Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdespeowana mama

chyba oszaleję

Polecane posty

Gość zdespeowana mama

doradzcie cos bo chyba oszaleję. Syn przegina, ma 3 miesiace. Wieczorem, po kąpieli zaczyna coraz bardziej wydziwiać. Przez ostatnie 2 dni się darł chyba z 1,5h dopóki nie padł ze zmęczenia. Ja już nie wiem. Próbowaliśmy go kąpać wcześniej i nic. Ukąpiemy go, zanoszę go do pokoju, daję cyca i zaczyna się cyrk. Nic już nie pomaga, ani noszenie ani wózek. Na rękach drze się najmniej, jak do położymy to aż się zanosi. Ja popadam w paranoję, bo mi się wydaje ze on tak się drze, bo mało w dzień śpi i w związku z tym cały mój wysiłek w ciągu dnia koncentruję na tym, żeby spał jak najwięcej. Aż obsesyjne się to staje. Wczoraj spał z 2,5h do południa i 1,5h po południu a i tak się darł. No i coraz ciężej go uśpić. Raczej nie wyglada na to żeby go coś bolało. Wyglada to tak jakby on po prostu nie chciał spać - jak się go czymś zajmie to na chwile się uspokoi, a potem znowu wrzask i tak w kołko.

przegina,wydziwia??? ty piszesz o 3 miesiecznym dziecku? stuknij sie:O to nie dziecko wydziwia tylko ty kretynko...myslalas ze takie malenstwo lezy przez caly dzien i sie usmiecha???

Gość a pomyślałaś że to może być
kolka? poza tym być może właśnie za dużo śpi w dzień i dlatego wieczorem nei jest zmęczony, a Ty zmuszasz go do spania, stąd błędne koło

Gość lifestyle
a o której go kąpiesz?? może spróbuj później a nie wcześniej. jak bedzie bardzo padnięty to szybko zaśnie. albo nie najada się i dla tego płacze. ja jak karmiłam moja corke piersia to zauważyłam ze właśnie po kąpieli jest bardziej głodna a ja jak na złość zawsze wieczorem miałam mniej pokarmu niż w ciągu dnia

Gość mam dwojke dzieci
Moim zdaniem 3 g w dzien spania to na maxa,poprostu go wczesniej delikatnie budz,zrob mu jakis masaz relaksujacy po kapaniu,zapal jaka lampke ,puszczasz poztywki mu ? Slyszalam ze to rozprasza malucha i najlepsza jest cisza do zasniecia...

Gość zdespeowana mama
kolka to to nie jest, brak pokarmu też nie, bo akurat ostatnio aż mam twarde piersi jestem z tym dzieckiem codziennie całymi dniami i już wiem co oznacza jaki płacz. ten wieczorny oznacza zmęczenie. Kąpiemy go o 19, ale odkąd zaczął wydziwiać to próbowaliśmy róznych rzeczy. Raz go ukapaliśmy pół godziny wcześniej i obyło się bez cyrku. Jak śpi tak w okolicach 16-17.30 to też nie płacze. Kiedyś usnął po 18 i spał do 20.30 i też było ok. Widzę, że ok 17 on jest zmęczony i potrzebuje się przespać, ale za chiny ludowe nie potrafię go uśpić. Możecie na mnie najeżdżać, ale ja z nim jestem całymi dniami, nigdzie nie wychodzę tylko siedzę w domu. Nikt mnie praktycznie nie odwiedza. Marzę o tym, żeby syn poszedł spokojnie spać, żebym choć wieczorem mogła od niego na chwilę odpocząć. A tak tylko dodatkowo się wkurzam. Nie mam do niego cierpliwości już wieczorem, jestem na niego zła że płacze, na siebie zła że nie umiem mu pomóc i że sięna niego złoszczę, czuje się bezradna, bo co to za wyjcie nosić dziecko dopóki nie padnie ze zmęczenia.

