Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fermonnka

Dlaczego ludzie wierza w boga-przeciez sa dowody,ze religia to bzdura

Polecane posty

Gość Dobrawka88
Moze i jakis kreator istnieje, ale nie taki o jakim uczy kk

plakac mi sie chce, zamiast dbac o boginie Nature to te scierwiatka debatuja i mysla, ze sa madrzy mam nadzieje ze bedzie wielki potop i koniec wszystkiego i najdurniejszych ludzi a Natura sie odrodzi i dzieci urodzi, ktore wlasnej matki nie zabija....

"To że Bóg stworzył świat w 7 dni tz że dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych, że potrafi wiele więcej niż człowiek i jest potężny. " Najnowsze odkrycia dowodzą że czas wcale nie jest taki bezwzględny.

i tacy madrzy jestescie wielkie panstwo?? takie kurva scisle umysly?? to zobaczymy czay aby te wasze mozgi nie utona...zobaczymy 🖐️

@przed egzaminem masz rację, religia jest dla ludzi słabych, którzy nie potrafią sami wziąć za siebie odpowiedzialności. Ludzi, którzy wiedzą, ze to co ich spotyka jest skutkiem ich błędów, a nie boskiej woli. Dla ludzi, którzy potrzebują spowiedzi, bo nie potrafią sobie poradzić z własnym sumieniem. Znam wielu ludzi, ateistów i "głeboko wierzących" i mam takie dziwne wrażenie, ze ci ateiści są tacy jakby bardziej.... ludzcy. Natomiast jeden z tych głeboko wierzących (za rok ślub z jego narzeczoną) bardzo, ale to bardzo mnie podrywa. Czemu? Przecież to religia jest jedynym słusznym nośnikiem moralności.

Nox Anielica -> mówię o filmie nie anime ;] oglądnij bo planeta na której dzieje się akcja jest czymś co można nazwać rajem utraconym

moze obejrze, choc wole filmy realistyczniej zrobione. a avatar wyglada jak kreskowka z tego co widzialam, nawet ten film. do kina chodze czesto, ale avatar mi odradzili. nic, moze sciagne z ciekawosci.

kobieta podwójna -> widzisz bo religie niektórzy taktują jako coś co jest obok nich a nie coś co mówi im jak żyć. A coś co nazywamy grzechem tak naprawdę nie wyrządzamy szkodę Bogu tylko sobie i/lub drugiemu człowiekowi

Nox Anielica -> wiesz jeśli chodzi o grafikę to bardziej przypomina najnowsze gry a nie kreskówkę ;) a i ściągaj wersję rozszerzoną i jeśli masz na czym oglądnąć to od razu w full HD. i jeszcze jedno fabułę (w wersji rozszerzonej) określiłbym jako górne stany średniej (czyli tak na 6,5-7 w 10 stopniowej skali) ale za to miejscem akcji film nadrabia te braki

wszyscy szczesliwi sa -> po co dawać dowody na istnienie ufo skoro samych gwiazd w naszej galaktyce są setki milionów i to raczej wątpliwe aby nie znalazła się inna planeta w naszej galaktyce na której była by jakaś cywilizacja ;)

Gość Dobrawka88

Nox Anielica -> a poza tym nox to ze inni mówią że do d... film nie znaczy że tobie nie będzie się podobał ;) a dla kogoś kto się interesuje obróbką grafiki ten film to będzie mistrzostwo (jeśli chodzi o technikę użytą do zrobienia)

Gość wszyscy szczesliwi sa
Labirynt Duszy Lektor PL http://www.youtube.com/watch?v=Ia7tjE_WReY&feature=related Ewolucja - rzeczywistość czy domniemanie? http://www.youtube.com/watch?v=2Evi4TpRLwk&feature=related Starożytni kosmici - Ep 1 goście http://www.youtube.com/watch?v=FxPQrmPQF3A&feature=related Archeologia, odkopywanie prawdy Biblii Kamienie Izraela http://www.youtube.com/watch?v=8mc4aKDcz7I&feature=related

te filmy dopiero znalazłem i sci agam na dysk a później obejrzeć bo ciekawe ze w grobowcu faraona znaleziono miniaturowy samolot taka zabawka

Gość Dobrawka88
labirynt duszy ogladalam nie za duzo tam wyjasniaja - podsumowujac dusza to stan wyzzszej swiadomosci

wszyscy szczesliwi sa -> równie dobrze to mogła być zabawka przypominająca jakiego ptaka :P a co do dokumentalnych to sobie oglądnij 2 filmy z serii what the *BLEEP*

Gość podoba mi sie to zdanie
Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą."

Gość podoba mi sie to zdanie
tylko ta zabawka miała ptasi dziub a reszta to nie były skrzydła ptaka ale samolotu podobne do dzisiejszych szybowców

tylko ta zabawka miała ptasi dziub a reszta to nie były skrzydła ptaka ale samolotu podobne do dzisiejszych szybowców

Stephen William Hawking astrofizyk teoretyczny i kosmolog, jeden z najznakomitszych współcześnie żyjących uczonych: "Przeciwności, które musiałyby zostać pokonane, aby wszechświat taki jak nasz mógł wyłonić się z czegoś takiego jak Wielki Wybuch są niesamowicie olbrzymie. Uważam, że kiedykolwiek zaczynamy omawiać początki wszechświata dochodzimy do czysto religijnych wniosków."