Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca o mleko kr

córka 8 mc a mleko krowie HELP !!!

Polecane posty

Gość pytajaca o mleko kr

Moja corka skonczyla niedawno 8 miesiecy. Do tego czasu wypijala ok 3-4 razy dziennie 200ml mleka modyfikowanego bebiko ale teraz cos jej jej odmienilo. na noc wypija 200ml przesypia cala noc i rano z bieda wypija 180ml w dzien wcale. czy moge juz sprobowac podac mleko krowie? czy ktoras mama tez wczesnie zaczela podawac mleko krowie? czy musze poradzic sie lekarza czy moge sama sprobowac podac niewielka ilosc?

Gość purpurowa32
nie mozesz!!! chyba ze chcesz obciazyc dziecku nerki i watrobe nadmiarem bialka! mleko krowie nie nadaje sie dla tak malego dziecka!!! poczytaj troche, bo sie kompromitujesz tym pytaniem!

przecież Twoja córka wypija prawidłowo. W 8 mies. powinna mieć 3 posiłki mleczne w tym kaszka. Mój syn pije 2*180ml mleka i je kaszkę. Pozostałe posiłki powinny być już urozmaicone

Gość wu wu zela
a co to zmieni? myślisz że krowiego wypije więcej? raz widziałam dziecko na izbie przyjęć, też ok 8 msc, co z nim się działo... tak wymiotowało że aż żal było patrzeć, pytam się matki co się stało a ona że to chyba od krowiego mleka i się mnie jeszcze pyta czy nie za wcześnie podała:/

Gość pytajaca o mleko kr
wlasnie czytalam i niektorzy podaja mleko krowie jak dziecko skonczylo 6mc

Gość pytajaca o mleko kr
tak ale mleko modyfikowane wciskam jej poprostu na chama.

moja córka ma 3 lata i nadal daje jej modyfikowane. Mleko krowie dostaje w postaci budyniu, jogurtu czyli jako dodatek lub przetworzony produkt. Uwazam ze mleko krowie w czystej postaci nadaje sie dla cielat a nie dla dzieci. Moim zdaniem za wczesnie na takie rewolucje. Dziecko jest za małe !!!

Gość hmmmmmmmmm....
mój synek zaczął pić mleko krowie w wieku 10 miesięcy, gdy zrezygnował z piersi. W ogóle nie chciał pić żadnego mleka modyfikowanego, kaszka mleczno-owocowa w wałych ilościach przechodziła. Pediatra powiedziała, że nie pozostaje nic innego, jak spróbować z krowim. A dodam, że 10 lat temu wciąż trąbili, że do 3 roku życia dziecko powinno być na mleku modyfikowanym. Nie pojawiły się żadne komplikacje :)

Gość pytajaca o mleko kr
Przyznam ze moje dziecko lubi zjadac wszytsko. Wazy swoje ale z tym mlekiem mam ogromny problem. Pluje nim na wszytskie strony i sie wyrywa, a co do kaszki to juz nie pamietam kiedy jadla. Kupuje jej od dluzszego czasu w biedronce taki 6pak twarozkow. to zjada ze smakiem.

Gość diamondpearl
moj roczny synek tez pije mleko krowie z kasza manna i lubi i nic mu nie jest a zaczelam mu podawac wlasnie w wieku ok. 8 miesiecy. i to nie prawda ze dziecko tak strasznie wymiotuje po mleku krowim . moj maly ani razu nie wymiotowal po nim wogole nic mu po nim nie jest. owszem wymiotowal kiedy miaal 4 tygodnie i trafil wtedy do szpitala ale to bylo po mleku modyfikowanym bebiko

Gość do tej wyzej...
to ze teraz nie pojawily sie komplikacje nie znaczy ze pozniej sie nie pojawia znam osobe ktora od urodzenia pila mleko krowie ( teraz juz jest okolo 40 ) i ma wielki problemy z nerkami i zolodkiem

Gość pytajaca o mleko kr
do tej wyzej... poradz prosze ile na poczatek podac mleka? lepsze te z kartonu ? wcale sie nie znam pomoz prosze.

