Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puma wkurzona

uprałam buty pomocy

Polecane posty

Gość puma wkurzona

Witam mam dzis kiepski humor bo uprałam swoje nowe pumy z innymi butami dziecięcymi. Wszystkie są czyściutkie tylko z moich białych skórzanych pumek na czubkach zeszła farba. Wyglądają teraz tragiczniejak 10cio letnie buty kloszarda. Co robić?czy reklamacja powinna zostac uwzględniona. Inne buty przecież są całe a były tez białe skórzane sportowe buty?Prosze o jakąś poradę.

Gość pytająca.nie błądząca
skóra by nie odeszła

Gość jeśli to nie żart
Jeśli na produkcie nie umieszczono informacji o zasadach prania ( i czy w ogóle można je prać) to możesz iść zgłosić reklamację, choć jak znam życie nie uznają ci jej, bo napiszą że skórzanych butów się nie pierze itp. A swoją drogą to ciekawe jakim cudem ci ta farba zeszła ze skórzanych butów. Pewnie na allegro kupiłaś podróbę jakąś niby skórzaną.

Gość mam dopiero 19 lat a może aż?
pumy kupowane w deichmanie !! :D heheheh

a ja nie wiem, czy przypadkiem na butach nie jest napisane, że nie wolno ich prac w automacie.. więc raczej reklamacji ci nie uwzglednią..

Ani skórzanych, ani z ekoskóry nie wolno prać w pralce :o No ja normalnie pierdolę, nie wytrzymam, ile ja się z takimi naużerałam jak pracowałam w obuwniczym, to głowa mała :o Przylezie taka i reklamuje buty, bo WYPRAŁA i się zniszczyły. Moja wina że wyprała? Producenta wina? Swoją głupotę zareklamuj u Boga :o

Gość puma wkurzona
buty kupiłam w sklepie sportowym co prawda internetowym. Na butach nie ma znaczka ze nie mozna prac w pralce. Zawsze prałam tak buty az dziś wyszła mi taka historia

ja bym nigdy butów do pralki nie wsadziła, nawet na taki pomysł bym nie wpadła... chyba że do "frani"... butów sie nie pierze, tylko czyści.

Gość puma wkurzona
myslę że z tymi butami jest cos nie tak inne się nie sprały a materiał jest podobny.

Gość kogo chcesz oszukać?
no pewnie nie jest też napisane, żeby ich nie wkładać do pieca :O a włożyłabyś skórzane buty do mikroweli??? o matko co za ludzie :O

Pewnie by włożyła do mikrofali, żeby wysuszyć, co nie? :D To jest tak powszechna wiedza, że nie trzeba tego pisać :o Buty się walają po całym metalowym bębnie i skóra się odrywa, proste jak konstrukcja cepa!

Gość puma wkurzona
pewnie macie rację ale mówię wam cały czas piorę buty w pralce te sportowe oprócz zamszowych i nigdy nie miałam takiego problemu!

Kozaki albo oficerki ze skóry też wyprałabyś w pralce? Tenisówki można od biedy, bo niedrogie i nie żal jak się zniszczą, ale skóry w życiu :o A już zwłaszcza butów klejonych, bo pod wpływem ciepłej wody się klej rozpuszcza, i za każdym razem coraz bardziej się but uszkadza :o

Gość puma wkurzona
powyżej pisałam o butach sportowych ! tylko! program prania tez jest delikatny woda niezbyt gorąca

Gość sdfghjkl
trzeba być jebniętym do kwadratu żeby skórzane buty prac w pralce.Teraz kup paste kryjącą do obuwia sportowego i ciągla je pastuj,bo na uznanie reklamacji nie masz co liczyc.Nigdy nie wpadłam na pomysł prania skórzanych butów w pralce,tylko porzadnie je pastuje,nogi i skarpety mam zawsze czyste i pachnące i nie musze wtedy prac butów w pralce.

sdf - jeszcze można specjalny impregnat do obuwia kupić, i raz na tydzień przynajmniej psikać nim z wierzchu, tworzy się taka warstwa do której nie przywiera brud i która chroni przed moczeniem, to jest fantastyczna sprawa, zawsze miałam z butami z zamszu i nubuku problem z czyszczeniem, bo szczoteczką schodziło strasznie długo, a teraz od nowości psikam każde buty tym i skóra wygląda jak nówka nieśmigana :D Do tego przed założeniem psikam do środka specjalnym sprayem i nie ma problemu z bakteriami i zapachem :) No, oprócz butów sztucznych całkiem co nawet wnętrze mają sztuczne, w nich z zapachem ciężko wygrać :/

Gość puma wkurzona
dzięki za poradę no trudno dobrze ze buty nie były droższe spróbuję tych środków a buty zostawie do biegania pozdrawiam.

Gość Cozabuty.pl
Takie środki do pielęgnacji jak i bardzo fajne i eleganckie buty kupisz na www.Cozabuty.pl