Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

co myslicie o PAMPERSACH

Polecane posty

Gość czarodziejka......
Odpowiedziałabym chętnie gdybym wiedziała o co ci chodzi;) - czym się różnią pampersy od oryginalnych pampersów?????????? Sprostuj:D

Gość czarodziejka......
ja miałam jedne i drugie z tym że powróciłam do pampersów. Pieluchy Dada są deko grubsze , sztyniejsze ciut też i niestety nie chłoną tak dobrze jak Pampersy a dodatkowo pielucha w środku jest wilgotna po przesikaniu ...w pampersach tego typu problemów nigdy nie miałam.

Gość karolcia8320
Moim zdaniem to nie wiele się różnią,chociaż ceną na pewno.Tylko jak przyzwyczaisz do pieluszek PAMPERS to już musisz tych używać bo później dziecko ma odparzenia itp.

Gość Moje dziecko przez
dwa miesiące nosiło pieluchy Dada i nabawiło się tylko odparzeń bo pielucha wilgotna w środku pomimo że zmieniam co 3 godziny. Najpierw myślałam że te odparzenia od rzadkiego wietrzenia pupy, potem że od rozszerzania diety ale na końcu skusiłam się na oryginalne pieluchy Pampers i jak ręką odjął wszystkie problemy , odparzenie znikało z dnia na dzień. Przed pieluchami Dada uzywałam Bella Happy i też było ok, bez podrażnień i odparzeń. Obecnei używamy Pampers Baby Dry i jestem mega zadowolona.

Gość A u mnie odwrotnie
córka miała po Pampersach straszną wysypkę na pupie a Dady jej pasowały i nic takiego się nie działo, ogólnie byłam z nich bardzo zadowolona.

Gość ludzie nie ma czegoś
takiego jak pampersy DADA

są "pampersy" DADA - to kolokwializm, po prostu niektórzy na wszystkie pieluchy mówią "pampersy". To tak samo jak na buty sportowe mówi się potocznie "adidasy" choć wcale nei muszą byc marki Adidas.

Gość gość
Ja używałam i byłam zadowolona.

Gość ;) ;) ;)
Kolokwializm - wyraz, wyrażenie lub forma składni stosowane wyłącznie w języku potocznym, zasadniczo tylko w mowie, w życiu codziennym, a jednocześnie w sytuacji, gdy nie ma wymogu dbałości o czystość literacką. Nagminne stosowanie kolokwializmów odbierane jest czasem jako niedbałe (a czasami wręcz prostackie) traktowanie języka. Wynika stąd, że stosowanie kolokwializmu w innej niż potoczna formie wypowiedzi jest błędem językowym.

Gość A ja stosuję pieluchy Dada
nie pampersy Dada tylko pieluchy ;), pampersów używałam do skończonego 6 miesiąca życia swojego synka i moge powiedzieć że były świetne i nadal tak uważam , jednak nie stać mnie obecnie na coraz mniej ekonomiczne paczki więc muszę zadowolic się Dadą i choć nie są najgorsze to jednak to nie to samo co pampersy.