Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaq

skaza białkowa

Polecane posty

Gość aniaq

Mój sześciomiesięczny synek ma skazę białkową . Zaczęła mu się gdy miał miesiąc i do tej pory się mu utrzymuje. Lekarz pediatra przepisał mu maść " Locoid krem " po czym mu nie przechodziło. Po dwóch - trzech miesiącach gdy dalej się mu utrzymywała ta skaza skierował mnie do dermatologa. Dermatolog przepisał maść "Protopic 0,03% " i " Fenistil" w kropelkach. Kazała również zmienić mleko na " Bebilon Pepti" na tydzień mu pomogło plamki zniknęły. ale kiedy odstawiłam leki wszystko na nowo wróciło. Nie wiem co mam już robić do tej pani dermatolog nie idzie się dostać, ponieważ ile razy do nie idę to w ostatniej chwili dzwoni do przychodni że jej nie będzie. Miałam się pokazać u niej tydzień po wizycie. A już minął miesiąc i dalej nie idzie się do niej dostać. Już nie wiem co mam mu podawać. Maił mleka począwszy od bebiko, nan, enfalily i teraz bebilon pepti żadne mleko mu nie pomaga. Karmiłam go piersią niecałe trzy miesiące ponieważ był strasznym głodomorem i moje mleko mu nie wystarczało. A mam też problemy z tarczycą ( mam guzki ) i mój lekarz powiedział że trzy miesiące mojemu dziecku wystarczy na karmienie piersią. Błagam doradźcie mi coś bo już nie wiem co mam robić, a nie chcę by mojemu Tomusiowi została taka brzytka buzia. Pomóżcie plis :(

Gość mamamama27
niemasz innego dermatologa albo alergologa? a pediatra choć? może da ci nutramigen - może dziecko ma też nietolerancje laktozy a pepti ją ma a nutramigen nie - mój synek też ma skaze i miał kropki na buzi ale po 2 puszkach nutramigenu wszystko znikło - teraz ma prawie rok i dalej nic niema - choć próbowałam wprowadzić jogurt ale był ból brzuszka i płacz wieczorny więc odpuściłam i dalej je nutramigen - skoro twojemu nie przechodzi to coś jest nie tak - może ma azs?