Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannami

Co myślicie o takim biznesie?

Polecane posty

Gość pannami

Bardzo lubię robić makijaże, jest to moje hobby i mam do tego smykałkę. Skończyłam kurs wizażu dla własnej satysfakcji, ale moje wykształcenie i zawód który wykonuję całkiem odbiega od tego. Ciągle brakuje mi kasy i pomyślałam, że może zacznę wykonywać makijażę ślubne i okolicznościowe tak na zamówienie w domu klientki, ale nie wiem czy jest sens inwestować niemałych pieniędzy w zakup kosmetyków. Jak myslicie czy taki pomysł ma szansę wypalić? Skorzystałybyście z usług w swoim domu czy wolicie iść do salonu kosmetycznego?

Gość pomysl spoko
ale takich jak Ty jest na peczki wiec trudno bedzie sie wybic ja osobiscie bylam u takiej jak Ty - w domu - poleconej przez kolezanke

Gość pannami
ale to ja bym przyjeżdżała do klientki. Ma to jakieś znaczenie?

Gość hgccc
Tylko takie, że byłabys droższa, a wtedy klientce by się nie opłacało.

Gość pomysl spoko
dla mnie nie ma

Gość pomysl spoko
najwazniejsza jest renoma - jesli bedziesz miala opinie super fachowca to nie ma znaczenia czy przyjedziesz czy do Ciebie trzeba jechac ale na opinie trzeba zapracowac

Gość ja bym nie skorzystala
chyba ze masz MASE PROFESJONALYNCYH kosmetykow- czyli przed wewsyzstkim kilkanascie roznych odcieni pudrow, podkladow roznego rodzaju, do tego cienie, sztuczne rzesy, , maskary, utrwalacze itp. ja wole zpaalcic wiecej ale miec porzadnie zrobione, a u takich dziewcyzn ''w domu'' jest mala ilosc ksoemtykow do wyboru.

Gość a co z działalnością
zusem krusem i fusem :classic_cool: :P bo wiesz że składki musisz płacić i podatki :classic_cool: ha hah ah hah a haha h a nie będzie ci się to kalkulować. chyba, że byłaby to dodatkowa praca a miałabyś już etat gdzie by za ciebie zus płacili. ALbo jak jesteś młoda i ucząca się na ubezpieczeniu rodziców.

Gość pannami
Myślałam o zakupię dużej ilości kosmetyków sprawdzonych marek żeby właśnie mieć czym pracować, ale jest to spory wydatek dlatego się waham

Gość pannami
ja pracuję wiec składka zdrowotna tylko do płacenia

Gość pomysl spoko
ryzyk fizyk my nie damy Ci jednoznacznej odpowiedzi - tak oplaca Ci sie lub Nie nie oplaca Ci sie to zalezy od wielu czynnikow

Gość e tam ja na slub zamawialam
wlasnie taka babke co sama przyjezdza. przed slubem czy inna okolicznoscia raczej ma sie mało czasu, żeby posiwecac godziny na podróz do makijazystki ja bym zalozyla taki interes, gdybym umiala malowac. Kupa kobiet, a przynajmniej 80% moich nzjaomych nie jest za bogata i na sluby i inne takie stara sie jakos tam jednak przyoszczedzic, wiec bedzie wolala makijazystke ktora mniej wezmie i jeszcze sama dojedzie

Gość pomysl spoko
a ile bys brala taki makijaz?

Gość fgdfdfdff
glupia krowa ma juz prace i jeszcze jej malo, chciwosc nie poplaca...

Gość pannami
myślałam ok 50-60 zł

Gość pannami
mam pracę ale też mam swoje marzenia, chciałabym nie liczyć czy mi starczy do pierwszego i kupić swoje mieszkanie a z tej pensji mogę póki co zapomnieć

Gość pannami
poza tym skoro umiem dobrze malowac to może bym to wykorzystała

Gość pannami
a może jest tu ktoś kto świadczy takie usługi ?