Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękne zęęęby!

do ludzi z zepsutymi zebami!

Polecane posty

Gość piękne zęęęby!

napewno wśród Was jest wiele osób, które boją się dentysty jak ognia i przez to zaniedbały swoje zęby ja przez kilka lat nie chodziłam do dentysty bo strasznie się bałam, zaniedbałam MASAKRYCZNIE SWOJE ZĘBY przez co już w ogóle bałam się iśc bo się strasznie wstydziłam widząc modelki w tv, panie na billboardach z pięknym uśmiechem, czy nawet normalne kobiety np. w knajpie z ładnym uśmiechem- chciało mi się płakać i wkońcu napisałam list do pewnego dentysty, który miał dobre opinie że strasznie sie boję, wstydzę a jednoczesnie największym moim marzeniem są zdrowe zęby no i odpisał mi, zmotywował mnie do wizyty, niby miałam przyjść się tylko zapisać poszłam ze strachem, cała się trzesłam i dentysta okazał się tak miły.. przyjacielski i chodzę regularnie patrzę w lustro, uśmiecham się i nie mogę uwierzyć, że za mną najgorsze ubytki jeszcze kilka wizyt i będę miała CAŁKOWICIE zdrowe zęby to takie wspaniałe uczucie ludzie-jeśli macie tak jak ja miałam to idźcie, przełamcie strach, mówię Wam, dla tego uczucia gdy można uśmiechnąć się bez wstydu -warto..!!!!!!!!!! to lepsze niż najnowsze i najmodniejsze ciuchy, nowa fryzura czy worek kasy, serio

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
ja ide w piatek na kanalowe leczenie, to nie taka blacha rzecz :O

Gość a jaktott
w większości nie chodzi o strach tylko o kasę:O

Gość piękne zęęęby!
miałam ostatnio właśnie kanałowe u mnie w tym problem i z tego moja trauma wynika, że na mnie nie działają prawie w ogóle znieczulenia :/

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
to tez. wzbranialam sie przed tym ze wzgledu na pieniadze. jeden kanal na jednej wizycie to koszt okolo 200 zl, a przy kanalowym wizyt jest co najmniej 2 a zazwyczaj wiecej. i to tez zalezy ile kanalow okaze sie ze ma zab :O

no, u nas babka w mieście podobno super robi, i beż bólu i w ogóle ale bierze 100 zł za mała dziurką, jak kanałowe to nawet 300, ja się zapisąłm na 2 wizyty z rzędu, ale na wizytę trzeba czekac ok 2 miesiecy..:/ ja zarabiam właśnie na to za granicą...odłożyłam na kanałówki 600 zł, ja pitole tyle kasy i 2 zęby...ale jak jakiś wyjdzie taniej to każe sobie jeszcze jakiś zrobić

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
bede miala robiana szostke, niektorzy maja w niej nawet 3 kanaly. 3x200 zl na pierwszej wizycie :O na kolejnej tez tyle :O a jak sie okaze ze jeszcze jedna bedze, to kurwa 1800 pojdzie sie jebac :O

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
a wszystko to, bo poprzedni dentysta spierdolil sprawę :O

Gość mam przystojnego dentystę
Wiecie co, czasy, że dentysta zwróci uwagę lub zacznie się wydzierać, dawno minęły. Może na NFZ jeszcze dzieją się takie rzeczy, ale nie wiem, bo chodzę prywatnie. Generalnie stomatologów jest teraz zatrzęsienie, więc oni muszą walczyć o każdego pacjenta, wszelkimi nieuprzejmościami narażają się na utratę pacjenta = złą opinię = brak kasy. Ja mam mega fajnego stomatologa, dojeżdżam do niego ponad 100km, ale każda taka wizyta jest jakby wizyta u kumpla. Pogadamy, pośmiejemy się, a co najważniejsze - leczenie u niego jest całkowicie bezbolesne. Leczenie kanałowe to u niego tak jak pójscie na imprezę, czyli zero stresu. No i dzięki temu, jaki jest, ma pacjentów, więc ma kase na unowocześnianie gabinetu. I ceny ma normalne, ba, nawet niższe niż w niektorych mniej nowoczesnych gabinetach. Na zębach generalnie nie ma co oszczędzać. Raz przełamiesz wstyd a potem możesz cieszyć się ładnym uśmiechem i świeżym oddechem przez wiele lat, podczas gdy ci wstydliwi w wieku 40lat uśmiechną się czarnymi kikutami. Pozdrawiam i życzę, aby każdy miał odwagę się przełamać.

furgonetka A gdzie ta dentystka? Bo coś tak kojarzę, że chyba z mojego miasta jesteś... Wrocław? Podaj namiary bo właśnie się wybieram z pękniętym zębem i panicznie się boje 😭

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
mam dosc szeroki usmiech, to widac :O a poza tym wreszcie trafilam na porzadny gabinet stomatologiczny :O

