Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawkowe ciastko2

Asiamt jesteś tu?

Polecane posty

Chciałam Ci powiedzieć że wczoraj trafnie odczytałaś wynik mojej morfologii, dziś lekarz potwierdził to co wczoraj ty sugerowałaś. Musze powtórzyć morfologię i ewentualnie badanie na poziom wit b12. A potem zobaczę co będzie. Ciekawi mnie tylko skąd ty taka obeznana jesteś w tym temacie bo dla mnie ten wynik to czarna magia.

a swego czasu miałam to ciągle na tapecie moje dziecko malutkie chorowało i musiałam przestudiowac wszystko od a do z, łącznie z pobytem na hematologii no to porobisz co trzeba i uderzycie w obserwację moze to jeszcze nie to, zobaczcycie

Gość truskawkowe ciastko
ale już wszystko u was dobrze? wiesz jak mój mały leżał na neurochirurgi i ja próbowałam czytać na ten temat to zaczynałam doszukiwać się w nim objawów chorób których na szczęście nie miał więc przestałam czytać żeby siebie uspokoić a jemu dać spokój. Teraz też przeczytałam tylko o brakach tej witaminy i przestałam,bo zaraz zacznę u siebie szukać objawów,a kilka już mi się zgadza. Daje sobie wolne robię badania i czekam. Na dziś i tak już mi wystarczy,

no hej tak już u nas jest ok, podejrzewali białączkę u małego, a miał wtedy 2 miesiące po badaniu szpiku okazało się, ze jest w nim wszystko w jak najlepszym porządku (synio miał anemię i małopłytkowość) ja przeczytałam wtedy wszystko i jak nic pasowało do tego swiństwa, aleeee to co miał mój syn było też normalne w jego wieku (poobnizane parametry) i tak nikt nie wiedział o co chodzi a Ty tez nie czytaj, bo jak widać mozna sobie wmówić wszystko później w badaniach małęmu wyszło podwyższone aptt (jeden z czasów krzepnięcia), myślałąm, ze ma hemofilię (znowu sie naczytałam), ale znalazłam, ze ten wynik u syna to jest norma dla dzieci, bo aptt z wiekiem sie skraca i 50% dzieci ma ten parametr podwyższony i tak jestem wyedukowana na lewo i prawo w tej dziedzinie pozdrawiam i życzę zdrówka

Gość gość
witaj asiamt mogłabyś pomóc w interpretacji wyników u 2,5 latka? martwią mnie limfocyty i neutrocyty. z góry dzięki wbc 6,6 rbc 4,06 hgb 12,2 hct 35,1 mcv 87 mch 30 mchc 34,8 rdw 12,5 plt 327 mpv 7,7 pct 0,251 % limfocyty 70,5 % monocyty 7,3 % neutrocyty 19,3 % eozynofile 2,5 % bazofile 0,4 % limfocyty 4,7 monocyty 0,50 neutrocyty 1,3 eozynofile 0,20 bazofile 0,00

Ja nie mówię o dzikich kąpieliskach na jakichś gliniankach czy stawach (na takich nie bywam), tylko o tych cywilizowanych, jak miejskie plaże. Tam gdzie kąpią się ludzie, woda musi być badana np. pod kątem skażenia bakteriami e.coli (ludzkie bakterie kałowe) i innych tego typu.