Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RinaRinoRuna

Praca w urzędzie. Jak się ubierac?

Polecane posty

Gość RinaRinoRuna

Witam Was. Od następnego tygodnia zaczynam pracę w urzędzie miasta, w sekretariacie. Podpowiedzcie jak powinnam się tam ubierac. Nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Wiem, że raczej elegancko, ale czy muszę miec codziennie elegancką bluzkę i obcasy. Czy można zakładac dzinsy, sweterki, normalne bluzki czy tylko eleganckie rzeczy. Proszę o odpowiedz.

Gość stary pedobear
kabaretki :classic_cool:

Gość a bylas kiedys w urzedzie
cos zalatwiac ? czy po prostu jestes kolejna co to po znajomosci prace dostala ;/ rozpierdalaja mnie takie pytania;/

Gość powodzenia w pracy
wpierw idź bardziej elegancko (biała bluzka plus czarne spodnie) wyczujesz jak się tam ubierają, ja także pracuje w urzędzie ale u nas jest tzw "wolna amerykanka" , co urząd to inny obyczaj

Gość jeśli będzie jakakolwiek
Najlepiej byłoby elegancko, ale powiem ci, że jak załatwiam sprawy w różnych urzędach i chodzę po sekretariatach to ludzie różnie są ubrani. Młode dziewczyny często noszą dżinsy i do tego jakieś bluzeczki z niedużym dekoltem, a chłopaki też do dżinsów zakładają powyciągane koszule. Pierwszy raz idź elegancko ubrana i zorientuj się jak pracownicy się ubierają.

Gość RinaRinoRuna
no to niech cię rozpierdalają, to nie moja broszka, poza tym gratuluje słownictwa. Tak myślałam właśnie żeby w pierwszy dzień założyc granatowe dzinsy rurki, elegancką białą bluzkę z kołnierzykiem i buty na obcasie. chcialam w tym tyg isc na jakieś zakupy ale własnie nie wiem co kupic, czy będa mi potrzebne eleganckie spodnie na kant?

Gość jeśli będzie jakakolwiek
Ja myślę, że jeśli ubierzesz się tak jak planujesz to będzie ok. A jak coś będzie nie tak to na pewno ci powiedzą. Na razie może wstrzymaj się z zakupami.

Gość powodzenia w pracy
jak masz rurki to spoko możesz je ubrać, do tego ta bluzka i ok, my chodzimy w jensach i w zasadzie każdy ubiera to co ma:P wiadomo, że nie ubiera się zbyt wyzywającyh bluzek itd.

Gość powodzenia w pracy
jeszcze zależy, czy będziesz miała kontakt z petentami

Gość RinaRinoRuna
no wiadomo raczej skromnie:) bałam się tylko że bedzie trzeba co dzień ubierac się tak http://www.google.pl/imgres?q=ubranie+do+pracy+w+biurze&hl=pl&biw=1366&bih=575&gbv=2&tbm=isch&tbnid=rsi4xhjkTzdA3M:&imgrefurl=http://www.trendir.pl/2011/02/elegancja-w-pracy/&docid=I0Hb7Qjcvv5PjM&w=500&h=750&ei=EHyETpTQOYL74QSdjpW8Dw&zoom=1&iact=rc&dur=436&page=3&tbnh=120&tbnw=85&start=44&ndsp=25&ved=1t:429,r:16,s:44&tx=30&ty=59 nie lubie takich ubrań

mozesz zapytac przeciez.. no raczej elegancko powinno byc jesli jeansy to juz raczej bluzka z kolnierzem tak mi sie wydaje

Gość RinaRinoRuna
Gość Owieczka jest dobra i kochana
akurat te rzeczy co podalas, sa paskudne, ale w tym tonie mniej wiecej szukaj żadnych dżinsow, swetry - tylko elganckie cieniutkie najlepiej miej zawsze spodnice o szpilki :-)

Gość sukienka_w_groszki
Wiesz, to, że pracujesz w urzędzie nie znaczy, że musisz codziennie chodzić w eleganckiej bluzce codziennie, moim zdaniem powinnaś przede wszystkim chodzić ubrana schludnie, dżinsy też myślę będą odpowiednie, ale wiesz może też taki strój będzie dla ciebie dobry http://nife.pl/index.php?id=kolekcja_2 co myślisz??

Gość Modniara
Ja tam uważam, że w takiej instytucji trzeba postawić na stonowaną elegancję. Dlatego osobiście preferuję eleganckie sukienki, albo spodnie, spódnice, bluzka plus marynarka. Jeśli chodzi o sukienki to ubieram się tu: http://www.poza.pl/sklep/ Jestem jedną z tych, co szukają produktów dobrej jakości w promocyjnej cenie :) A tu takie właśnie mają :) no i nietuzinkowe, modne wzory :)

Gość gość
Ja w urzędzie nie pracowałam, ale w biurze tak. Nie było tam petentów, ale kontakt z ludźmi był i zawsze miałam koszulę i spodnie materiałowe typu cygaretki, rurki czy inne jakieś bardziej stylowe... raz do tego trampki a raz obcasy, botki itp.. na prawdę wyglądałam nie przesadnie elegancko ale schludnie. Koszulę oczywiście w różnych kolorach, nawet czarne.