Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatojatoja

Włamanie na konto

Polecane posty

Gość jatojatoja

Hej, Mam podejzenie, że ktoś włamał się na moje konto i byc może utworzył sobie konto zewnetrzne by odbierać wiadomości, które przychodza na moją skrzynkę. Da radę to jakoś sprawdzić? Jeśli tak, to jak. Pomocy :(

Gość zawodowa hakerka
oczywiścieże tak! Nie ma czegoś takiego jak anonimowość w sieci. Każde przestępstwo pozostawia ślady Zgłoś to na policje

Gość jatojatoja
no ale nie chodzi mi o sam fakt włamania. Tylko pytam jak mogę sprawdzić czy ten ktoś nie podpiął mojego maila do swojej skrzynki (opcja konta zewnętrzne) i na przyklad nie odbiera na swoją skrzynkę swoich mail. Nie wiem jak to sprawdzić samemu

Gość zawodowa hakerka
ja bym tak zrobiła

Gość jatojatoja
o matko, co byś zrobiła? możesz mi odpowiedziec na pytanie ;) jak wiesz?

Gość zawodowa hakerka
jeśli przychodzą na twoje meilowe konto reklamy to raczej tego nikt nie zrobił. Co jedynie to może ktoś podrzucił tobie program szpiegowski i widzi co robisz na kompie. W to bardziej bym uwierzyła bo wydaje mi się to bardziej logiczne

Gość zawodowa hakerka
moja rada nie wpisuj przez internet ważnych haseł

Gość tez mam problemz naczynkami
zmien haslo dla bezpieczenstwa oraz pytania zabezpieczajace

Gość gftrfre
a gdzie masz skrzynkę? :classic_cool:

Gość jatojatoja
Ale chyba nie rozumiesz o czym piszę ;) Mam pewność, że ktoś sie włamał na moje konto. 100 % pewność. Tylko ja pytam o coś innego. Wiesz co to są konta zewnętrzne? Ktoś sobie mógł utworzyć takie konto i w ten sposób może otrzymywać maile z mojej skrzynki. Rozumiesz o czym pisze? Przykład ponizej: http://kb.forpsi.pl/article.php?id=383 Niestety nie wiem jak to sprawdzić czy ten ktoś takie konto sobie utworzył.

Gość jatojatoja
zmien haslo dla bezpieczenstwa oraz pytania zabezpieczajace Zmieniłam! :) Ale ja pytam o coś innego :) Post powyżej :)

Gość jatojatoja
mam skrzynkę na wp i gmail i przy obydwu ktoś grzebał :o

nie sprawdzisz konta zewnetrznego. jest tylko opcja w ustawieniach, alez tego co ja kojarze to w ustawieniach tamtego konta jak juz.

no to na wp najlepiej wiem ze mozna sobie smsowe przypomnienie hasla wlaczyc, wiec mozesz w ogole wykasowac pytanie i to wlaczyc. dodatkowo jak nie mozesz zrobic skanu kompa itp to za kazdym razem usuwaj historie i ciasteczka i tymczasowe pliki int. na googlach sie nie znam bo nie lubie ich maila

Gość jatojatoja
no właśnie wiem, że nie ma go w ustawieniach mojego konta, tylko może być w ustawieniach tamtego. Nie ma żadnego sposobu by to sprawdzić? Albo jakoś to zatrzymać jak naprawdę takie coś utworzono?

Gość jatojatoja
tez mam problemz naczynkami no to na wp najlepiej wiem ze mozna sobie smsowe przypomnienie hasla wlaczyc, wiec mozesz w ogole wykasowac pytanie i to wlaczyc. dodatkowo jak nie mozesz zrobic skanu kompa itp to za kazdym razem usuwaj historie i ciasteczka i tymczasowe pliki int. na googlach sie nie znam bo nie lubie ich maila no ale ja już to wszystko zrobiłam, więc mam nadzieję, że ten ktoś sie nie włamie drugi raz. tylko ja ciągle pytam o te konta zewnetrzne bo martwi mnie, że ten ktoś mu takie utworzyć. i co teraz?

mozesz takze napisac do WP ze masz podejrzenie wlamania na konto

ale jak zmienisz haslo to tak czy inaczej by go pytalo o haslo! bez hasla nie zrobisz przekierowania!

Gość jatojatoja
* ktoś mógł

Gość jatojatoja
no ale jak? przecież jak już się raz utworzy konto zewnętrzne i wpisze hasło, to później to hasło nie jest jeszcze raz weryfikowane, maile automatycznie przechodzą na skrzynkę zewnętrzną. już to przestestowałam.

Gość jatojatoja
i zmiana hasła po fakcie nic nie zmienia.

Gość gftrfre
Zaloguj się na gmail, na dole strony znajdziesz "ostatnia aktywność konta", klikasz w szczegóły i masz czarno na białym kto i w jaki sposób się logował... na wp chyba też jest coś podobnego 🖐️

Gość jatojatoja
na wp nie ma takiego czegoś, na gmail owszem. jest widocznie 10 ostatnich sesji. ktoś z neostrady się logował. Ale wy znowu nie na temat ;) Ja pytam o cos zupełnie innego :(

Gość kasamutra
To usuń konto zewnętrzne, albo zrób głupka ze szpiega pisząc na swoje kont jakieś głupoty z nowego, utworzonego naprędce konta.

Gość jatojatoja
kamasutra, ale jak ja mam je usunąć? Ja nie mam tego folderu w swojej skrzynce. Taki folder ma osoba, która utworzyła z mojego maila konto zewnętrzne. W tym cały problem.

Gość jatojatoja
92134 jesteś arcytępa, nie powinnaś mieć dostępu do komputera ja jestem arcytępa? No to mnie oświeć mądralo, jak wiesz jak sprawdzić czy ktoś to zrobił czy nie, a nie się głupiomądrzysz :)

Gość jatojatoja
no i się pomądrzyli i poszli a ja dalej nie wiem :(

ja bym raczej skasowala te konta i zalozyla nowe i nowe konto podac tylko tym, ktorzy chcesz by znali

Gość jatojatoja
dzięki wielkie, to jak na razie najlepsze rozwiązanie - ale i ostateczne. Zapytam jeszcze informatyka w pracy. Dzięki wiekie :)

Gość :.. .. .:. .. ..:
skoro na twojej skrzynce nie ma ustawionego konta zewnętrznego to niby jak by miało przekierowywać do niego na skrzynke?? Wirusa pewnie jakiegoś złapałaś albo miałaś słabe hasło..