Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o_l_a

Zmienilibycie nazwisko gdyby było osmieszające?

Polecane posty

Gdybyscie mieli na nazwisko Kiełbasa? Znam taką dziewczyne ze studiów i nie zmienia , bo rodzina bylaby wsciekla i pewnie przestaliby jej pomagać. Myslicie , ze osoba z takim nazwiskiem moze zrobic kariere skoro każdy ktory je slyszy dyskretnie się usmiecha?

Gość Nattanka Alicja
O!!! Ja tez znam dziewczyne ze studiow z nazwiskiem Kielbasa- moze to samo studiowalysmy? Ja kosmetologie :) a ty? U nas byla jeszcze Kupka i Golonka. Nie wiem ktore gorsze? :o

A chyba nie, gorzej gdybym miała dziecko, ale zawsze może ono nosić nazwisko panieńskie lub męża :) A takie nazwisko to też może być plus, oczywiście jeśli osoba je nosząca ma troszkę poczucia humoru :D Do klasy mojej siostry chodził chłopak o nazwisku Pyrtek :D Serio :D

Gość Nattanka Alicja
Hej Ola, odezwij sie :)

Gość szpak7494+9416
Ja też z widzenia znam dziewczynę o nazwisku Kiełbasa. Jesteście z Górnego Śląska?

Gość Nattanka Alicja
A jak sadzicie ktore najgorsze: Kielbasa, Kupka czy Golonka? I to jeszcze na jednych studiach! Kielbasa powinna trzymac sie z Golonka chyba ;)

Mysle, ze śmianie się z nazwiska czyli rzeczy na którą nie mamy wpływu(no chyba ze po ukonczeniu 18 lat) jest obciachowe i tylko źle świadczy o osobie, która się śmieje. No ale kraj mamy przenno-buraczany, więc pewnie takich osób jest dużo. Dla mnie takie nazwisko nie byłoby problemem, moze trochę gorzej gdyby kojarzylo się seksualnie. Co do kariery- to prof aleksander fiut nie miał z tym chyba problemu? wysoko zaszedł nie zmieniając nazwiska. Co do nazwiska Kielbasa to znam taką osobę, pracuje w kancelarii prawnej , kończy aplikacje

Gość bukaaa
O, ja tez znam Kiełbasę. I Naleśnika i Kluskę. Nie śmieję się z cudzych nazwisk, co nie znaczy, ze chciałabym się tak nazywać. Czy zmieniłabym? Chyba nie, bo przez tyle lat zdążyłabym już się przyzwyczaić. natomiast na pewno nie przyjęłabym takiego nazwiska po mężu, nawet gdyby miał się obrazić.

Gość Nattanka Alicja
Olaga no faktycznie twoja wypowiedz jest ns poziomie! No szok ze osoba o nazwisku kielbasa robi aplikacje! A ja myslalam ze z tskim nazwiskiem mozna tylko zamiayac ulice :o dobrze ze nam to wyjasnilas, no to faktycznie- robic aplikacje z tskim nazwiskiem to wygrala zycie dziewczyna! :o

Gość marmuazel Zyta
Mój syn mówił,że w wyborach startuje facet, który na nazwisko ma Fiutek. Ja pierdziele....

Gość strudel nadziewany
A ja znam osobe- kobiete, o nazwisku: Przepinda :D jak sie dowiedzialam, to padlam :D

a ilu lekarzy czy profesorów ma takie nazwiska... raczej bym nie zmieniła, chyba że naprawdę byłoby osmieszające, np. Fiut, Fiutek - a w mojej okolicy sa takie nazwiska i jakos ludzie ich nei zmieniają..

Gość fryk
Kiełbasa to stare, wywodzące się ze średniowiecznego rycerstwa polskie nazwisko! Poczytaj w goolach

Gość dfmgrrt
a co myślicie o naziwsku Pinis.

Gość ja nie rozumiem . . .
do autorki, studiowalas pielegniarstwo ?

Gość ona moze zainteresowana
A moja kolezanka po mezu nazywa sie Oblizajek,dla mnie to zenada

Gość powiem i ja.......
Kiełbasa to mały pikuś ze mną do podstawówki chodziła dziewczyna o nazwisku Jebasińska i wiem że je zmieniła już jako nastolatka a tylko rodzice musieli wyrazić zgodę

Gość Kobalaminka
U mnie w liceum była dziewczyna o nazwisku Fiuty, startowała w wyborach na przewodniczącą szkoły i fajne hasła wisiały na korytarzach,np. idzie Fiuty podkuj buty! albo na stołówce: "Fiuty życzy dobrej zupy!"

Moja daleka kuzynka ma na nazwisko Pinda. Znam też dziewczyny o nazwisku Bąk i Paluch, niby normalne, ale mnie one śmieszą:)

Gość bjhjhjk
CIPORA jest dobre :)

Gość kompomitatorka Prawatywy
to jest wbrew pozorom popularne nazwisko. Ja w gimnazjum miałam w klasie trzy kiełbasy :D

Gość vivie
krzywoszyja a wyszla za maz Motowidlo:)

Gość Julian Arden
Bez żartów, Kiełbasa to nazwisko historyczne sięgające przynajmniej XIII wieku. Ród magnacki. Nie ma się czego wstydzić.

Gość gość
Ja bym zmieniła. Sama. Myślałam o tym, bo mam trochę kłopotliwe, ale nie obraźliwe. Miałabym problem z uzasadnieniem. Ja słyszałam kiedyś nazwisku Szczybrocha. Koleżanka pracowała na słuchawce i dzwoniła do kobiety o nazwisku Nier***aj.

Gość gość
zdecydowanie nalezy zmieniać takie nazwiska, na ładne, np. Polakowska, Dobrowolska, Lewandowska, Nowakowska, a nawet Piękniewska :-) wyłącznie polskie końcówki -ski lub -cki. Zmieniać należy też obcobrzmiące np wietnamskie, ukraińskie, niemieckie lub spolszczać np. Muller - Milerski, Nam-Namski, Suworow-Suworowski, Wang- Wangowski itp.

Ja teraz nazywam się Lech Kaczyński na cześć mojego ukochanego przywódcy.Cześć i chwała bohaterom.

Gość gość
no cóż nazwisko Kaczyński jeszcze ujdzie, ale z racji skojarzeń, nikt go nie weźmie :P