Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktojest28

zasilek macierzynski

Polecane posty

Gość jaktojest28

od 29 lipca jestem za zasiłku macierzynskim a do dzis nie dostałam pieniazków, zaczynam sie niecierpliwic, zwlaszcza ze sa mi one naprawde potrzebne:/ co mam robic?

Gość mamy dylemat
a kto ci płaci- zus czy pracodawca?

Gość jaktojest28
zus, umowe mialam do dnia porodu czyli do 29 lipca potem pracodawca wysyłał moje dokumenty do zusu i od tego czasu cisza. masakra jakas, z czego ja mam zyc:/

Gość powiem i ja .........
to czemu nie zadzwonisz do ZUSU i nie zapytasz ?

Gość mamy dylemat
Zadzwoń albo idź do zus i sprawdz czy pracodawca przedłożył wszystkie dokumenty- czy nic nie brakuje itp. bo może poprostu jakieś dokumenty ze strony pracodawcy zawierają błędy i wtedy zus czeka na ich korektę. trochę za długo to trwa, potem dostaniesz wyrównanie ale co z tego jak teraz są ci pieniądze potrzebne. sprawdż to koniecznie.

Gość ja sie nie nie znam
pewnie ZUS bezpośrednio bo pracodawca przelałby pieniądze tak jak zwykłą pensję. A ZUS potrafi opóźniać. Proponuję telefon z pytaniem do ZUS-u.

Gość jaktojest28
nie dzwonilam bo caly czas czekałam, z tego co wiem to maja miesiac czasu ale bosze czy oni musza wyplacac dokladnie po miesiacu, gdyby nie pomoc rodziny nie mialambym na jedzenie :/ paranoja

Gość Generałowa
jak nie masz smieciu na jedzenie to po chuj sobie dziecko zmajstrowalas? co? patologio!

Gość no ale w oggóle
dostałaś już choć za jeden miesiąc czy nie? Bo od 29.07 to jutro 2mies. będą.

Gość kratka 55555
ja chorobowe z zus dostałam po 1,5 miesiąca-termin 30 dni to fikcja. dzwoń tam i to już. Generałowa-śmieć to jest z ciebie kretynko!

Gość jaktojest28
sama jestes smieciem!!! kilka lat uczciwie pracowalam teraz mam dzidzie, aTy mnie smieciem nazywasz? patologia to jestes TY!! powodzenia z takim podejsciem.