Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trini 30

LEKARSTWA JAK PODAĆ proszę o pomoc

Polecane posty

Gość trini 30

witam wszystkie mamy może mi któraś doradzić co mam zrobić ręce mi opadają byłam dzisiaj z synkiem (2 lata) u lekarza przepisała mi lekarstwa bo złapał infekcję kaszel katar itp wydałam majątek w aptece wróciłam do domu i zabieram się do podawania leków nalałam syrop do miarki przy tym zabawiałam bo krzyczał tak że było go słychać w całej klatce w końcu wzięłam go na łóżko przytrzymałam tak się wyrywał to włożył palce i zwymiotował wszystko do cholery przecież musi wziąć lekarstwa to spróbowałam dać mu łyżeczką to trącił mi rękę i wszystko miałam na spodniach normalnie wpada w szał a ja tracę cierpliwość zabawiam próbuje go jakoś oszukać a wszystko idzie na marne i się rozlewa a ten wpada w szał Zna ktoś jakiś sposób jak podać leki?

Gość wekand się zaczyna
to idź do lekarza powiedz że młody odmawia brania leków dostanie zastrzyki w dupsko to przy następnej chorobie będzie pił syropy niczym nektar!!!!!

Gość hmmmmmmmmm....
spróbuj może strzykawką - prosto do buzi :)

Gość asdfghjklzxcvbnm,.
nabierz najpierw do strzykawki i tak spróbuj podac , powiedz ze jak nie wypije to dostanie zastrzyki

Wszystkie syropy , antybiotyk tez mozna rozcienczac w cherbatce lub soku. No i ierpliwosc , tlumaczenie, ze jesli nie wypije to bedzie bardzo chory itd, a jak ladnie wypije i bedzie zdrowy to pojdziecie np, na lody czy tam gdzies gdzie lubi .

Jak moja nie chciala kiedys wypijac , to kazalam jej ubierac sie (ale tak powaznie , dalam jej buty, ja swoje juz ubralam ) i powiedzialam , ze w takim razie musimy isc do doktoa i on jej da ten syrop. Oczywiscie nie chciala isc. Powiedzialam , ze w takim razie lepiej jak juz mama da. No chyba , ze chce trzy razy dziennie isc do doktora.

Niestety tu nie ma wyjscia, stanowczo i ostro. Jak trzymala w buzi syrop to kazalam jej polknac. Mialam przy tym bardzo zla mine. (zawsze wypluwala) Dlatego tez zapytalam lekarza jak podawac. Teraz wszystko rozpuszczam w soku. Dziala!

Dlatego tez zapytalam lekarza jak podawac. Teraz wszystko rozpuszczam w soku. tak ci lekarz poradził że możesz w soku rozpuszczać?

Tak. Tak mi powiedzial lekarz. A chdzilo w tedy o antybiotyk. Dodal, ze wszystkie syropy moge tak podawac. Na przeziebienie tez.

Z tym soczkiem fajny pomysł. A może by tak jakiś ulubiony miś dziecka też zachorował,?? trzeba misia owinąć szalikiem i zmierzyć mu temperaturkę i dzielny dwulatek musi pokazać jak się bierze syropek żeby szybko być zdrowym i silnym???

Antybiotyk ten truskawkowy rozpuszczam w samej wodzie, bo on ma juz smak. Nalewam malutko wody do kubka, zeby wszystko wypila.

Gość motylekkolorowy
Mój synek w tym wieku tez nie chciał brać leków, i podawałam w kubusiu, nic nie czul a teraz ma 2,5 roku i znów brał antybiotyk więc jak tylko zaczynał awantury łapałam za telefon i udawałam, że dzwonię do lekarza i mu mówie, że synek nie chce brac, przybiegał momentalnie.