Gość diamondpearl
przypiominam ze nasze bebcie i nasze mamy tez nas karmily mlekiem krowim z kasza manna i co ??? mi nic nie jest a rowiez bylam karmiona tym mlekiem !! przeciez kiedys nie bylo zadnych modyfikowanych a dzieci musialy cos jesc c!

Gość wu wu zela
jeśli koniecznie chcesz już dać to krowie to wybierz 3,2% nigdy nie odtłuszczone

To moze zrezygnuj z mleka na orzysckaszek, jogurtów - to przeciez nieprawda ze dziecko musi pic mleko. A moze wlasnie kaszka manna ugotowana na mleku. Ja bym robila na modyfikowanym w takim wieku. Mozesz spróbowac na lane kluseczki na mleku podawac. Moja znajoma podaje dziecku 9 mies. mleko krowie ale zrobione z tego w proszku, niebieskiego. A mała miala ponoc skazę i skłonnosc do ulewan.Po tym mleku przestala ulewac i nie ma tez juz alergii.

Gość diamondpearl
to tez zalezy od dziecka czy organizm przyjmie czy nie

Gość patycja888
zaraz wiekszosc matek mnie zjedzie . ale ja mam 2 dzieci i mleko krowie zaczelam dawac w 9-10 miesiacu . najpierw na pol z woda , pozniej coraz mniej tej wody . moje dzieci sa zdrowie i wogole..... jedno chodzi do szkoly juz , jak widac nic zlegbo sie nie stalo... jestem ZA MLEKIE KROWI oj i ja wiem,ze nie powinno sie i wogole...

Gość leśna baba
a może spróbuj zrobić kakao na modyfikowanym? zawsze to inny smak, a jak nie będzie chciała pić to możesz spróbować z krowim ale nie dawaj z kartonika bo to świństwo, kup takie w woreczku niepasteryzowane i zagotuj.

Gość xxxxxxyyy
Moja mala juz majac 6 miesiecy zbuntowala sie na mleko modyfikowane i w ogole na butelke - plula, parskala i plakala - wyporobowalam kilka roznych rodzajow mleka ze wszystkimi to samo - poszly w koncu do kosza a my w porozumienu z pediatra - zreszta co innego mogl powiedziec w takiej sytuacji:P - ratowalysmy sie jogurtami greckimi w ilosciach hurtowych, kupowalam jej tez serki - szukajac takich z najmniejsza iloscia skladnikow - Ekolukta czy jakos tak sie to nazywa, ricotta, mozarella do drugiego dania itp.a od 10 miesiaca zaczelam jej robic np. owsianke na mleku krowim , jak skonczyla rok zaczela tez pic mleko krowie - 3,2 % ale nie kupowalam i nie kupuje z kartonu tylko swieze z lodowki najbardziej lubie jej dawac ZIMNE MLEKO - do kupienia w szklanej butelce i o ile modyfikowanym to plula to krowie pije bardzo chetnie - sama biegnie do lodowki i prosi o mleko - najbardziej jej wlasnie zimne smakuje - ma teraz 2 i pol roku i zadnych problemow w brzuszkiem nie ma i nie miala , ogolnie jest bardzo zdrowym dzieckiem - ani razu w zyciu nie brala zadnych antybiotykow ani innych lekarstw , najsilniejszy lek do tej pory to byl Calpol przy trzydniowce i przy zabkowaniu czasami:)

Gość Dobrawka88
moja mama wychowala mnie na mleku krowim od 3 yg zycia:) w tej chwili mam 23 lata jestem zdroiutka:) moze lepiej kozie mleko podaj???

Gość Dobrawka88
na krowie moze sie uczulic na kozie watpliwe...

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4974295 zapraszam do mojego wątku ja mojemu rocznemu dziecku wprowadzałam mleko ze sklepu uht i nic mu nie było, ale zrezygnowałam bo lekarka powiedziała że mleko modyfikowane ma dobry wpływ na rozwój maluszka, szybciej sie rozwija, rośnie, chodzi, mówi, itp niż na mleku krowim, poresztą takie mleko prosto od krowy jest za tłuste dla dziecka