Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie ola z..

licencjata???

Polecane posty

Gość hej ula, czesc ula
"nie możesz w studium zrobić licencjata :/ no i co to za studium,które trwa rok?" czasem jest tak, ze mozna isc dalej, zaczyna sie wtedy od 3 roku licencj. i uzyskujesz licencj. ale trzeba sie doksztalcic.

Gość taka sobie ola z..
noprzeciez pisze: zrobilam 4 lataliceum ekonomiczne z matura i mialam tytul: technik -ekonomista potem poszlam do wyzszej szkoly bankowosci w poznaniu i robilam rok ( studium bankowego) moje kolezanki zostaly tam dalej i po trzech latach mialy licencjate ja po roku dostalam tylko dyplom : ze ukonczylam studium bankowe ---oczywiscie ze mialam egzaminy i sana tym swiadectwie oceny mnie umieja tylko zrozumiec osoby co 10-15lat temu tez cos takiego robily--obecnie jest inny system nauczania i czegos takiego nie ma nie chce nikogo naciagnac ani nic podwyzszyc --robie w firmie ubezpieczeniowej w biurze od 15 lat i do tej pory nie bylo to potrzebne

Gość taka sobie ola z..
co do studium w rok: moje bylo na podbudowie mojego liceum ekonomicznego to tak samojak robilo si e studium nauczycielskie w 5lat moej wsumie te 4 ekonomiczne plus rok bankowego tez daja 5lat

Gość hej ula, czesc ula
"DEILIIILI przykro mi, ale nawet 'czasem' tak nie ma" jest tak. ale nie kazda szkola typu studium daje taka mozliwosc.

Gość ja86sia
Licencjat a nie "licencjate", może i kiedyś tak było ale wygląda na to, że po tym studium nie masz po prostu tytułu - gdyby było inaczej to byłoby to napisane na jakimś dyplomie, coś typu "ukończone z tytułem, np. technika bankowości" a skoro nic nie ma to po prostu jesteś absolwentką takiego studium :)

radzę posiedzieć w kodeksach, poczytać nieco o szkolnictwie a później się wypowiadać. Nie ma możliwości,żeby po 2 latach studium 'awansować' i raptownie znaleźć się na 3 roku STUDIÓW licencjackich. Studium to studium a studia to zupełnie coś innego. Żadna uczelnia nie przyjmie Cię na 3 rok studiów po studium. Niestety inny program, inna liczba godzin i inna kasa :)

Gość Oj, Ty się chyba nie za bardzo
Deiliiili, no też to próbuję cały czas wytłumaczyć, ale się nie da...:O Studium nie ma nic wspólnego ze studiami do cholery! Jest podstawówka (zaliczmy do niej też obecne gimnazjum), szkoła średnia, matura i możesz iść na studia lub np.do szkoły policealnej (tam niewymagana jest matura). Zdajesz egzamin zawodowy-masz technika. Nie widziałam jeszcze studiów połączonych ze studium. To jest oddzielna uczelnia, nawet oddzielny budynek!

Jezu, jak ty sama mieszasz:O pytasz o licencjat (jak w temacie), piszesz, że masz rok studium i nie wiesz co to za tytuł, bo twoje koleżanki studiowały 3 lata dłużej i mają licencjat... Skąd tobie by się miał wziąć ten licencjat (nie licencjata- nie mówimy "jestem licencjatą", tylko "mam licencjat", robię "licencjat" nie "licencjatę"), ja się pytam?

Gość hej ula, czesc ula
DEILILI powtarzam, wiele szkol daje mozliwosc taka, poniewaz realizuja okrojony program tego, co jest na studiach licencjackich. sa podpisywane umowy miedzy szkolami typu studium a uczelniami, na podstawie ktorych absolwenci studium moga kontynuowac nauke na danej uczelni na konkretnym kierunku. sama mialam okazje z czegos takiego skorzystac (czego z roznych wzgledow jednak nie zrobilam a w sumie to zaluje), ale tak jak napisalam - nie kazda szkola daje taka mozliwosc.

Gość hej ula, czesc ula
"do szkoły policealnej (tam niewymagana jest matura)" a tu cie zaskocze, poniewaz wiele szkol tego typu wymaga zdanej matury

Gość GenowefaPigwa777
"Nie ma możliwości,żeby po 2 latach studium 'awansować' i raptownie znaleźć się na 3 roku STUDIÓW licencjackich." W wiekszosci przypadkow to prawda ale nie zawsze. Niektore szkoły mające w ofercie 2 letnie studium, mają podpisane umowy ze Szkołami Wyzszymi i tam własnie absolwenci tych konkretnych technikow moga kontynuowac nauke w tym samym kierunku od razu na trzecim roku licencjata. Czyli to jest mozliwe ale tylko w przypadku ukonczenia konkretnego studium, wtedy dostajesz sie na "zaprzyjaznioną" uczelnie, takie wzajemne nabijanie kabzy. Nie wiem jak to wyglada w praktyce ale akurat inny program zajec czy liczba godzin to chyba najmniejszy problem, nie od dzis wiadomo ze ksztalcenie w prywatnych szkolkach niedzielnych to fikcja Zadna panstwowa uczelnia nie poszlaby na taki wybieg a na Wyzszych Szkołach Podcierania Dupy nie takie cuda sie działy

Gość hej ula, czesc ula
"takie wzajemne nabijanie kabzy." ze studium, do ktorego uczeszczalam, szlo sie prosto na jedna z panstwowych uczelni 🖐️ o ile sie chcialo :)

Gość peskawespelka
DEILILI nie kloc sie z ula bo faktycznie tak jest. Chodzac 2 lata na studium na niektorych uczelniach jesli szkola policealna ma podpisana umowe mozna zrobic licencjata w rok.

No mądrzycie się, a nie wiecie i tak o co chodzi. Co napisała autorka? Poszłam na studia, gdzie skończyłam studium. I co ma do cholery jedno do drugiego, no ludzieeee!:O ok, szkoła policealna ma podpisaną umowę z wyższą uczelnią. No to poszła w końcu na studium czy na studia?! Koło studiów nawet nie stała, nie kształciła się wyżej, poszła na STUDIUM, PO KTÓRYM MIAŁA MOŻLIWOŚĆ IŚĆ NA STUDIA, ALE NIE POSZŁA! No to gdzie tu jakie studium na studiach? Żadnych studiów nie było, było STUDIUM. A że szkoła miała podpisaną umowę z uczelnią- to swoją drogą, ona z tego nie skorzystała. Jak mam to jeszcze tłumaczyć????

Proszę o podanie mi nazwy takowego studium, które wysyła na 3 rok studiów. Nie ma sensu tłumaczenie,bo jak ktoś nie rozumie to i tak nie ZROZUMIE