MałaBlondynka no właśnie nie...:/ to w moim rodzinnym mieście w zachpom... ale jak znajdziesz jakiegoś dobrego we wrocku to chętnie tam pójdę bo w moim meiscie to rzadko jestem..wieć tez szukam kogos we wrocku, ale nie chce tak po omacku... ale wiesz...jest stronka taka, dobry lekarz czy coś takiego..tam sa opinie na temat pracy lekarzy,, opinie pacjentów...zaraz sama wejdę

gdzie ten gabinet??? mozę wroclaw? przecie zz akanałwoe nie pąłci się od ilosci kanałów...:/ pierwsze słysze... ja słsyzałam ze max 300 zł ludzie wydają

Gość boje na zabój
zazdroszcz w tim razie i stomatologa z podejsciem i kasy bo ja bardzo bym chciał pojsc bo potrzebuje ale po pierwsze nie sytać mnie nawet na najmiejsza dziure d zrobienia a poza tym boje sie jak nie wiem mam nadzieje ze sie w koncu odkuje zanim wszystko mi wyleci

Gość wewe23e3
"Na zębach generalnie nie ma co oszczędzać. Raz przełamiesz wstyd a potem możesz cieszyć się ładnym uśmiechem i świeżym oddechem przez wiele lat, podczas gdy ci wstydliwi w wieku 40lat uśmiechną się czarnymi kikutami. Pozdrawiam i życzę, aby każdy miał odwagę się przełamać." nie oszczędzam, bo nie mam z czego. Mam 1600 zł na siebie i dziecko które wychowuje sama. Do tego psa... Górna szczęka to co drugi zab nadaje się do leczenia. Teraz lecze jeden- na kolejny będę musiała poczekac do nastęlnego roku. Od miesiąca zazywam środki przeciw bólowe, bo musiałam uzbierac na wiztytę... Kiedys przez rok ponad chodziłam bez górnej dwójki... :(

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
furgonetka placi za ilosc kanalow :O jeden zab ma 1 kanal a inny 4 :O

Gość wewe23e3
"przeciez za kanałowe nie płaci się od ilosci kanałów...:/ pierwsze słysze... ja słsyzałam ze max 300 zł ludzie wydają" Ja nigdy nie zapłaciłam więcej niż 200 zł za kanałowe. chyba was totalnie naciągają...

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
wewe wspolczuje :( ja teraz wydam pewnie jakos rownowartosc mojej wyplaty :O zobacze, mam nadzieje ze jednak nie bedzie tak zle :O bo inaczej bede musiala prosic o zaplate w pozniejszym terminie a chcialabym tego uniknac :O ale ja chodze prywtnie, Twojego podejscia jednak nie rozumiem, jesli masz ograniczone srodki (a znam ten bol) bo zawsze mozesz isc na NFZ. owszem, czeka sie, ale nie rok :O

nie wiedziałam o tym:/ kurde tzn że moge nawet i 4 stóki zabulic , jeśli sie okzaze ze wszytkie są do leczenia:/ musze wiedzieć to zanim zacznie zęba laczyc, bo potem mi szczena opadnie , jak mi pwoie po wizycie 400 zł:/

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
wewe a ktore zeby robilas?

Gość wewe23e3
Na NFz dają dorosłym tylko plomby amalgamatowe, które zawierają rtęc. Od niej organizm zatruwa się, mozna miec migreny, itp.

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
furgo zawsze mozesz na poczatku wizyty zapytac, ile to orientacyjnie chociaz moze kostowac.

Gość wewe23e3
Ja miałam leczonych już chyba 4 trzonowce. Tyle że nie wszystkie udało się uratowac. Ostatnio płaciłam ża rozwiercenie, przeczyszczeniekanału, założenie fleczera- 80 zł. Kolejna wizyta jelsi trzebe będzie zmienic opatrunek- jest za darmo, potem tylko płaci się za wypełnienie kanału i plombe. Nigdy nikt mi nie liczył ilosci kanałów...

Gość zebowisko
duzo osób boi sie dentysty , wiele osób poprostu nie stac na leczenie :( i chyba tych drugich jeste wiele wiele wiecej czekaj i czekaja dpoki nie beda boleca wtedy leczenie jeszcze drozsze wiec wyrywaja niestety tu Polska :(

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
wewe nieprawda, mozna doplacic i masz biala plombe, ale przynajmniej wizyte masz za darmo. i nie doplaca sie jakos duzo.

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
wewe co znaczy ze nie liczyl ilosci kanalow :O przeciez kazdy kanal opracowuje sie oddzielnie!! to jak, zrobia ci jeden, zapombuja, a reszta ma gnic?

Gość wewe23e3
ja boje sie tez. Dlatego tym bardziej nie poszłabym na NFz bo na nim największ ofiary losu a nie dentyści przyjmują. Koleżanka jak poszła na NFz do wyrwania to jej babka podwazyła ten ząb, po czym stwierdziła że nie da rady. Ja sobie nie wyobrazam nie miec znieczulenia, podwójna dawka to u mnie podstawa... :(

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
na gorze 1-5 maja po 1 kanal, od 6 maja wiecej

Gość boje na zabój
niestety taka jest prawda

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
wiem, ze mnie boli, ale poki finansowo dam rade, to nie bede wyrywala. najwyzej cala wyplata mi pojdzie, trudno. najwyzej dogadam sie z nimi o splate w ratach. trudno. ale nie bede wyrywala, jak mozna ratowac.