Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bsfbbxbdbfg

l4 blagam pomozcie!!!!

Polecane posty

Gość bsfbbxbdbfg

od wtorku jestem w domu, mialam grype zoladokowa. nie bylam w stanie isc do lekarza. we wtorek rano zadzwonilam do pracy powiedzilam ze do czwartku wlacznie mam zwolnienie. dzis poszlam do lekarza przekonanaze ze wypisze mi l4 bez problemu na 2 dni wtecz(od wtorku do czwartku) a on do mnie, ze moze tylko na dzien wstecz czyli od srody!!!! blagam pomozcie co robic???????????

Gość jak się mam zachować?
nic, powiedzieć w pracy prawdę, że nie mogłaś isc wcześniej do lekarza i masz takie a nie inne zwolnienie, na ten brakujący dzień weź urlop

Gość gotowana
no dokladnie tak zrob

Gość bsfbbxbdbfg
ale ja zadzwonilam do pracy we wtorek mówiąc ze bylam u lekarza i juz MAM zwolnienie!!!!

Gość idź na beta
no to teraz trzeba się przyznać -niestety ale jak widać kłamstwo ma krótkie nózki.

Gość gotowana
to zadzwoń jeszcze raz i powiedz prawdę zreszta chyba nie masz wyjscia:D

Gość purpura_to_moj_płaszcz
To po co kłamałaś? Było powiedzieć, że doniesiesz zwolnienie i po kłopocie. A tak to masz problem. Nie widzę innego wyjścia niż się przyznać w pracy i najeśc się wstydu, bo nikt ci tego zwolnienia nie wystawi.A na drugi raz nie kłam.

Gość jak się mam zachować?
prawda jest najlepszym kłamstwem, weź to sobie do serca

Gość bsfbbxbdbfg
nikt nie wystawi mi zwolnienia??

Gość liberadka
powiedz ze wstyd ci było mówić, że masz grypę żołądkową i te dolegliwości:( dlatego nie poszłaś od razu a wyszło jak wyszło...za bardzo się przejmujesz

Gość liberadka
inny lekarz może wystawi, ale jakiś znajomy, chyba, że prywatnie gdzieś pójdziesz, zapłacisz za wizytę to ci wystawi co chcesz:) możesz telefonicznie zapytać, czy dostaniesz takie L4 bo na tym ci zalezy, każdy lekarz prywatnie ci da

Gość idź na beta
ale kto ci ma wystawić zwolnienie? Skoro lekarz u którego byłaś stwierdził że nie ma podstaw do wystawiania L4 na dwa dni wstecz to myślisz że inny ci wystawi takie zaświadczenie np. jutro?

Gość qwertttt
ale lekarz nie powiedzial ze NIE WIDZI PODSTAW tylko ze nie moze dwa dni wstecz

Gość bsfbbxbdbfg
ale ja naprawde bylam chora!!!! nie wiedzialm ze musze to tak zalatwic szybko! czy prywatnie dadza mi l4??

Gość qwertttt
moze inny lekarz Ci wystawi, jezeli bedzie mial wolny druczek akurat zostawiony z wtorku... zwlaszcza prywatni tak zostawiaja

lekarz nie moze wystawic zwolnienia na wiecej niz 1 dzien wstecz. l4 dostaje pacjent i wysyla do zus - zaden Ci nie wystawi

Gość dasd
o boze to powiesz ze lekarz sie pomylil i dopiero w czwartek zauwazylas, wiec chcesz na ten dzien urlop na rzadanie...

Okres niezdolności do pracy stwierdzony zaświadczeniem lekarskim - co do zasady - może obejmować nie więcej niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym zostało przeprowadzone przez lekarza badanie, jeżeli wynik tego badania wskazuje, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Przepisy nie określają wprost maksymalnej liczby okresu niezdolności do pracy przypadającego po dniu przeprowadzenia badania, jaki może być stwierdzony zaświadczeniem lekarskim. >> Może uznał, że nie byłaś niewątpliwie niezdolna do pracy.

Gość qwertttt
oj jak dobrze poszuka to jej wystawi. Nie takie rzeczy sie praktykuje. Tylko licz sie z tym ze zaplacisz za to

to, ze lakarz sie pomylil z data jest kipska sciema, w ktora nikt nie uwierzy - powiedz prawde. a wzials to zwolnienie od wczoraj? bo jak nie i jutro pojdziesz to znowu Ci mija kolejny dzien

Gość bsfbbxbdbfg
ale jak ja mam szukać takiego lekarza

ale lekarz nie moze wystawiac zwolnienia wstecz, to byla jego dobra wola, ze wystawił ci nawet ten jeden dzien do tyłu.. ale jakby ktoś zgłosił to do izby lekarskiej, lekarz miałby przechlapane.. a teraz musisz sie tylko przyznac do kłamstwa..

Zgodnie z 3 ust. 2 r.sz.z. zaświadczenie lekarskie może być również wystawione na okres niezdolności do pracy przypadający przed dniem, w którym przeprowadzono badania, ale okres ten nie może być dłuższy niż 3 dni poprzedzające dzień badania i jest to dopuszczalne jedynie wtedy, gdy wynik badania wskazuje, że w okresie tym ubezpieczony niewątpliwie był niezdolny do pracy. Należy przy tym dodać, że lekarz psychiatra może wystawić zaświadczenie lekarskie na okres wcześniejszy niż 3 dni poprzedzające dzień badania w razie stwierdzenia lub podejrzenia zaburzeń psychicznych ograniczających zdolność ubezpieczonego do oceny własnego postępowania.

Gość qwertttt
bsfbbxbdbfg --> szukaj innego lekarza. Prywatnie mysle ze Ci wystawi bez problemu, powodzenia

Gość qwertttt
opytaj znajomych, poszukaj w necie? z jakiego miasta jestes?

Gość 546576gh
3 wstexcz bez problemu

Gość bsfbbxbdbfg
poznań.....pomozcie....

aha.. to moze ja mialam złe info.. ale zawsze idzie sie do lekarza od razu tego dnia, od kiedy chce sie dostac zwolnienie..

Gość qwertttt
Folwarczna 29 c/40 607 669 013