taką drogą dogadamy szczegóły :) Buziaki Kochana moja i dziękuje za ogromne wsparcie.

Negatywne miały: Sil Catarina Allessa Małami joafer dorciak ciociakachna Hope nikita (choć tu to raczej trudno wyrokować) zizia (do sprawdzenia) dredzik (do sprawdzenia) sunan (?) rubineye (?) jadzia (?) EDIT: Musicie mi wybaczyć, ale ja tych 3 ostatnich osób nie kojarzę w ogóle... *** Kto jeszcze? Plusy Vicky Yossari Kwiat Basia (z FB) Ewela Edit: czyli wychodzi 14 porażek na 4 sukcesy. Jakby nie było to wychodzi niecałe 29 %. A mamy Nikitę, która miała wzrost i spadek... Więc do obu grup się zalicza...

kicia1981 ale tu są na forum dziewczyny, które się logują, odzywają i mają dzieci albo są w zaawansowanej ciąży. Je też liczyłaś? Granie, Iwcie, Fif... Są też dziewczyn, które się wypowiadają, a są przed stymulacją, nie miały w tym roku żadnego podejścia... jak Ania609 na przykład...

Gość kicia1981
więc skutecznosc to jedna na 8 czy 9 zajdzie super nic tylko wpisywac sie do kolejki ,tak liczyłam dzisaj na dredzika i zizię jak zobaczyłam wasze bety to sie wq....... delikatnie mówiąć ,widizlam was jak zizia miła wlew dredzik Ciebie tez mysle kurcze zrobiły wszytko żeby sie udało i co i d... blada nie wiem czy płkakać czy sie wściekac

Gość kicia1981
sil bi tak wiem o nich i ich nie policzylam viky i iwcia i jeszcze kilka jest w ciazy przejchalelam cale forum od stycznia kazda strone żeby policzyc wiem ze niektóre zwas sa od stycznia np Ciebie sil bi widizłąm wcześniej na forum koło stycznia dlatego lecialam po kolei bo dziewczyny sie powtarzaja

Ja się zgadzam z Hope że winny tylu porażek nie jest embriolog tylko to olewcze podejście, brak zainteresowania problemami i wynikami pacjentów, totalnie guzik :/ A w ogóle zastanawiałyście się nad jedną kwestią - Gyn niby ma taki dobry wynik, 34 %, ale dziewczyny z W-wy pisały że u nich się podaje 1 zarodek, nie 2, i tak jest w większości klinikach, bo takie były założenia programu (2 zarodki u kobiet pow. 35 lat). W takim razie Gyn podając 2 zarodki prawie każdej kobiecie zwiększa sobie dwukrotnie szanse na sukces. Zatem to nie tyle ich doświadczenie i skuteczność tylko po prostu (zapewne celowe) podejście zwiększające szansę na ciążę i podnoszące im statystyki. Pewnie gdyby wszsytkie kliniki podawały 2 zarodki to tabela ta mogłaby wyglądac zgoła inaczej... Zapewne też mnie wliczą jako sukces, bo przeciez beta dodatnia i dr CZ. prawie wyrywała mi kartke z wynikiem bety, który robiłam poza Gyn, bo ona jak powiedziała musi mieć oryginał wyniku dla Ministerstwa... Jak wliczą moją ledwie pozytywną betę która zaraz spadła, jako ciążę, to same se odpowiedzcie czemu tak te wyniki w tabeli wyglądają a nie inaczej... Sil na stronie Provity ta dr Janosz jest ginekologiem położnikiem, nic nie pisze o immunologii? Też się tym zajmuje?

Gość gość
Czytam to forum i zastanawiam się dlaczego mi intralipid podano w 10min?oczywiście w gyn.przed samym transferem. Tu dziewczyny piszą o 2h lub dłużej..o co chodzi? Czy któraś się zna?

Sil co do Twojej listy to wszystko się zgadza, brakuje pozytywnej u Eweli i negatywnej u Ciocikachny

Gość kicia1981
do negatywnych bet jeszcze gość sunan rubineye jadzia

Gość gość
Odpowiedz jest prosta kasa, intralipid powinien wchłaniać się powoli minimum 2h czasami nawet 3 inaczej przeleci przez organizm i tylko siku będzie się chciało.

Gość kicia1981
było jeszcze kilka dziewczyn loginem gosc bez imienia które rózniły się historią choroby były moze przez pare postów zapytały o cos mówiły ze im się nie udało malo kto je komentował bo miały kilka postów

Oni nie mają wyłącznie immunologa. Wszystkich pacjentów wysyłają w tych sprawach do niej i ona konsultuje pacjentki, zleca badania i stawia diagnozy. Za to nie prowadzi u nich stymulacji... Dziś leżałam na sali z dziewczyną z Provity, która właśnie korzystała z 3 podejścia z MZ i przy 2 podejściu miała podane 2 zarodki... Ale nie zapytałam jej ile miała lat, mogła być ode mnie kilka lat starsza więc może dlatego miała 2 zarodki. 2 zarodki mogą być też wg programu podane w 3 stymulacji. GynC trochę w tej kwestii naciąga, ale myślę, że nie tylko oni... Co do olewactwa to się muszę zgodzić. I powtórzę, że wg mnie oni mieli niezwykłe szczęście do pacjentek z "niewielkimi" problemami... dużo sukcesów mieli przy 1 stymulacji. Jak przy 1 ktoś nie zachodził, to potem już było pod górkę. Ta dziewczyna, co ze mną dziś była, powiedziała że miała rok przerwy miedzy stymulacjami, że w grudniu dostała list z Provity z info, że musi się zdecydować na kolejne podejście już w grudniu (że podejdzie max do marca) bo jak nie to na jej miejsce wchodzi pacjenta z listy rezerwowej. Jak więc widać, da się to policzyć i zaplanować. Nie kwalifikować nowych pacjentek aż stare nie wykorzystają swoich szans... Jak ta dziewczyna się zdecydowała, to zadzwoniła do swojej lekarki (po roku) i ta pamiętała jej historię choroby (mniej więcej). I na wizycie jej powiedziała, że to ostatnie podejście i teraz muszą rozbić bank, muszą zrobić wszystko, by zaszła w ciążę. Więc weszła immunologia i kilka innych badań. Dostanie klej, kroplówkę na skurcze (podobno w Provicie jest w ramach programu...). Zupełnie inne podejście niż u nas... Mi też dr Janosz powiedziała, że u nas teraz powinno być podejście typu "rozbicie banku", ale żeby takie mogło być, to GynC musi się w to zaangażować...

Gość kicia1981
gosc co do intralipidu masz racje powinien wchłaniac sie powoli kroplówka 2do 3 godzin ja tego nie miałam

Gość gość
Czy są jeszcze wolne miejsca w Warszawie są w Invimedzie? Bo gyn już mi bokeim wychodzi....

Nikita masz rację z tymi 2 zarodkami, ze Gyn polepsza tym statystyki, ale masakra z tą dr Cz - jak musi mieć u siebie wyniki to niech finansuja bety , Jezu na jej temat to się nie mogę wypowiadać, bo tylko brzydkie słowa mi się cisną na usta :( a propo bety dodatkiem Vicky to jak możliwe że betę robiła w styczniu , a ostatnio pisała że będzie miała dziewczynkę i chlopczyka... chyba że coś popieprzylam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować