Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaodjaskaaa

czy nalezy mi sie jakis zasilek z opieki heeelp

Polecane posty

Gość kaskaodjaskaaa

hej stracilam prace bylam pol roku na zasilku 500 zł aktulaie szukam szukam i nic... moj maz zarabioa 1500 zł na umowie ma najnizsza krajowa mamy dziecko. czy mozemy sie starca o jakies zasilki z pomocy spolecznej?? lub jakies inne

jasne ze tak wal śmiało do MOPRU i pytaj. ja jestem teraz na wychowawczym i dostaję mimo że mój mąz zarabia wiecej jak twój a ostatnio doczytałam się o jakimś dodatku przedszkolnym wiec tez się wybieram bo starszy juz poszedł do przedszkola i warto popytać

Gość hjklfikl
kurwa nic tylko pieniądze od państwa wyciągac, weź sie do jakiejś roboty zdziro

Gość kaskaodjaskaaa
sukam pracy ale na zycie potrzebuje!!! a gdzie mozna poczytac o tych dodatkach??

Gość Mamma Mijja,,
tak nalezy ci się 418 zł z tytułu niskich dochodów, czyli mniej niż 504 zł na członka rodziny

a dlaczego od razu wyciągać?? skoro będzie spełniała wymagania to NALEŻY się jej. nawt nie wiesz ile osób nie korzysta z tego,bo nie wiedzą że mają prawo do zasiłku.a kto wie?? zajdz to zobaczysz odwaleni w ciuchy z górnej półki po parę złotych łańcuchów,tak łańcuchów bo to nie są łańcuszki.i co mamy im oddawać ?? no przepraszam bardzo ale skoro mogę to biorę

Gość kfgdfggfg
no wlasnie slyszalam ze ludzie kombinuja i sie wzbogacaja tylko na tym a ja naprawde potrzebuje kasy ;/

Gość justynkapierzynka
a to musze isc do mopru tam gdzie jestem zameldowana?? czy tam gdzie mieszkam

ja dostaję na dzieci po 68 zł na każde dziecko -to się należy KAŻDEMU do ukończenia 5lat przez dziecko. i dodatkowo 400-zasiłek wychowawczy czyli mam dodatkowo 536 zł miesięcznie gdybym nie wiedziała że mogę dostać to pewnie siedziałabym za free

Gość kasiaodjasiaaaaa
hm to na dziecko nalezy sie kazdemu bez ws=zgledu na zarobki??

Gość Goya 35,.,.
68 zł to kwota zasiłku rodzinnego na dziecko do lat 5 i nie nalezy sie kazdemu tylko rodzinom o niskich dochodach,jest to bodajże kwota 504 na jednego członka rodziny.

Gość kasiaodjasiaaaaa
hmm no to ja ie zalapie a to 504 zł na reke czy brutto?

Gość skarbekkkkk1984
a jak to jest jak samotnie wychowuje dziecko??

Gość Goya 35,.,.
504 netto

Gość Goya 35,.,.
Skarbek jesli samotnie wychowujesz dziecko i nie masz zasądzonych alimentow to prawdopodobnie nalzey Ci sie 170 zł na dziecko.I oczywiscie przy niskich dochodach zasiłek rodzinnym.

Goya 35,.,. 68 zł to kwota zasiłku rodzinnego na dziecko do lat 5 i nie nalezy sie kazdemu tylko rodzinom o niskich dochodach,jest to bodajże kwota 504 na jednego członka rodziny. Dokładnie tak jest :) W tym tygodniu byłam w OPR.

nie nalezy ci się mąż ma 1500 to po podzieleniu na 3 osoby masz po 500 a minimalna kwota to 351 :P wiec zapomnij :P za to mozesz miec dofinansowanie do czynszu ale jakie tam sa progi nie wiem dokładnie. Napewno sa wyższe niz te przy zasiłkach.

nie nie jestem samotną matką .mam męża i dwoje dzieci syn 4 i córka 2 lata. jestem teraz na wychowawczym na córkę do marca . składałam papiery do MOPRU o płatny wychowawczy i dostałam potzrbne mi było: skrócony akt urodzenia dziecka zaświadczenie o dochodach z Urzędu skarbowego zaświadczenie z pracy o zatrudnieniu( na jaką umowę, od kiedy i na jaki okres jest wychowawczy i na jakie dziecko) z ZUSU zaświadczenie o zgłoszeniu do obowiązkowych ubezpieczeń ( tam potrzebny będzie nip firmy PIT 11 ZA ROK... (twój i męża) ksero dowodu

co do tych wymagań to powiem wam tak jak poszedł mąż mój do MOPRU dowiedzieć się co i jak to kobietka mu powiedziała żeby próbować bo oni tam mają swoje wyliczenia!!! więc próbować warto !!! acha i jeszcze dostał po uszach że tak późno zaszedł bo ja juz siedziałam ok 5 miesięcy w domu i tego to mi juz nie zwrócili :(

Gość rewrrwre
Bożeee, żygać mi się od tego "nie ma pracy". PRACA KURWA JEST, ale ty byś pewnie chciała zarabiać 5000 bez jakichkolwiek kwalifikacji? :O Idź narób sobie dzieci jeszcze nierobie

Gość rewrrwre
rzygać* :O Pasożyty jedne i na takie coś muszę łożyć :O

Gość kasiaodjasia
posluchaj mam kwalifikacje 5 lat pracowalam w turystyce, 2 ww biurze podrozy wiec mnie nie obrazaj!!!!

a dlaczego od razu pasożyty?? ja pracowałam, do kiedy mogłam to dorabiałam jak pokończyłam nauki to poszłam do normalnej pracy a ze jestem na wych. i biorę pieniądze to co od razu pasożyt?? zastanów się co mówisz

Gość kasiaodjasia
iw dupie to mam za 1034 zł pracowala nie bede

Gość tomszowianka
taaaa. lepiej siedzieć i nic nie robić i za darmo kasę brać. wiesz że ludzie takie jak czy ja płacimy ci za to twoje siedzenie? dla mnie osoby którym się ''NALEŻY'' do ludzi się nie zaliczają, bo człowiek charakteryzuje się myśleniem, a myślący człowiek robi wszystko żeby stać go było na utrzymanie swojej rodziny. a jak go nie stać to nie robi sobie dzieci na prezent