Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość festerii123

nie chcę mieć dzici

Polecane posty

Gość festerii123

Mam 23 lata, moje koleżanki jedna po drugiej zaczynają wychodzić za mąż, zakładać rodziny, a ja... na samą myś, że mogłabym mieć dziecko aż mnie ciarki przechodzą. Nie chcę tego. Jak miałam 19, 20 lat i mówiłam to mojej mamie stwierdziła, ze wyrosnę z tego ,że kiedyś zachcę. A tu czas leci , a to nadal ostatnia rzecz jaką bym chciała w życiu. Mam kochanego chłopaka od ponad 2 lat i wiem, że chcę mieć partnera, męza, ale dziecka już nie. Obiektywnie rzecz biorąc to chyba niezgodne z ludzką naturą ,sama nie wiem skad mi się to wzięło, czy coś ze mną nie tak?

Gość hehe5h
wszystko z toba ok nie kazdy musi miec dzieci i nawet lepiej zeby nie kazdy mial

Gość tak samo w twoim wieku 4
teraz mam 30l, meza od prawie 5l i mysle niesmiało ze to juz chyba czas na to dziecko:O a dobrze mi jest jak jest. chociaz wcale mi sie nie chce dziecka, to boje sie samotnej starości:P

Gość Aga.......26
O Boże to nie miej. A co my mamy z tą wiadomością zrobić? czego od nas oczekujesz? Gratulacji czy czegoś innego? ludzie miejcie te dzieci albo nie miejcie ale przestańcie zawracac głowę i ciągle ten sam temat wałkować. ps. 23 lata to jeszcze młoda szczyla jesteś

Gość fwfqwfqwef
Jak niezgodne? Dzieckiem jesteś prawie. Masz masę czasu. Szybko chcą mieć dzieci tylko te z deficytami miłości z domu rodzinnego oraz te bez wyobraźni i pomysłu na życie.

Gość o hahahahahhaha
no wlasnie ,to jakis przymus czy co ? :O Ja nie mam dzieci ,mój mąz tez nie chce miec , ja 26 on 32 lata i jest ok ;-)

Gość esss
najgorze to robic sobie dziecko na przymuis pod presją spoleczenstwa, wiedząc ze nie ejst sie na to gotowym,. wtedy to klaapaaa

esss "najgorze to robic sobie dziecko na przymuis pod presją spoleczenstwa, wiedząc ze nie ejst sie na to gotowym,. wtedy to klaapaaa" Jak ktoś nie ma własnego zdania i postanawia robić to co inni, bo 'tak trzeba', to niech się później nie dziwi, że nie jest tak jakby chciał.

To nic strasznego. Nie dołuj się i proszę nie czuj się gorsza przez to. Szanuję ludzi którzy są świadomi swoich potrzeb i jeśli nie czują instynktu macierzyńskiego - nie mają dzieci. Uważam, że należy żyć jak najbliżej swoi uczuć, potrzeb. Żyj po swojemu, a nie życiem "innych".

Gość szmmuu
tak jest jak rzecze jacek. posiadanie dzieci to nie jest obowiazek. jesli kiedys zechcesz, to git. ale jesli nie, to bron boze nie ulegaj presji kolezanek, rodziny, faceta ... bo na tym to juz na pewno nikt dobrze nie wyjdzie 🖐️ ja tez nie chce, mam duzo wiecej lat od ciebie, nigdy nie chcialam, tak samo moj maz i juz chyba zdazylam wszystkim wytlumaczyc, zeby na nic nie liczyli, takze juz nawet nie pytaja ;)

festerii123 Mam 23 lata, moje koleżanki jedna po drugiej zaczynają wychodzić za mąż//////////// strasznie głupie masz te koleżanki, skoro tak chętnie wychodzą za mąż w tak młodzieńczym wieku. Chyba ze mieszkają na wsiach, i utrzymują się z pracy na roli. Albo nie mają co ze soba zrobić, i niczym poza praca czy kuchnia się w zyciu nie interesują. I co te idiotki myślą, że wstępują do raju, gdzie czeka je spełnienie i szczęście?

Jak miałam 19, 20 lat i mówiłam to mojej mamie stwierdziła, ze wyrosnę z tego ,że kiedyś zachcę.///////// moi spasieni wujkowie ze wsi gnijący w biedzie przy sowich zonach tez mi mówili że nadejdzie czas -28-30lat kiedy dojrzeję, i zapragnę założyć rodzinę. Jakoś mam 31 i nie wyobrażam sobie nosić tytuł męża i ojca. Czy tez męczyć się przy rozczochranej kobiecie/siostrze chodzącej po domu w dresie. Mój apetyt na osobistą wolność, i pożeranie świata, z każdym rokiem jest większy.

Gość a ja szukam takiego jak ty
a ja mam 36 lat, jestem kobieta, nie mam dzieci ani meza i jestem kurwa mac SZCZESLIWA!!!!!!!! ludzie nie macie co robic ze swoim zyciem?????

Gość autorki, jak slusznie napisali
szczyla jeszcze jestes i masz kupe czasu,zeby sie zaczac nad tematem zastanawiać. Egoist , nie kazdy ma spasionych wujow ze wsi gnijacych w biedzie przy sowich zonach.Moi wujowie maja sie dobrze i sa atrakcyjni, ich zony tez:)

Ja też mam 23 lata,męża od 3 lat i dzieci nie mam,i nie chce mieć.Nie ciągnie mnie do dzieci i nigdy się nimi nie interesowałam,czy to dzieci brata,czy to mój chrześniak,są bo są. Każdy też się mnie pyta o dziecko,kiedy,a czemu nie itd . Co kogo to obchodzi,czy będą i kiedy będą,

Gość klinkier
nie chcę mieć dzici co to jest dzicia ?

Gość Egoist_31
Jem kupę :O

Gość festerii123
Żartowałam,to prowokejszyn.

utorko - to koltunsko-katolickie spoelczenstwo wpycha cie w takie ramy, nie kazdy ma potrzebe posiadania potomstwa i jest to normalne i naturalne, nie mysl o sobie zle;-) dla rownowagi podam ze wiele kobiet zachowuje sie jak rozplodowe samice co ledwo nad hucia dotyczaca rozmnazania nie moga zapanowac;-) jeszcze koles sie dobrze im nie przedstawi a te juz patzra czy sie na ojca nadaje;-))))))

mascenka - widze ze postanowilas mnie sledziec - czuj sie zaproszona kochana - ja juz tak mam ze gdziekolwiek sie nie pojawie tam wszyscy chca rozmawiac tylko o mnie - jetsem przyzwyczajona ale ostrzegam - szybko sie nudze jak mam przed soba jalowego interlokutora;-))))

medycznie nie mysle - boje sie lekarzy;/ ale pomysl kochana jak inaczej moglabys mnie opisac , ok?;-))

"[zgłoś do usunięcia] Damascenka Nie chce mi się Byłam pewna,że odpiszesz a ja przewidywalności nie lubię Phi. " oczywiscie - bo ja zawsze odpisuje na tym polega dobre wychowanie;-)) a z niektorymi to rowniez i dyskusja;-)) a kandydatow na moich dyskutantow nie brakuje jak widac kochanie - zaczepiasz mnie, adresujesz posty do mnie - a potem mowiesz ze jestm nudna i nie chcesz romawiac - jestes rozkoszna;-))) i ciut zawstydzajaca kotus;)))

Gość Marcin84ww,
Nie chcę mieć nigdy dzieci,poza tym zarabiam 1300.

Gość ofthalus
dla myslacej kobiety kazdy kaplan to gówno i skurwiel