Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dam radeee

nauka niemieckiego od podstaw w wieku

Polecane posty

Gość dam radeee

35 lat. dam rade?

Gość moge cie nauczyc
chcesz?

Gość tez bez pracyyyy
troche wkurza mnie ten szyk zdania

który szyk? prosty w zdaniu oznajumujacym? jest jakw poslim tylko tam jest podmiot Oni idą. Sie gehen. co tridnego?

Gość tez bez pracyyyy
no ja jeszcze sie tak nie wglebialam ale ucze sie troche z ksiazki pawlikowskiej i widze ze czasami szyk zdania jes pokrecony inaczej ni w polskim

Gość wszyscy szczesliwi sa
a ja ka masz motywacje

Gość tez bez pracyyyy
nie mam pracy wiec moze wyjazd za granice? sama nie wiem

Gość sdfdssdfsdfsdfsdf
35 lat abuahahahahahahahaha lol nie dasz rady bo zanim ty sie nauczysz niemieckiego to beda mlodsi ktorzy beda znali perfekto ten jezyk i beda mieli doswiadczenie, a ty du pa : )

Gość tez bez pracyyyy
a co za pomysl ze musze znac perfekt???

Gość gyugu
a co ma wiek do tego?:O Setki tysiecy nastolatkow ucza sie niemieckiego w szkole i jedyne co potrafia to dukac, wiec wiek nie ma tu nic do rzeczy:O

Gość gyugu
tylko niestety, aby nauczyc sie jezyka do tego stopnia, aby sie swobodnie wypowiadac, to trzeba wyjechac za granice i miec kontakt z nativami, w Polsce sie tego nie osiagnie.

Gość ja kobieta 24 lata
oczywiscie, ze dasz rade :) powodzenia!

Gość Andzia z parku
Wiek nie ma znaczenia, tylko motywacja. Więc ucz się tego niemieckiego, a jak wyjedziesz, to douczysz się na miejscu. A dupkami, którzy potrafią tylko głupio dosrywać - nie przejmuj się.

Gość nieumiejąca ,lo
bez bezposredniego kontaktu z językiem będzie trudno

Gość sdfdssdfsdfsdfsdf
to jak nie bedziesz znal perfekto niemiecki to po co sie uczyc, nigdzie ci sie nie przyda

Gość mmLena07
Pawlikowka jest beznadziejna do nauki dla początkujących, odradzam. Jest dobra, jeśli znasz średnio niemiecki, dużo zapomniałaś i chcesz sobie przypomnieć. Też się dopiero uczę niemieckiego i Pawlikowską odrzuciłam po przerobieniu 6 lekcji (równolegle zaczęłam kilka metod i kursów, żeby sprawdzić co jest najlepsze). Polecam kurs Pimsleur, trzeba znać tylko trochę angielski, jest super, po za tym kurs komputerowy: profesor Klaus. Oglądam też serial po niemiecku "Verliebt in Berlin" - kilka pierwszych obejrzałam zarówno z polskim lektorem, jak i wersję czysto niemiecką i teraz już tylko po niemiecku oglądam. Wciąż zdecydowanej większośći nie rozumiem, jednak widzę duży postęp, wyłapuję pojedyńcze słowa, no i przyzwyczaiłam się do brzmienia tego języka. Planuję w trzy miesiące nauczyć się dobrze niemieckiego, tak żeby już móc się dogadać bez problemu :).

Gość gość
moim zdaniem odpowiednia motywacja i dobry nauczyciel wystarczą by nauczyć się języka w każdym wieku, ja mam 30 lat i zapisałam się na kurs niemieckiego do http://www.snatch-school-legnica.edu.pl/

Gość gość
Pewnie ze dasz rade w wieku 35. lat! Ludzie i w starszym wieku podjemują sie nauki języka :) Jak byłam na kursie w http://www.wroclaw.oei.org.pl/ to nawet w grupie mialam panią 50-letnią, która sie uczyla bo chciala wyjechać do córki do Berlina.