Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fermonnka

Dlaczego ludzie wierza w boga-przeciez sa dowody,ze religia to bzdura

Polecane posty

Steven Hawkings jest ateistą ale nie zaprzecza że istniej coś co można określić mianem Boga wiec tu raczej nie kwestia czy istniej tylko czym jest.

Gość nie wiadomo, czy Bóg istnieje
"A przed wielkim wybuchem tk ck nic nie bylo?? Pomhsl nad tym orawdopodobienstwem. Jesli we wszechswiecie znajduje sie .... nieskonczona liczba planet...i na tych planetach zachodzj ten test o jakim mowa. To pomijajac to male orawdopodobienstwo..ilosc planet,ilosc dni...kiedys ta proba musiala sie udac. A byla to akurat ziemia." przed wielkim wybuchem po prostu nie było NASZEGO wszechświata nieskończona liczba planet ? wątpię, wszystko wskazuje na to, że nasz wszechświat jest skończony, i nie może się w nim znajdować nieskończona liczba planet, a inne wszechświaty mogą mieć inne prawa fizyki i niekoniecznie muszą posiadać takie coś, jak planety, ale mogą też być wszechświaty podobne do naszego jak już, to może istnieć nieskończona liczba planet, ale biorąc pod uwagę cały wieloświat

Powiatowy Pojeb -> a może Bóg to coś/ktoś kto ma wybitną wiedzę naukową której my znamy zaledwie ułamek?

Gość wszyscy szczesliwi sa
raczej jest agnostykiem niż ateista Pod koniec lat \'80, odkryto zasadę neotransmisji, która wyjaśniła wiele zjawisk paranormalnych - telepatię, materializację, itp. Umożliwiła ona także przenikanie do innych światów oraz leczenie wszelkich chorób ciała i duszy. Ślepi odzyskiwali wzrok, paralitycy chodzili, nowotwory znikały. Wydawało się, ze tak rewelacyjne odkrycie powinno zostać jak najszybciej ogłoszone światu. Tak się jednak nie stało. Dlaczego? W 1992 roku zebrano w Centrali wyniki badań potwierdzających prawdziwość teorii neotransmisji - po czym wszystko nagle zniszczono. Niektórzy badacze pracujący nad projektem poczuli się oszukani i postanowili dotrzeć do prawdy. Był wśród nich polski lekarz - anestezjolog, irydolog i homeopata, Stefan Banek, który zajmował się w Projekcie pochodzeniem chorób i życiem po śmierci. Po długich poszukiwaniach ustalił, ze wiele osób, które posiadły największa wiedze o neotransmisji, zginęło w niewyjaśnionych okolicznościach. Pierwszą z nich był niezwykły starzec 72-letni Ułan Dech - jasnowidz, hipnotyzer, uzdrowiciel o niewiarygodnej wręcz mocy. Przez pewien czas współpracował z badaczami z Ruchu, przekazywał im swoją wiedzę, która - jak wierzyli - mogłaby zniszczyć świat. Teoria neotransmisji zakłada istnienie tzw. Punktu Zero - Centrum Wszystkiego, czegoś w rodzaju Boga, ale nie rozumianego w sensie religijnym. Ma to być miejsce, do którego trafia wszelka informacja i z którego wychodzą rozkazy organizujące materię we Wszechświecie. Punkt Zero ciągle się uczy - tak jak on stworzył człowieka, tak człowiek w pewnym sensie tworzy jego - przekazując mu swoje doświadczenia. Według badaczy z Ruchu Rzeczy Nieznanych, Ułan Dech miał niemal bezpośredni dostęp do Punktu Zero. Gdyby udało się to osiągnąć innym ludziom, którzy bez wątpienia zechcieliby wykorzystać dla własnych celów znajdujące się w nim informacje i możliwości - doprowadziłoby to do zniszczenia Wszechświata. Dech musiał wiec umrzeć, a przerażeni badacze zniszczyli owoc wieloletnich dociekań. Uchronili nas w ten sposób przed końcem świata. http://starerozmowy.all.pl/index.php?option=com_minibb&action=vthread&forum=5&topic=93

Nagi Generał, pochodzącym z Liberii byłym pastorze, który jest jednym z najokrutniejszych żyjących morderców i kanibali w skali świata. Twierdzi, że w wieku 11 lat miał wizję, podczas której rozmawiał z samym diabłem przez telefon i ten nakazał mu zabijać i jeść ludzi, aby wzmocnić swą potęgę. Blahui pochodzi z klanu Sarpo, którego starszyzna wyniosła go na szczyty kościelne, dzięki czemu stał się później duchowym doradcą prezydenta Liberii Samuela Doego. Gdy wybuchła wojna domowa w kraju, stanął po stronie Roosevelta Johnsona. Gwałtowny i ekscentryczny walczył nago, stąd jego przydomek Nagi Generał. On i jego oddziały miały na sobie tylko buty i broń, gdyż wierzył, że nagość chroni ciało przed kulami. Przed bitwą zawsze poświęcał życie ofiary. „Było to z reguły małe dziecko, gdyż jego krew satysfakcjonuje diabła. Czasem zanurzałem się pod wodę, gdzie dzieci pływały. Nurkowałem, chwytałem jedno i skręcałem mu kark. Potem z żołnierzami piliśmy jego krew". Podobno jego oddziały zamordowały około 20 000 osób. http://www.youtube.com/watch?v=ahcLGYR3HsQ&feature=related

Gość taka draka nijaka
Dziecko drogie, jak twoim zdaniem dinozaury maja sie do faktu istnienia Boga? Glupia jestes, idz sie utop [ czesc]

Gość witeczek
ziemia jest płaska

film młody wiek ziemi obala teorie ze ziemia ma miliony lat np węgiel czy ropę samemu można wyprodukować mając odpowiednia technologie

Gość sztan
bog pewnie istnieje ale ja go nienawidze.

Gość diabeł do niego zadzwonił ?
no straszne po prostu a do mnie kiedyś zadzwonił gubernator marsa, no straszne rzeczy się dzieją

wiem ,zę ten temat to taka prowokacja ,żeby ludzie sie poudzielali , no ,ale do licha , ludzie wymyślajcie te tematy z jakaś glową :D Bo co znaczy zdanie autora z samego oczątku topiku :------ fermonnka Juz 130 lat temu zostaly odkryte dinozaury, ktore dowodza, ze religia to zwykla bajka. dinozaury dowodza ,ze religia to bajka ?:D w jaki sposób ? przy pomocy jakich metod badawczych ? a może dinozaury dowiodły ,ze religia to bajka ale wiara to pewnik ?:D przyznaję sie uczciwie - po tak [ostawionej tezie nawet nie czytałam innych wypowiedzi :)

Gość podobno świat powstał
5772 lata temu