Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemacikdylemacik

pomórzcie mi w ustawieniu łóżeczek dla dzieci;/

Polecane posty

Gość dylemacikdylemacik

Mam problem i nie wiem co zrobić córa bedzie miała 22 miesiące jak urodzi sie 2 dziecko i mam dylemat. czy mam noworodka dać odrazu do niej do pokoju czy dać łóżeczko do mnie do pokoju na czas aż niemowle będzie przesypiało noce bez płaczu upomnienia o mleko ;d bo córa śpi cała noc od 20 do 8 -9 rana.. i nie wiem czy nie bedzie się budziła jak niemowlak będzie płakał

Ja planuję postawić u siebie. Nie mam zamiaru dokuczać starszemu dziecku fochami małego:) tak mi będzie wygodniej i przyjaźniej dla wszystkich

Gość grejs keli
ja też bym radziła dać na początku w waszej sypialni

dopóki młodsze nie będzie przesypiało nocy daj je do swojej sypialni albo całkiem do oddzielnego pokoju. potem możesz je "przeprowadzić" do starszego dziecka

Gość dylemacikdylemacik
no własnie też tak myślę i chyba na początek to najlepsze rozwiazanie :) ale chciałam usłyszeć waszej opini :)

Gość dylemacikdylemacik
a na dzień będę musiała maluszka przekłądać do 2 pokoiku bo znowu cóa bawi sie w dużym i będzie budziła mi maluszka.. ech jakie to skomplikowane ;d

to fakt, kiedy pojawia się 2, a gdzieniegdzie 3 czy 4 dziecko wszystko się komplikuje, ale też wszystko jest do ogarnięcia, spokojnie:D

Gość my łóżeczko młodszego
dziecka dajemy do naszej sypialni -właśnie ze względu na częste pobudki maleństwa. Po co ma się starsze dziecko nie wysypiać a my latać do drugiego pokoju.

Ja też mam taki problem. Córa 5 latek a drugie w drodze. ale stwierdziliśmy z mężem że malucha póki co trzeba będzie zabrać do nas żeby nie przeszkadzał w nocy starszemu dziecku. Zwłaszcza że musi się wyspać żeby do przedszkola nie szła z oczkami na zapałkach:-)

Gość dylemacikdylemacik
no ja myśląłam że fajnie jedno po drugim :D ale teraz myśle co zrobic;d na noc u nas w sypialni w dzień przenosić łóżeczko do 2 pokoju;/ ech nie wiem nie ogarniam tego jeszcze.. dobrze że chce tylko 2 a nie 3 albo 4 :D..

Może być tak, ze młodsze przyzwyczai się do spania w lekkim hałasie. starsze musisz nauczyć bawienia się po cichu kiedy brat czy siostra śpi. z targaniem łóżeczka bym się nie szarpała. ewentualnie starsze moze bawić się u siebie w pokoju

mój syn miał dwa lata jak urodziła się mu kuzynka. Widują się prawie codziennie. Młody bez problemu zaakceptował reguły. Dla malucha trzeba być wyrozumiałym i iść na pewne ustępstwa. To jest już dość duże, rozumne dziecko

Gość hdyegdgs
i dziecko uczy się dyscypliny :)

Gość dylemacikdylemacik
własnie problem że ona nie chce sie tam bawić i woli u nas w pokoju.. może nie to że mała krzyczy tylko śpiewa skacze biega zabawki interaktywne załącza o potem jest hałas;/.. dla mnie to nie jest głosno ale moze dla takiego maluszka to bedzie za głośno.... tak chciałam 2 dziecko a teraz sie załamuje;/ ech co za pech.:(

Będziesz musiała ją nauczyć. Mój mody wie, że jak młode śpi, to się czyta książki, bawi klockami czy jeździ autami. W razie gdyby się zapomniał- wszystkie diabelskie zabawki wyjące okrutnym głosem chowam gdzieś w miejscu niedostępnym dla niego. Dziecko powinno zrozumieć i zaakceptować. Tłumacz jej, ze jest starszą siostrą i powinna się zachowywać tak a nie inaczej. NA mojego to działal. On uwielbia być opiekuńczym, starszym bratem

Gość hdyegdgs
ale może dziecko powinno się przyzwyczaić do sypiania w miejscach gdzie jest trochę hałasu bo potem będzie się budzić jak mało co usłyszy. Ostatnio byłam u znajomych którym urodziło się dziecko miało akurat ok 3 miesiące kiedy ich odwiedziliśmy... my siedzieliśmy rozmawialiśmy śmialiśmy się oglądaliśmy telewizję a w tym samym pokoju spało ich maleństwo

Gość dylemacikdylemacik
noo dziękuję za rady pewnię będe uczyła starszą zachowania wobec rodzeństwa. moja córa spała do 5 miesiaca i hałas ja nie ruszała póżniej nie wiem co sie stało nie szło nic zrobić;/ bo odrazu sie budziła..no ale dzieci są różne:)

Moze kup koszyk albo kolyske bedzie wam latwiej:) nic sie nie martw ja oczekuje blizniat poki co beda spac razem w jednym lozeczku a potem w dwoch z nami w sypialni ,ale mamy duzy dom wiec moze bedzie latwiej sie jakos rozlokowac,starsi bracia mieszkaja razem i narazie sie nie zanosi na rozwod:D

Ja mam wrażenie, że dzieci,które chowają się z rodzeństwem, są zwykle bardziej nieczułe na hałasy. Wyjścia nie mają:D