Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mil_lenka

karmienie piersią pomocy

Polecane posty

Gość mil_lenka

2 dni temu mój synek skończył 3 tygodnie. Mimo bardzo licznych prób nie chciał ssać piersi, krzyczał wniebogłosy, nie miałam mleka, dodatkowo mam płaskie brodawki. Karmiłam go z butelki mlekiem modyfikowanym, dodatkowo podaję smoczek co go strasznie uspokaja. Jestem zdeterminowana, aby jednak karmić go piersią, to co się pojawia w piersiach to odciągam lakatorem, ale chcę go karmić sama. Czy jest to możliwe??? Co myślicie o zestawie SNS Medeli?

No pewnie że jest możliwe, wymaga to trochę pracy, ale mleko jest do odzyskania, jeśli tylko dziecko będzie ci chciało pić z piersi - nie widzę problemu. Eh, ja z kolei mam mleka tyle że po nogach mi cieknie, wszystkie bluzki i koszule nocne co chwilę mokre, a moja mała złośniczka nie chce pić:( Pociągnie parę razy, i już odwraca łepek, wierzga nogami, łapkami macha, i tak ciągle, ryk, protest, strajk. Karmienie to jedna wielka szarpanina, no ale jakoś się męczymy, ładnie rośnie i jest zdrowa. Oczywiście z flachy pije przepięknie - ale ciągłe randki z laktatorem zaczynają już mnie męczyć:o Po urodzeniu w szpitalu i w domu parę razy dostawała mm, bo ja nie miałam pokarmu, pluję sobie w brodę, że może przez to nie chce ssać....?

Gość mil_lenka
przystawiałam właśnie małego do piersi, wrzask taki, że pewnie pół ulicy slyszało. Aż zsiniał z płaczu, nie chce piersi! Co robić???? Czy laktator elektryczny jest lepszy od takiego zwykłego??? Mam Babyono laktator ręczny, ale jest fatalny.

Gość mil_lenka
Lakattor mam Canpol, a nie babyono.

kup w aptece kapturki do karmienia, zakładasz na pierś i gotowe. Moja mała też nie chciała ssać piersi chociaż położna w szpitalu powiedziała, że sutki mam stworzone do karmienia. Kaputrki załatwiły sprawę. Znajoma mnie straszyła, że od nich laktacja zanika a tu nic z tego bo karmiłam małą 8 miesięcy.

Gość mil_lenka
mam kapturki z dwóch firm różnych, mały jest tak niecierpliwy, że nie umie z nich ssać, ciągle je ściąga, i wszystko się wylewa - tego też już próbowałam

Proponuje wiezytę w poradni laktacyjnej, jest chyba w każym szpitalu. Doradca Ci pokaże jak przystwić dziecko do piersi, jest dużo technik, powodzenia. Jak ktoś chce to może:)

Gość mil_lenka
W poradni tez już byłam, doradca orzekła, że za mało się staram.... nie skomentuję nawet tej wizyty. Miło nie było.

Gość urodzinowamama
Dlaczego dziecko nie chce ssac piersi? Bo wie juz ze łatwiej jest z butelki. Wiec zwyczajnie woli się nie męczyć. Chyba ze nie bedzie mieć wyboru... Nam doradca laktacyjny mowil ze juz lepiej karmic lyzeczką, z kubeczka dla noworodkow lub strzykawki niz butelki. A smoczek... coz, moj synek (ur 7 wrzesnia) tez ma smoczka ale potrafi ssac piers.