Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiony???

Czy kontynuować przyjaźń?

Polecane posty

Gość zagubiony???

Mam koleżankę-przyjaciółkę i z mojej strony pojawiły się uczucia. Oczywiście nie powiedziałem jej tego, bo to oznaczało by koniec naszej znajomości. (Chyba, nie wiem, bałem się konsekwencji) Długo ciągnąłem naszą znajomość na płaszczyźnie koleżeństwa. Ona jest zupełnym moim przeciwieństwem. Bardzo minie to pociągało, ale na dłuższą metę wiem ,że to raczej nie ma sensu. Chyba nie potrafiłbym jej zaufać, bo prowadzi zbyt „intensywne życie. Kilka razy przez to mnie już nieświadomie zraniła. Gdy jesteśmy sami jest ok, ale z innymi znajomymi czuję się już zbędny i nie potrzebny, nie atrakcyjny, a przez to też wykorzystywany. Jestem bardzo zazdrosny o innych jej znajomych i to sprawia, że każde nasze wspólne wyjście kończy się ogromnym żalem do niej. Dziwne jest, że ona się jeszcze niczego nie domyśliła, a gdy chciałem porozmawiać i mówiłem, że to dla mnie bardzo ważne, wolała wyjść z innymi znajomymi. Nie wiem co zrobić? Czy nalegać na spotkanie i jej wszystko wyjaśnić, ale z drugiej strony jeśli ją prosiłem i mnie olała to raczej prawdziwą przyjaźnią się nie wykazała. Czy kontynuować znajomość pomimo moich żali w stosunku do niej? Boję się jednak, że wciąż będę czegoś od niej oczekiwał. Może po prostu powiedzieć sobie „Dowidzenia i na tym koniec.

Gość ona nie jest dla Ciebie
musisz się z tym pogodzić. prędzej czy później będziesz cierpiał. a najlepiej porozmawiaj z nią o tym. nieporozumienia wynikają z niemożliwości wypowiadania się. lepiej powiedzieć, co boli tej konkretnej osobie i nie mieć złudzeń. a wtedy wystarczy spotkać kogoś interesującego, i zacząć od nowa. powodzenia 🖐️