Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iel na chrzciny

ile dać na chrzciny

Polecane posty

Gość nestea.......
och jak ja uwielbiam takich ludzi jak trzezwy :P :P stać cię na tv to dawaj mojemu dziecku min. 500 zł. ja sama na wesele miałam kopertę nawet ze 100 zł a średnio inne były 300-400 zł (nie licząc rodziców i chrzestnych i rodzeństwa). dla chrześniaka w tamtym roku dałam 400 zł (i nie nie jestem biedna :P ) a drugi chrzestny kupił chyba łóżeczko turystyczne. nie wiem co wy za rodziny macie, ale u mnie 500 czy 1000 zl na chrzciny to jakaś abstrakcja. strach się bac prze komunią, a na wesele to chyba będę musiała dom kupić wg waszych cenników.

Gość gość
Planuję dać wnukowi 200 zł. I wcale się nie wstydzę takiej kwoty. W głowach się ludziom przewraca, sami nakręcają chrzcinowy i komunijny biznes. Na wesele bratanicy dam 500. I wystarczy.

Gość gość
U nas dziadkowie dali po 500zł, chrzestni po 400zł ciotka z wujkiem 200zł i powiem Wam, że uważam to za przesadę w sensie, że za dużo bo uzbierała się z tego ładna sumka a no jeszcze brat męża (nie był chrzestnym) też jakoś 300-400zł. Myślę, że te 300-400zł to aż nadto przecież to tylko chrzciny.

Gość gość
Idziemy w niedzielę na chrzciny do dziecka kuzyna. Czy uważacie, że 200 zł + upominek za ok 30 zł będzie ok czy trochę za mało? Przyjęcie w domu. Kupimy też prezent dla starszego dziecka-zabawkę.

Gość gość
k**wa chyba dam sie ochrzcic jeszcze raz :P któras z tych co dawała po 500 zł chce byc matka chrzestna ?

100-200zl i drobna pamiatka wystarcza NIEZALEZNIE czy jest sie chrzestnym czy nie. Dla mnie 300zl to juz jest gorna granica. Nie obchodzi mnie to kto ile ma pieniedzy, sami na to ciezko pracuja, a ja nie oczekuje niewiadomo czego. Ze ma sie zwrocic? Smieszne. Zrobcie skromniejszy chrzest zamiast wydawac tysiace i bedzie po problemie.

Gość gość
Moim zdaniem wcale nie trzeba dawać koperty. Ja tam tradycyjnie kupiłam medalik i jest to świetną pamiątką dla mohego chrześniaka. Założył go na komunię. Kupowałam tu http://www.paramentum.com.pl/. Ceny dobre, jakoś również.