Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokokokokokokokooooo

Adopcja psa, wizyta przedadopcyjna

Polecane posty

A czy myslisz ze kazdy pies ma ogrod do wybiegania sie, albo kilka razy spacery w ciagu dnia...? Ludzie pracuja, ucza sie... Ja dla swoich psow mam ogrod w ktorym sa caly dzien ale nie mam czasu na krotkie spacery. Nikt nie bedzie wymagal ze masz teraz zrezygnowac ze wszystkiego, z pracy, szkoly, zakupow... bo to aby byc 24godz/h z psem. Ja raczej zastanowilabym sie nad tym czy jestes przekonana o wzieciu psa, bo destrukcyjne dla psiej psychiki jest zabranie psa, oddanie, porzucenie, schron, kolejni wlasciciele - nie gniewaj sie bo nie twierdze ze tak bedzie, ale chucham na zimne zawsze w takim przypadku, pies to przyjaciel jednak na jakies 15 lat :)

Miałam w życiu 3 psy 2 zdechły ze starości jeden nadal u rodziców żyje, ja wiem doskonale co oznacza pies, jestem przekonana co do tego że go nie oddam.

kokokokokokokokokooooo Czytaj - Jest UMOWA ADOPCYJNA. Są tam zawarte warunki i Ty Twoim podpisem się na nie godzisz. Jeśli nie podpiszesz nie dostaniesz psa. I praktycznie większość z tych umów wygląda tak samo i uwierz mi zaręczam, że nie ma tam NIC A NIC o tym, że za krótki spacer spowoduje unieważnienie umowy!!! :) Przeważnie jest zobowiązanie o dokonaniu kastracji/sterylizacji, czy też zaświadczenie, że pies nie będzie trzymany na łańcuchu w budzie, a będzie miał zapewniony kącik w domu. Może być wzmianka, że w razie kłopotów z psem czy innych powodów dla których zdecydowalibyście się go gdzieś oddać w pierwszej kolejności kontaktujecie się z osobą od której macie psa i ma ona prawo do wybrania psu nowego domu - tu znowu chodzi o umowę aby pies trafił w dobre ręce gdzie nie będzie rozmnażany, trzymany na łańcuchy itp. Czytając umowę sama będziesz widziała jakie są postawione warunki. Nie wywiązanie się z nich unieważnia umowę czy tam daje prawo oddającemu do odebrania Tobie psa - ale to nie jest tak, że dzieje się coś na co się nie godzisz. Musisz wiedzieć co podpiszesz. Jak Ci wyskoczy laska z umową gdzie będą szalone wymysły typu spacer 4 godzinny czy dom z kilkuhektarowym wybiegem jak dla konia w tym codzienna jej wizyta i rzucenie pracy dla psa to po prostu nie podpisuj i szukaj z innej fundacji czy schronu :P aczkolwiek gwarantuję, że nie trafisz na taki przypadek gdyż umowy nie tworzy jedna osoba a wszyscy :)

chcę kundelka, rasowy raczej nie. Mam już upatrzonego psiaka.

Ok decyduję się. Jak mi będzie jakaś wiedźma, próbowała wpłynąć na życie albo zabrać psa to poruszę niebo i ziemię, dzięki za rady.

Dzięki, aż podskakuję na krześle z podekscytowania:-)

jak wszedzie w zyciu moga zdarzyc sie chore wyjatki, ale mysle ze to rzadkosc na tym polu, poniewaz tych psow potrzebujacych jest bardzo duzo i takim osobom zalezy aby znalazly wlascicieli (a ich chetnych juz tak duzo nie ma) powodzenia i samych radosci z zycia z swoim psiakem !!!

Gość nic się nie bój...
ja mam 3 psy z adopcji i to nic strasznego, ani sama wizyta, ani późniejsze życie

Gość gość
Jeśli masz jakieś pytania w kwestii adopcji pieska, to polecam skontaktować się ze stowarzyszeniem, które się tym zajmuje. Ja rozmawiałam w tej kwestii z http://sdz.org.pl/ i ze wszystkim pomogli.

Gość gość
ja uważam, że adopcja zwierzaka to jedne co najlepiej można zrobić. Polecam bardzo tą formę przygarnięcia go pod swój dach. Bardzo fajnie opiekują się zwierzakami oni http://sdz.org.pl/ polecam, mam dzięki nim kotka. Trzeba po prostu stworzyć mu dobry dom, jak chce się mieć od nich pupila