Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mogo-mongor72

Lekarz - ile dać kasy lub jaki prezent?

Polecane posty

Gość Mogo-mongor72

Hej, długo leczyłam się w różnych lekarzy niestety bezskutecznie. Trafiłam jakiś miesiąc temu na doktora, który jest po po prostu genialny! Nareszcie pozbyłam się pewnych strasznych wysypek, które mnie dręczyły od wielu lat. no i teraz pytanie. Chciałabym się jakos odwdzięczyć temu człowiekowi, bo jest naprawdę fenomenalny. Co wypada wręczyć w podzięce? I w jakiej kwocie?

Gość Hektor Duży Wektor
Ja bym mu dał ... w mordę za przyjmowanie łapówek.

W podzięce mozesz zamieścić podziękowanie w jakiejś lokalnej gazecie :) w dodatku będzie miał reklamę jeszcze. Innych prezentów i dowodów wdzięczności dla lekarzy nie powinno być.

Gość Mariankka
a nie możesz dac jakiejś eleganckiej bombonierki lub ksiązki? Ja dawałam kiedyś swojemu lekarzowi bukiet potęzny i kosz z owocami, ale powód był - uratował mi synka przed smiercią :(((

Gość kokoszkamatroszkaaaa
Pamietam, jak w latach 80. mój ojciec zaniósł pewnemu lekarzowi wypchana na maxa kopertę, a i tak nic nie wskórał. Chodziło o sprowadzenie z zagranicy jakichs leków dla mojej umierającej babci. Babcia zmarła w tydzień później, a kasa oczywiście się rozpłynęła. Ja więc nic nie daję. To w końcu ich praca.

Gość Hektor Duży Wektor
tak długo, jak ludzie będą dawali ludziom kase, tak długo nasza słuzba zdrowia będzie kulała.

Przecież to nie jest łapówka tylko podziękowanie! Nie każdy lekarz się stara, ale są wyjątki. Ja trafiłam na super Panią Ginekolog. Prowadziła mi ciążę i wiedziałam że mogę do niej zadzwonić nawet w środku w nocy a ona mi udzieli porady. Popytałam wśród koleżanek i powiedziały mi że ona uwielbia jakieś tam czekoladki. Może kup mu jakąś dobrą kawę? Bo to chyba facet? Nigdy nie wiem co dać facetowi w prezencie ;D

Gość do tej wyzej
tak nazywaj dalej lapowke, nielapowka :D

Ty chyba nie wiesz co to jest łapówka. Łapówka to "korzyść, najczęściej finansowa, wręczana osobie lub grupie osób, dla osiągnięcia określonego celu". Lekarz osiągnął cel bez zachęty. A podziękować ma prawo każdy.

Gość jhttyjmm
kup mu dobra flache i tyle, whiskey jakies czy cos. kasy raczej nie.

Gość Hektor Duży Wektor
ludzie, opamiętajcie się! po kiego ch...a dajecie te koperty, flaszki i cukierki??

Gość fredXYZ
Hektor a ja uważam, ze czasem ze zwyczajnej ludzkiej zyczliwosci warto dać jakiś mały upominek. Patrz laska jest super zadowolona bo ją doktorek wyleczył. To dlczego ma mu nie podziekwoac??

Gość ree55
moi starzy dali kiedyś 5 tysięcy jednemu lekarzowi za przyspieszenie operacji. i wiecie co koleś zrobił? NIC. normalnie wielkie nic! wolał wyjechać na urlop niż się zając opłacony pacjentem...

Alkoholu nie kupujcie, bo lekarze mają go mnóstwo. Jak pracowałam w szpitalu, to szef co pewien czas zapraszał nas do siebie, otwierał szafkę i kazał wybierać. To były czasy :D Jeżeli to ma byc podziękowanie, to raczej prezent niż pieniądze.

Gość sami kase wciskacie lekarza
a potem narzekacie, ze biora lapowki i nic nie robia> Ludzie sami sobie i innym krzywde robia. Nigdy zadnemu lekarzowi lapowki nie dalam i zaden nie dal mi do zrozumienia, ze tego oczekuje, mam ciezko chora mame, odwiedzilysmy wielu specjalistow, miala operacje na ktora wcale dlygo nie czekala, wiec ludzie o czym WY mowicie?!! Nie zaczynajcie od dawania lapowki, a zacznijcie od normalnej wizyty!!

Gość mieszkaniec Piły
Zapytaj minister Kopacz

Gość cie choroba :P
kuźwa!!!!! sami ich demoralizujecie!!!!!! to z podziękowaniami w gazecie - przechodzi:)

Gość dano-kreno
durniu, zamiast kupowac prezent lekarzowi sam sobie kup jakis fajny podarek. lekarz i tak nic z tym nie zrobi. i wcale nie zacznie cie leczyc lepiej.

Gość bombajkow
ja lekarzowi daje zwykle symbolicznie. jesli jestem zadowolona z jego usług to daję ok. 10-30 % ceny za wizytę.

Gość tfgbvcmmxxm
w prezencie daj zepsute jajko. styknie!

Gość bred-lok
też mnie czeka podobny problem. chce się przypodobać jednemu lekarzowi. czeka mnie dość poważny zabieg, a wiadomo jak jest w tym kraju bez znajomości. czy warto kupić np. jakiś brelok?

Gość vbm2828
przeciez leczyć to dla lekarza zasrany obowiązek,jego praca...ludzie tak uczą tych lekarzy ze za leczenie coś dostaną że niektórzy bez tej podzięki olewają pacjenta,bo przeciez nie podziękował...jestescie głupi i tyle ze dajecie prezenty lekarzon za ich prace

Napisze tak lekarze doslownie uratowali mi zycie wyciagneli z zparalizu Dalysmy z rodzinka swietne ksiazki 500 cudow swiata w ksiazki koperte z euro i zlotowkami i finlandie chyba albo absoluta do tego bukiet piekny kwiatow

Gość ale gapa
Nie wiem na czym polega problem lecz się prywatnie to nie będziesz miała problemu, zapłacisz za leczenie i wszystko. Jako żona lekarza napisze wam tylko tyle-nie dawajcie pieniędzy bo to jest śmieszne, lekarz nie chce ich przyjąć bo nie chce i nie może -jest to dla niego uwłaczające. Jeżeli tak bardzo chcecie się jemu odwdzięczyć kupcie jakąs książkę, przewodnik, bilet do teatru.

Gość jest taka potrzeba
Byłam zapisana na zabieg na 2012 dałam i już jestem po

Gość bred-lok
a ja jestem zapisana na 2013 :(((( dziewczyny, co ja mam zrobić żeby to przyspieszyć? ile powinnam dać?

Gość habahababa
dobrze żee mój lekarz mnie opierzył jak chciałem mu się "odwdzięczyć" :D

Gość jest taka potrzeba
Małymi kroczkami dochodziłam do głównej osoby a dasz ile uważasz ja mam kasę i nie liczyłam drobniaków.