Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda nas wyzwoli..

zjednoczenie serc i ciał

Polecane posty

miłość jest jednością, z tym drugim człowiekiem, a także z Bogiem. Wierność, miłość i uczciwość - małżeństwo i rodzinę buduje się na ich gruncie. "nie przyjmujcie za miłość niczego, w czym nie ma prawdy, ani za prawdę niczego, w czym nie ma miłości" Jan Paweł II

nie tylko piękne, ale też bardzo pomocne, gdy ktoś jest zagubiony i nie wie, czy łączy go z kimś miłość.. wystarczy się zastanowić w przypadkach beznadziejnych polecam też modlitwę

Gość Alicja P....
"prawda"..nie nam po nią sięgać..

czemu nie nam sięgać po prawdę?

Ja bym tam nie mieszał Pana Boga do naszych ziemskich miłości, zdrad, rozstań i powrotów. Wierze, że sami jesteśmy kowalami swojego losu. Nie wierze że siedząc w kościele i modląc się o dobrego męża - spadnie on nam z ołtarza do stóp ...

bo nie spadnie, bo nie o to chodzi w miłości :D człowiek jest kochany przez Boga, Bóg ukochał go, bo człowiek jest Jego dzieckiem. Gdy Bóg tworzył człowieka, stworzył mu kobietę, by nie był samotny (por. Księga Rodzaju) na ziemi - dzięki tej miłości możesz więcej zrobić, więcej dobrego, ukochać człowieka, to może być odzwierciedlenie miłości Boga do człowieka - jedność, a tym samym wsparcie i wierność. Taka miłość daje szczęście

o miłości Boga do nas piszę utopia to nasze życie, prawda jest gdzie indziej. Możesz mieć inne zdanie, ja przez 15 lat byłam agnostyczką i myślałam podobnie do Ciebie jeśli lubisz czytać, jeśli lubisz sprawdzać - sprawdź źródła religii chrześcijańskiej

Gość fanka dejwida III
niepanimaju