Mam kolezanke ktorej dziecko zachowywalo sie podobnie do skonczenia 6 miesiaca...a do 2 roku zycia budzilo sie w nocy po 10 razy i zanosilo placzem:( Dziewczyna wygladala jak cien cienia:( To tak na pocieszenie autorko,ze inni tez nie maja lekko. Trzymaj sie, dasz rade:)

Gość fghjkfghjklgghg
piekna cudowna polska kobieto odloz na chwile te drzobiazgi spojrzyj w lustro idz do kosmetyczki do kina na zakupy i na swoj wybor filmu i spytaj sie kim jestes http://www.youtube.com/watch?v=PYqXb_7POc0

Gość o boziu jak ty
morzessz z nim siedzieć w domu ciągle? idż z nim na spacer!!! dziecko potrzebuje sie odtlenić a nie ciągle w domu ! co za matka!

Gość mam dwojke dzieci
Kochana -nikt nie bedzie najezdzac,ale uprzedzam,ze sa rozne dzieci..Moja corka mlodsza ma obecnie 20 miesiecy ii ja jednej nocki calej nie przespalam..A Twoj ma dopiero 3...Wiec jeszcze sporo przed wami...Ja sie poprostu uzbroilam w cierpliwosc i czekam ,moze sie doczekam...A metod probowalam juz z 30stu jak nie wiecej...

Gość o boziu jak ty
możesz wgl mówić o 3 miesiecznym dziecku w taki sposób;/ Ono sie na świat nie prosiło a nikt nie mówił ze będzie łatwo.. ja też mam dziecko i to samo prawie miałam i żyje córa będzie miała 2 latka i będziemy mieli 2 dziecko .to są maleństwa i niestety trza sie nimi zająć.moja córa choc jest jaka jest niepowiedziałabym na nią nic złego jest kochanym dzieckiem ..

Gość zdespeowana mama
chodze z nim na spacery, ale chodziło mi o to że dalej to jest ciagle spędzanie czasu z nim; ja szukam porady, bo takie sytuacje zaczeły sie od niedawna; wcześniej po kąpieli się najadał, kładliśmy go do łóżeczka, jakis czas się bawił i zasypiał; chciałabym też jemu jakos pomóc, bo to żadna przyjemność patrzeć jak się tak męczy.

Gość do autorki ........
wlasnie zle robisz ze nigdzie nie wychodzisz ! Przed kapiela zrob z dzieckiem spacer - dziecko sie dotleni i szybciej zasnie ( dobrze wywietrz pokoj przed snem ) I wydaje mi sie ze twoje dziecko pozno ma ta druga drzemke i nic dziwnego ze dziecko nie zasypia ci po kapieli Albo ta drzemka powinna byc wczesniej i krotsza , albo rob kapiel pozniej . przed kapiela zmecz troche dziecko , niech polezy sobie na brzuszku ( dla dziecka to wysilek - podnoszenie glowy ) dajecie dziecku jakies grzechotki do zabawy , moze przydala by sie taka mata edukacyjna - dziecko troche sie pobawi przed snem i padnie

Gość dasz radę bo nie masz wyboru
Moja córka po skończeniu 2 miesięcy darła się calutki dzień, dosłownie cały, nie spała w ogóle, to była masakra. Byliśmy co tydzień u lekarza, próbowaliśmy najlepszych kropelek na kolki, bujaliśmy, cudowaliśmy, na mnie tylko każdy krzyczał, ze nie umiem sobie poradzić, zwłaszcza lekarz, że to moja wina bo się denerwuję i mała to odczuwa, że jem coś od czego boli ją brzuszek itd. itd. Wyglądałam po miesiącu jak zombi. Córeczka uspokajała się tylko jak włączyłam suszarkę, odkurzacz lub okap kuchenny, ale uspokajała a nie spała... od tego stresu miałam coraz mniej pokarmu i koło się zamykało bo nie dojadała, choć i tak nikt do tej pory nie wie czemu tak strasznie płakała calusieńki dzień. Spała tylko w nocy po 2 godziny, budziła się jadła - karmienie trwało 1,5 godziny !!! pół godziny czuwała, zasypiała i za 2 godziny znowu się budziła, ale od 5 nad ranem do 22-giej nie spała tylko się darła w niebogłosy. tuliłam ją, przystawiałm do cyca, całymi dniami i nic. Pewnego dnia wysłałam męża po mleko modyfikowane, dałam jej rano butlę i dziecko po prostu zasnęło. Trwało to prawie 2 miesiące, gdyby nie nagonka na karmienie cycem, pewnie i ja i dziecko nie musielibyśmy przez to przechodzić. Nie piszę tego by sugerować butlę, tylko by opowiedzieć jak to u mnie wyglądało. Początki niestety bywają trudne.

