Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie ona.

KROKIETY, jakie lepsze???

Polecane posty

Mam pytanie odnośnie nadzienia do krokietów, oba są chyba w miarę tradycyjne, ale które lepsze nie mam pojęcia....chcę zrobić krokiety bo spodziewam się gości w niedzielę i poniedziałek. Więc lepsze nadzienie z pieczarek i sera żółtego, czy bardziej tradycyjne ze smażoną kapustką i grzybkami?? A może ktoś ma jeszcze lepszy pomysł czym je nafaszerować?? PS. dałam temat do wątku gotowanie, ale niestety już się chyba nikt tam nie udziela...a plan ,,krokietowy,,mam na jutro po południu zaplanowany, a na niedzielną kawkę karpatka.

Też myślałam,że dradycyjne lepsze ....ale z drugiej strony zawsze coś ,,nowego,, te z serem i pieczarkami. Pewnie skończy się na tym że zrobię połowę takich i połowę takich.

pyszne są krokiety ze szpinakiem mmm można też zrobić z samymi pieczarkami albo tradycyjne z mięskiem ale od mięsnych szpinakowe 100 razy lepsze...

Mmmmm, tydzień temu byłam u mamy i miała właśnie zrobione krokiety z pieczarkami i żółtym serem - przepyszne byly i właśnie takie zamierzam zrobić za kilka dni. Te tradycyjne są już dla mnie takie "przejedzone" a tych z pieczarkami wiele osób nigdy jeszcze nie jadło i smakują wszystkim :)

Mintaja---nie gotowe odpadają, zaprosiłam gości na coś Polskiego, a takie krokieciki z barszczykiem czerwonym na pewno przypomną im Polskie smaki. A roboty dużo przecież przy tym nie ma, to będzie przyjemność.

Możesz zrobić po kilka każdego rodzaju, ale potwierdzam (jak napisała Palpatine), że najlepsze są ze szpinakiem :)

nigdy nie robiłam tych ze szpinakiem, muszę poszukać przepisu i zrobię kilka na próbę, chyba że macie jakiś sprawdzony pyszny przepis.....

Gość Jeżeli chcesz zrobic
cos typowo polskiego i to do barszczu, to koniecznie z kapusta i grzybami. Możesz zrobic oczywiście i inne rodzaje na próbę, ale jeżeli tradycja, to tradycja;)

Gość bania u cygana do rana
u mnie w domu sie robi z kurczakiem i porem