Gość zdespeowana mama
jeju, dziecko ma grzechotki i ma matę ale się nimi za bardzo nie interesuje; na spacer przed kąpielą to go raczej nie wezmę bo już wieczory są zimne a mąż i teściowa mnie zjedzą. i dziecko śpi najdłużej do 16 - to juz jest zbyt późno?

A może mal nie może zasnąć z przemęczenia??? jeśli raz go wykąpałaś wczesniej i było dobrze. Taka kąpiel i cała wieczorna pielęgnacja też go męczy, To spróbuj myć go godzinę wcześniej jeśli po kąpieli nie będzie jeszcze głody to jak by dał rade z godzinę się pobawić...jakiś masaż mu zrobić, wyciszyć dziecko, uspokoić..i dopiero nakarmić na noc i utulić do snu.

Gość dasz radę bo nie masz wyboru
i też myślałam, że oszaleję, a jednak nie oszalałam, a zdaje się, miałam gorzej niż Ty :) To tak w ramach dodania otuchy.

mój mały miał praktycznie tak samo - skończył 3 miesiące i zaczęły się problemy ze spaniem, drzemkami, najlepiej cały dzień na rękach by spędzał. a odkładany - wył wniebogłosy. no i ja go nosiłam w chuście całe dnie, wyjmowałam tylko na karmienie i zmianę pieluchy. i pomogło, teraz jest znowu spokojnym chłopcem :) malec zawsze płacze z jakiegoś powodu. wydaje mi się, że twój także chce być noszony, skoro piszesz, że na rękach płacze najmniej. moja rada - noś go ile będzie chciał. ta potrzeba przejdzie. u nas przeszło, bo mały nauczył się obracać na brzuch i ma z tego radochę, więc już nie trzeba go ciągle targać :) powodzenia! a samotność - to temat na odrębny topik. nie jesteś sama w każdym razie, jest nas duuużo :)

Gość zdespeowana mama
dziecko nie jest też głodne, bo jak zaśnie to śpi, budzi się w nocy raz-2 razy; przybiera na wadze książkowo; ma 3 mieisiące i waży 6,5kg - większosc napisze że to za dużo; mój problem polega raczej na tym, ze dziecko jest przemęczone, bo nie potrafię go uśpić w okolicach 17 godziny i potem to się już wybija ze spania. A możecie napisać w jakich porach sypiaja w dzien wasze 3 mieiseczne dzeci>

A i taki spacer późnym popołudniem też jest wskazany dziecko się dotleni, a teściowa swoje dzieci już wychowała i miała okazję się wykazać, teraz twoja kolej. A zimą nie będziesz wcale wychodzić z dzieckiem???? Ja mieszkam w Szwecji , zimy są tu ostre jak cholera, a mamy już z kilku dniowymi dziećmi przy -35 wychodzą na spacery od kilkunastu minut do 2 godzin.

Gość do autorki ........
zdespeowana mama jeju, dziecko ma grzechotki i ma matę ale się nimi za bardzo nie interesuje; na spacer przed kąpielą to go raczej nie wezmę bo już wieczory są zimne a mąż i teściowa mnie zjedzą. i dziecko śpi najdłużej do 16 - to juz jest zbyt późno? tak bardzo sie boisz meza i tesciowej - nie rozmieszaj mnie - nie masz wlasnego zdania czy co ? I wieczry nie sa takie zimne ( wiedze wiele matek na spacera z malymi dziecmi wlasnie wieczorem ) a co zrobisz w zime no bo wtedy to juz bedzie naprawde zimo ? Poza tym dziecku nic nie bedzie jesli wyjdzie na spacer wieczorem ( nawet jak troche jest chlodniej ) wystarczy ze cieplej ubierzesz. Zobaczysz jak takie powietrze zdziala cuda .

Mój synek od 1,5 mca do 5. mca zasypiał ok. północy i spał bez przerwy do 9-10 rano. Jakbym próbowała położyć go wcześniej, też byłby wrzask. Może pozwól mu robić tak jak on chce? Zasnęłabyś na siłę jakby ktoś Ci kazał? W ciągu dnia czasami spał 4-5 godz. na raty, ale bywało i pół godz. tylko, sam wiedział ile mu trzeba. A te nocki cudowne były, skończyły się razem z ząbkowaniem :)

u nas jak mały miał 3 miesiące wstawał o 6, drzemek miał w trakcie dnia ok 4 po około pół godziny, ostatnią czasami nawet o 17, 0 19 kąpiel i bez problemu zasypia na noc. spał bez przerwy do 6. ale zasypianie w dzień to był dramat. w końcu zasypiał w chuście. nie staraj się go bardziej zmęczyć przed snem nocnym, bo to nic nie da - zbyt zmęczone dziecko jeszcze gorzej zasypia i gorzej śpi.

Gość zdespeowana mama
historynka - ale dziecko jest zmęczone, od 17 staje sie marudne, do tej 18.30-19 wytrzymuje bo je nosimy; jakbysmy je chcieli tylko połozyć to płacz a co do meza i teściowej - oni mi nie zabraniają tylko wzbudzają we mnie przekonani ze dziecko zachoruje; możecie mi nie wierzyc ale w pewnym sensie dałam się im zastraszyc i sama się boje robić to co chciałabym.

Gość zdespeowana mama
XliloX --> uważam podobnie jak ty, chyba sobie kupię chustę, bo innego wyjścia nie widze, chociaż mam obaw czy takie male dziecko można tak długo w chuście nosić; i na pewno będe skrytykowana przez męża i teściową

Spróbuj nie kłaść go na siłę. Jak będzie na maxa wymęczony sam padnie. Może go teraz dużo rzeczy interesuje i wkurza się że chcesz go uśpić. Sama też wycisz nerwy. Czekasz na jego drzemkę jak na boskie zmiłowanie żeby odsapnąć i dziecko też to odczuwa że jest w jakimś tam stopniu przeszkodą. Wiem po sobie, wyluzuj i próbuj przestawić się na nowy tryb życia. Ja od prawie roku nie przespałam ładnie nocki, a agresja rodzi się z niewyspania. Połóż się spać razem z dzieckiem, czy to dzień czy to noc, będziesz miała czysty umysł, więcej energii i spokoju.

Gość zdespeowana mama
tylko że za zmęczenia moje dziecko nie padnie, ze zmęczenia moje dziecko co najwyzej placze i wrzeszczy i dopiero potem pada

Gość systemofad
Twoje dziecko ma prawdopodobnie kolki. Wcale nie spi duzo w ciagu dnia, wierze tez, ze nie chce ci sie nigdzie z nim chodzic, bo wiem jak to jest wyczerpujace jak dziecko tak ryczy calymi godzinami. Zobacz, czy ma wzdety brzuszek wieczorem, sprobuj jakichs kropli na kolki, pojdz z nim do pediatry i opowiedz o tym zachwaniu, moze ona cos doradzi. Moze byc tez tak, ze cos mu przeszkadza, swedzi go cialo po kapieli ? Sprobuj nie dawac zadnego plynu, niczym nie smarowac. jesli to nic nie pomoze, to jedyne co mozesz zrobic, zeby przetrwac to wychodzic- zmieniaj sie z mezem albo tesciowa- mama wieczorami i wyjdz na godzinke, doda Ci to sil.

Gość do rozsan
Dziewczyno,tez mieszkam w Szwecji. Długo tu mieszkam,ponad 15 lat! I uwierz mi nikt kto jest normalny, nie wychodzi z noworodkiem czy niemowlakiem w takie temp. o jakich pieszesz.Widzialas przy -20 st.matke z iemowleciem na spacerze? Bo jak widzialas to chyba w filmie s-f. Nie chrzan i tyle.